Joel Janatuinen ja Joona Huttula siirtyvät EIHL-mestari Sheffield Steelersiin

Muut Sarjat / Uutinen
Joel Janatuinen viiletti Liiga-kaukaloissa viimeksi HPK-nutussa.
Kuva © Topi Lainio
Kokeneet pelaajat löysivät uuden haasteen Englannista.

Ison-Britannian EIHL-sarjassa pelaava Sheffield Steelers on tehnyt sopimuksen Joel Janatuisen ja Joona Huttulan kanssa. Molempien pelaajien sopimus kattaa tulevan kauden.

Janatuinen, 29, pelasi viimeisillä viidellä kaudellaan Liigaa TPS:n ja HPK:n riveissä. Tehokkaimmalla kaudellaan Janatuinen pelasi 57 ottelua, joissa hyökkääjä iski tehot 10+14. Kahdella edellisellä kaudella Janatuinen pelasi kuitenkin vain 32 ottelua. Seuran päävalmentajan Aaron Foxin mukaan Janatuinen on kuntoutunut loukkaantumisestaan viimeisen kuuden kuukauden aikana.

Janatuinen on pelannut aiemmin neljä kautta NCAA-sarjassa, mutta Steelers-pesti on hänen ensimmäinen ammattilaiskautensa Suomen rajojen ulkopuolella. Janatuisen mukaan yksi siirron merkittävistä tekijöistä oli Niklas Nevalainen, joka pelasi kahdella edeltävällä kaudella Steelersissa.

– "Nikki" kehui paljon Sheffieldin-vuosiaan, seuraa, kaupunkia ja joukkuekavereita, joista moni pelaa tulevallakin kaudella. Mitä enemmän hän kertoi, sitä enemmän minua alkoi kiinnostaa, Janatuinen kertoi seuran tiedotteessa.

Huttulalla, 27, on Liiga-kokemusta Kärppien ja SaiPan paidasta. Kahdella edeltävällä kaudella puolustaja pelasi Tšekin Extraligaa Mountfield HK:ssa ja HC Karlovy Varyssa.

Steelersissä pelaa alkavalla kaudella myös kolmas suomalainen, Mikko Juusola, joka edusti seuraa myös edeltävällä kaudella. Juusola pelasi Huttulan kanssa samassa joukkueessa niin Extraligaa kuin Liigaakin. Huttula kertookin seuran tiedotteessa, että Juusola oli merkittävä tekijä Huttulan houkuttelemisessa Englantiin.

– Olemme Mikon kanssa parhaita ystäviä, harjoittelemme kesäisin yhdessä ja hän on kannustanut minua liittymään seuraan kertoen kaiken joukkueesta, seurasta, kaupungista ja ennen kaikkea faneista.

EIHL on Ison-Britannian korkein sarjataso, jossa pelaa kymmenen joukkuetta. Seuroja löytyy niin Englannista, Walesista, Skotlannista kuin Pohjois-Irlannistakin.

Steelers on perinteinen menestyjä ja hallitseva EIHL-mestari, minkä myötä seura pelaa tulevalla kaudella myös CHL-otteluita.

» Lähetä palautetta toimitukselle