Sveitsi yllätti Suomen MM-turnauksen avausottelussa

MAAJOUKKUE / Raportti
Konsta Kapasen osuma ei riittänyt Sveitsiä vastaan.

Suomella oli ajoittain vaikeuksia pelin avaamissa ensimmäisessä erässä. Sveitsi puolusti vahvasti ja myös sai rakennettua ensimmäiset maalintekotilanteet ottelussa.

Alun jähmeyden jälkeen Suomikin sai pelistä paremmin kiinni ja sai rakennettua paikkoja. Erityisesti Jani Nyman oli rakentamassa tai päättämässä tilanteita, mutta maalit jäivät vielä uupumaan.

Erä jatkui varsin tasaisena vääntönä, molemmilla oli tilanteensa, mutta viimeiset kiekolliset ratkaisut jäivät vajaiksi. Toiseen erään siirryttiin maalittomasta tasatilanteesta.

Toinen erä oli hyvin vastaava kuin ensimmäinen, tasaista vääntöä, jossa maalipaikoilla ei mässäillä. Maalinteon aloitti Suomi, kun nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Konsta Kapanen löi Kalle Väisäsen laukauksesta tulleen irtokiekon sisään.

Sveitsi ei kuitenkaan lannistunut takaiskusta, vaan onnistui tasoittamaan ottelun ajassa 32:54 hieman onnekkaasti. Sveitsin hyökkääjä pyrki syöttämään maalinedustalle ja kiekko pomppasi Lenni Hämeenahosta suoraan Lorenzo Canonicalle, joka iski kiekon yläkulmaan. Tasatilanteesta siirryttiin myös ottelun kolmanteen erään.

Sveitsi väänsi voiton jatkoajalla

Sveitsi aloitti kolmannen erän pirteästi ja siirtyi ottelussa 1–2-johtoon. Kiekko tippui Aku Koskenvuon torjunnasta pelattavaksi ja Jeremy Jabola pääsi siirtämään kiekon tyhjään maaliin.

Suomi nousi kuitenkin muutamaa minuuttia myöhemmin tasoihin. Väisänen punnersi vahvasti kaukalon laidalta hyvään laukaisupaikkaan ja iski räväkällä rannelaukauksella kiekon verkkoon. Kolmannessa erässä ei lopulta nähty enempää maaleja, joten ottelussa mentiin jatkoajalle.

Jatkoaikaa ei ehditty kauaa pelata, kun kiekko oli jo maalissa. Sveitsin Lian Bichsel sai hyökkäysalueen kulmasta siirrettyä kiekon Attilio Biascalle, joka laukoi kiekon ohi Koskenvuon. Näin Sveitsi voitti ottelun loppulukemin 2–3.