Tšekki Leijonia vahvempi vuoristoratakamppailussa − Niko Huuhtanen maalasi heti leijonadebyytissään

MAAJOUKKUE / Raportti
Hannes Björninen oli rakentamassa Suomen avausmaalia.
Kuva © Juha Alamaki
Tšekin hurja alku ei lamaannuttanut Leijonia, joka kapusi vielä kolmen maalin takaa tasoihin. Toista kertaa leijonaryhmä ei kuitenkaan ottelussa samaisessa tempussa onnistunut, vaan jälkimmäinen Tšekin rykäisy oli liikaa ja se vei voiton 7-3-lukemin.

Toisen erän loppu oli ottelun kannalta ratkaiseva. Suomi oli kirinyt erän alkupuoliskolla kahden maalin takaa tasoihin ja saanut vahvan hengen päälle. Johtomaalia leijonaryhmä ei kuitenkaan saanut aikaan ja lopulta erän ainoa suomalaisrangaistus kostautui David Tomášekin lauottua ensin ylivoimalla lukemat 3−4:ään ja minuuttia myöhemmin lukemat olivat jo 3−5.

Tšekin alku otteluun oli hurja ja se johti ottelua jo 3-0-lukemin pelikellon näytettyä vain aikaa 12.45. Uransa ensimmäistä maaottelua pelannut Niko Huuhtanen kuitenkin herätti leijonajoukkueen ja kotiyleisön hetki Tšekin kolmannen maalin perään laukomalla 1−3-kavennuksen.

Leijonaryhmä tuli räyhäkkäästi toiseen erään ja nousikin tasoihin Antti Suomelan sekä Eemil Erholtzin osumilla. Enempää osumia Suomi ei kuitenkaan hyvästä ilmeestään huolimatta saanut aikaan ja kliseen mukaisesti Tšekki rokotti erän loppuun Tomášekin sekä Matěj Stránskýn osumilla.

Tšekki piti leijonaryhmän kurissa myös päätöserässä, eikä Suomi saanut enää uutta kiriä aikaan. Toistamiseen osunut Tomášek sekä tyhjiin loppulukemat 3−7 viimeistellyt Radan Lenc viimeistelivät erän maalit.

Isoista tappiolukemista huolimatta Leijonista edukseen esiintyivät erityisesti leijonadebytantti Huuhtasen, Hannes Björnisen ja Ville Koivusen muodostama kolmosketju. Pirteitä otteita nähtiin myös Erholtzin, Julius Mattilan sekä Juha Jääskän nelosvitjalta. Liigapelaajista pisteiden makuun pääsi myös tšekkihyökkääjä Ondrej Kovarcik, joka alusti kaksi osumaa ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle