KHL-joukkueisiin kohdistuu dopingtestit lähes jokaisen pudotuspeliottelun jälkeen. Se koskee luonnollisesti myös sarjan suomalaisjoukkuetta Jokereita. Sama tapa on ollut käytössä myös aiemmilla kausilla.
– Kaava menee niin, että kun pudotuspelit alkavat lähestyä tammi–helmikuussa, testaaminen tihentyy jo runkosarjassa. Ennen sitä runkosarjassa testataan vain muutaman kerran. Pudotuspeleissä testataan sitten melkein jokaisessa ottelussa, Jokerien viestintäpäällikkö Iiro Keurulainen sanoo.
Jokaista pelaajaa ei testata, vaan pelaajistosta arvotaan aina pari–kolme testattavaa. Kulloisessakin ottelussa kohtaavien joukkueiden edustajat arpovat vastustajan pelaajista testattavat.
– Moskovan Dinamoa vastaan kävi viimeisessä runkosarjakohtaamisessamme hassu sattumus, kun meidän edustajamme nosti heidän riveistään testattaviksi heidän suomalaispelaajansa, Keurulainen hymähtää.
KHL on sitoutunut Maailman antidoping-toimiston Wadan dopingsääntöihin. Viralliset säännöt ovat siis samat kuin esimerkiksi Liigassa.
KHL:n dopingtestaamisen toteutti vuosina 2016–2018 Portugalista käsin toimiva itsenäinen kansainvälinen antidoping-toimisto Addept, koska Venäjän antidopingtoimisto Rusada oli Wadan hyllyttämänä. Se johtui Sotshin talviolympialaisten jälkeen esiin tulleesta Venäjän huippu-urheilun valtiollisesta dopingohjelmasta. Viime syksystä saakka Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on vastannut testaamisesta KHL:ssä.
Jokerit pelaa parhaillaan läntisen konferenssin puolivälieräottelusarjaa juuri Moskovan Dinamoa vastaan. Dinamo johtaa voitoin 3–2. Seuraava osaottelu järjestetään torstaina Moskovassa.