JYPille kyseessä oli kauden ensimmäinen ottelu. Kesän aikana joukkueessa oli nähty suurta vaihtuvuutta, kun seuralegendat Jarkko Immosen johdolla jättivät hurrikaaniryhmän ja valmennusvastuun nappasi Jukka Ahvenjärvi.
Ässät karisteli karstojaan jo viime viikonlopun Pitsiturnauksessa. Pieni pelituntumaetu näkyi erityisesti ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä, joiden aikana Ässät karkasi 3–0-johtoon. Joukkue oli kamppailuvalmiimpi, erikoistilannepelaaminen oli sekä tiiviimpää että tehokkaampaa ja maalin suulla Konstantin Volkov pesi virkaveljensä Markus Ruusun.
Porilaisten suurimpia hahmoja olivat Nikolas Matinpalo, Derek Barach ja Jarno Kärki. Matinpalo maaleihin roihusi myös Hippoksella, kun ottelun toisessa erässä syntyi jo harjoitusotteluiden viides maali. Oikea käsi alhaalla pelaava pakkijärkäle tuo tehojensa lisäksi fyysisyyttä maalien edustoille.
Kärki puolestaan viimeisteli tehot 2+2 ja mahdollisuus kypärätemppuun oli rangaistuslaukauksesta. Ässät näyttääkin saaneen paluumuuttajastaan nappiosuman täyttämään Sebastian Wännströmin jättämää tehovajetta.
Barach nappasi harteilleen pelintekijän viittaa, sillä pienikokoinen ja vikkelä sentteri kirjasi ottelussa kolme syöttöpistettä. Miinuksena yhdysvaltalaishyökkääjän iltapuhteessa oli aiheutettu rangaistuslaukaus, kun Barach siirsi rikkoutuneen mailan pois Ässien puolustusalueelta. Liekö sääntö mailan siirtämisestä oli Barachille vieras, sillä hämmästynyt hyökkääjä suuntasi ensin rangaistusaitioon, minkä jälkeen hänet ohjattiinkin vaihtoon.
Hanakka kanukki sai helpottavan osuman
JYP kärsi kahden ensimmäisen erän aikana terävyyden puutteesta, mikä heijastui jokaiselle kentän osa-alueelle. Päätöserässä terää tuli viimeistelyyn, kun Patrik Siikanen osui kahdesti ja uusi kasvo Reid Gardiner osui rangaistuslaukauksesta.
Siikaselle maalinteko JYP-paidassa ei ole tullut liian tutuksi, sillä 64 runkosarjaottelussa nuorukainen on tehnyt yhteensä kaksi maalia. Siikanen on tunnettu nopeana luistelijana, ja nyt ripauksella lisääntynyttä suoraviivaisuutta myös osumia syntyi.
Gardiner debytoi JYPin kakkosketjussa yhdessa toisen ulkomaalaisvahvistuksen, Braden Christofferin kanssa. Tasakentällisin otteet jäivät vielä melko vaisuiksi, mutta ylivoimalla vahvuudet pääsivät paremmin esiin. Mies muodosti jyväskyläläisten ykkösylivoimassa takakolmion yhdessä Jerry Turkulaisen ja Anttoni Hongan kanssa, ja oli kolmikosta se, jolla vetopaikka toistuvasti pedattiin. Ylivoimatilanteessa laukaus ei vielä osunut kohdilleen, mutta Barachin aiheuttamassa rangaistuslaukauksessa mies osoitti maalintekijän vaistojaan odottamalla Volkovin liikettä, jonka jälkeen Gardiner viimeisteli etukulmaan.
Jan Ščotkasta ja Andrew O'Brienista puolestaan odotetaan puolustuspään johtohahmoja nimenomaan puolustuspelin saralla, vaikka molemmat saivat tiistaina myös ylivoima-aikaa. Ščotkan tehtävänä ei ollut vain antaa helppo avaussyöttö ja varjella omaa päätä, vaan mies oli innokkaasti mukana myös hyökkäyspelissä yhdessä pakkiparinsa Hongan kanssa.
O'Brieniin kohdistui jo ennen ensimmäistäkään ottelua paljon mielenkiintoa, sillä aiemmin urallaan mies on kerännyt kovia jäähyminuutteja, mutta vastapainoksi myös tehoja on syntynyt. Viime kausi oli rikkonainen, kun mies kiekkoili niin SHL:ssä, KHL:ssä kuin Norjan pääsarjassakin. Kaudella 19–20 mies oli varakapteenina norjalaisessa Stjernen Hockeyssa, jossa 41 ottelun aikana syntyi 45 tehopistettä ja jäähypenkki kului 309 minuutin edestä. Näillä merkinnöillä mies voitti jäähypörssin yli kaksinkertaisella jäähyminuuttimäärällä toiseksi tulleeseen verrattuna. Puolustajien pistepörssissä O'Brien oli kolmas.
Tiistain perusteella titteli oman pään isäntänä saattaa olla perusteltu, sillä mieheltä nähtiin niin jykeviä vastataklauksia kuin kurinpitoa oman maalin edustalla. Taklauksista ei tiistaina rangaistusminuutteja tullut, mutta maalineduskahasta tulleen kaksiminuuttisen aikana Ässät iski ottelun neljännen maalin. Saattaakin olla, että O'Brien herättää kauden aikana vielä runsaasti tunteita.
Niin ihastusta kuin vihastusta.