IL: Huippukautta pelaava Oskars Batņa siirtyy ensi kaudeksi Tšekkiin

LIIGA / Uutinen
Batņa pelaa uransa parasta kautta.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Iltalehti kertoo, että Jukurien latvialaishyökkääjä Oskars Batņa siirtyy ensi kaudeksi Tšekin pääsarjaan.

Jukurit menettää latvialaishyökkääjä Oskars Batņan ensi kaudeksi, kertoo Iltalehti. Lehden tietojen mukaan Batņa siirtyy Tšekin Extraligaan. Latvialaisen uusi seura on Mountfield HK.

28-vuotias Batņa pelaa yhtä uransa tehokkaimmista kausista. 46 otteluun latvialainen on merkkauttanut tehot 15+12, mikä oikeuttaa kovavireisen Jukurien sisäisen pistepörssin seitsemännelle sijalle.

Kesken kauden 2021–22 Ranskasta Mikkeliin saapuneen hyökkääjän vyölle on kertynyt yhteensä 134 Liiga-ottelua, joissa hän on tehnyt 21 maalia ja antanut 27 maalisyöttöä. Hän on myös edustanut neljästi Latviaa MM-kisoissa, minkä lisäksi Batņa nähtiin olympialaisissa vuonna 2022.

Viime keväänä Batņa oli osana Latvian MM-joukkuetta, joka saavutti ensimmäisen arvokisamitalinsa maan historiassa. Hän pelasi Latvian turnauksen kaikissa kymmenessä ottelussa tehden tehot 2+1.

Kuluvan kauden joukkueesta vain Jesper PiitulaisellaMarkus RuusullaSander Engebråtenilla, Niilo Romppaisella ja Lucas Nordsäterillä on voimassa oleva sopimus ensi kaudeksi. Hyökkääjä Ottoville Leppäsen sopimuksessa puolestaan on optio ensi kaudesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle