HIFK teki viime kaudella vajaat miljoona euroa liiketappiota

LIIGA / Uutinen
Ville Peltosen luotsaama joukkue lähtee tulevaan kauteen allaan niin pelillinen kuin taloudellinen pettymys.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Oy HIFK-Hockey Ab tiedotti lauantaina viime kauden taloudellisesta tuloksestaan. Organisaation liikevaihto nousi jälleen ennätyslukemiin, mutta tappiota tuli silti paljon.

HIFK tiedotti viikonloppuna verkkosivuillaan kauden 2023–24 taloudellisesta tuloksestaan.

Kauden liikevaihto oli Oy HIFK-Helsinki Ab konsernille ennätyssuuret 17 271 000 euroa. Emoyhtiön osuus tästä oli 10,921 miljoonaa, ravintolaliiketoiminnan 5,738 miljoonaa sekä tapahtumaliiketoiminnan 0,613 miljoonaa euroa.

Suurista luvuista huolimatta konsernin liiketulos jäi 913 000 euroa tappiolliseksi.

Organisaatio kertoo tiedotteella tappion johtuneen ravintolaliiketoiminnan käynnistämisen kuluista, organisaatiomuutosten kertaluontoisista kuluista, yleisen kustannustason kohoamisesta sekä pelaajabudjetin ylittymisestä.

Joukkue jäi pelillisistä tavoitteistaan sen pudottua puolivälierissä jatkosta. Organisaation nimeltä mainitsemattomilla yhteistyökumppaneilla oli myös odottamattomia maksuvaikeuksia.

– Tappiollisesta tuloksesta huolimatta Oy HIFK-Hockey Ab:n taloudellinen asema, tase ja likviditeetti ovat vahvoja. Olemme vastikään käynnistäneet organisaatiossa laajan muutosprosessin, kertoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Jaakko Eskola.

HIFK:ssa ovat vaihtuneet kuluneen vuoden aikana niin toimitus- kuin urheilujohtajakin. Seura on myös värvännyt palvelukseensa tunnetuista urheilumaailman nimistä koostuvan urheilustrategian kehittämisen asiantuntijaryhmän. Eskolan mukaan muutosten tavoitteena on varmistaa yhtiön liiketoiminnan pitkäjänteinen laadukkuus.

Positiivisesti konsernin liikevaihtoon vaikuttivat onnistunut kausikorttimyynti, runkosarjan lipunmyynti, yritysten välinen myynti sekä ravintolaliiketoiminnan positiivinen avaus. HIFK:n runkosarjan kotiotteluiden yhteenlaskettu yleisömäärä oli ennätykselliset 236 178 katsojaa.

Vielä kahdella viime tilikaudella HIFK teki positiivisen liiketuloksen ja pääsi viime vuonnakin ennätykselliseen liikevaihtolukemaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle