CHL-kierros: Tappara hävisi täyden kympin ottelun, Ilves kompastui jälleen sveitsiläisiin

CHL / Uutinen
Tapparan ottelussa oli kosolti vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Arkistokuva.
Tamperelaisseurat hävisivät illan CHL-ottelunsa. Kummankin joukkueen pudotuspelipaikka etääntyi entistä kauemmas.

CHL:n alkusarjan neljäs ottelukierros alkoi lauantaina viiden ottelun voimin. Liiga-joukkueista mukana oli Tappara ja Ilves.

Hakametsässä nähtiin vauhdikas maalijuhla Tapparan ja Pelicansin vastikään nuijineen Färjestad BK:n välillä. Tappara hävisi lopulta ottelun maalein 4–6.

Ottelu alkoi kotijoukkueen komennossa, mutta vieraat saivat kuitenkin ottelun ensimmäisen maalin. Ensimmäisen erän pelaaminen jäi kuitenkin toisen erän maalijuhlien varjoon. Joukkueet mättivät toisessa erässä peräti kuusi maalia, joista neljä syntyi ylivoimalla.

JYPistäkin tuttu David Tomášek teki ottelun kannalta olennaisen 0–2-osuman röyhkeällä yksilösuorituksella.

Färjestad karkasi toisen erän aikana jo kolmen maalin johtoasemaan, mutta hallitseva Liiga-mestari ei kuitenkaan katkennut paineen alla. Tamperelaiset tekivät kolme seuraavaa maalia noin neljään minuuttiin. Varsinkin Tapparan ykkösylivoima oli tikissä.

Kristian Tanus oli mukana kolmessa Tapparan maalissa. Myös keskushyökkääjä Julius Mattila oli elementissään tehden maalin ja syöttäen toisen, minkä lisäksi hän voitti aloituksia kiitettävällä 67,86 prosentin tehokkuudella.

Tapparan sinnikäs takaa-ajo tyrehtyi lopulta kolmannessa erässä. Joel Kellmanin alivoimamaali Joakim Nygårdin oivasta esityöstä pakotti kirvesrinnat taaemmas takamatkallaan. Tappara kavensi ottelun Petteri Puhakan laadukkaalla laukauksella, mutta Nygårdin osuma tyhjään nuottaan varmisti tällä kertaa ruotsalaisten täyden pistepotin.

Sveitsiläistä kryptoniittiä

Toisella tamperelaisseuralla oli myös vaikeaa vierasottelussa Sveitsissä. Ilves hävisi jo kolmannen kerran sveitsiläiselle joukkuelle tällä CHL-kaudella. Tällä kertaa Ilves kompastui Genève-Servette HC:n edessä lukemin 1–4.

Ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnassa, minkä myötä Ilves joutui pian kahden maalin takaa-ajomatkalle. Vieraiden kannalta molemmat maalit jättivät jossiteltavaa, sillä päävalmentaja yritti haastaa Michael Špačekin maalia edeltäneen alueelletulon paitsiona ja Alessio Bertaggian maali syntyi alivoimalla läpiajosta.

Daniel Gazdan tekemä Ilveksen avausmaali meni tarkasteluun paitsion varalta. Kotijoukkueen Josh Jooris teki pian vielä ottelun toisen maalinsa, joka syntyi näyttävän joukkuepelaamisen jälkeen. Sami Vatanen sai maaliin kakkossyötön.

Ilves reipastui ottelun lopussa, kun Toni Utunen ja Jens Lööke toivat maaleillaan joukkueen vielä maalin päähän. Kotijoukkueen etumatka riitti kuitenkin voittoon varsinaisella ajalla, eikä Ilves voittanut sveitsiläistä seuraa kolmannellakaan yrittämällä.

Lööken maalijuhlia varjosti Špačekin huitaisu Eemeli Suomeen, joka kaatui jäihin iskusta.

Lauantaina pelattiin myös Unkarissa, Tšekissä, Norjassa ja Saksassa. Lausanne voitti Fehérvár AV19:n 3–1 ja HC Ocelaři Třinec nujersi kotonaan HC Fribourg-Gottéronin lopulta selkein lukemin 7–3.

Illan ottelut, Bremerhaven Pinguins–Rouen Dragons ja Storhamar Hamar–Växjö Lakers eivät olleet vielä päättyneet tämän uutisen julkaisuhetkellä.

CHL-ottelut jatkuvat jo sunnuntaina, jolloin pelataan kuusi neljännen kierroksen ottelua. Sunnuntain ainut pelaava Liiga-joukkue on Pelicans, joka haastaa vieraskentällä SønderjyskE Vojensin.

Uutista muokattu 14.9.2024 kello 20.38: Lisätty tarkennus Suomen saamasta huitaisusta sekä Lööken maali videomuodossa.