Risto Dufva Jokerien päävalmentajaksi − aiempi valmennustiimi jatkaa mukana

MESTIS / Uutinen
Dufva palaa valmennushommiin Mestikseen.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Kauden ensimmäisen ottelunsa Mestiksessä hävinnyt Jokerit on nimennyt uudeksi päävalmentajakseen kokeneen Risto Dufvan. Aiemmin päävalmentajana toimineelle Tero Määtälle ei kuitenkaan annettu potkuja, vaan hän jatkaa valmennustiimissä.

Risto Dufva on yksi Suomen kokeneimpia valmentajia. Jo 1990-luvulla alkanut valmennusura on tuonut hänelle neljä Mestis-mestaruutta Jukureissa ja Suomen mestaruuden JYPissä vuonna 2009. Liiga-päävalmentajana hänellä on 940 ottelua, mikä on toiseksi eniten Jukka Rautakorven jälkeen. JYPin lisäksi hän on valmentanut pääsarjassa Tapparaa, Lukkoa, Jukureita ja Sportia. Suomalaisseurojen lisäksi hän on luotsannut puolalaista KH GKS Katowicea.

− Risto tuo meille arvokasta kokemusta, osaamista menestyksestä sekä ennen kaikkea lisää johtajuutta. Olemme määritelleet kunnianhimoiset urheilulliset tavoitteet, joissa aiomme pysyä ja Riston tuominen mukaan valmennustiimiin on iso palanen osana saavuttaa unelma Liiga-noususta, kertoo Jokereiden puheenjohtaja Mikko Saarni.

− Kun narri kutsuu, silloin mies lähtee. Näen tämän erittäin kovana haasteena. Jokereiden tavoite eli Liiga-nousu on hienoin asia, mitä suomalaisessa jääkiekossa voi saavuttaa. Olen saanut olla mukana kaikennäköisissä karkeloissa, mutta yhtä en ole koskaan kokenut: pelaamalla Liigaan, valmentajakonkari Dufva taustoittaa päätöstään.

Aiemmin päävalmentajana toiminut Tero Määttä jatkaa Dufvan johtamassa tiimissä apuvalmentajana, kuten myös aiempi apuvalmentaja Kari Martikainen. Valmennustiimiin kuuluvat myös maalivahtivalmentaja Roy Hellgren sekä luistelu- ja taitovalmentaja Iiro Mäntylä.

Jokerit pelaa kauden toisen ottelunsa tiistaina kotona TUTO Hockeyta vastaan. Peli on samalla myös Valtteri Filppulan paluuottelu.

» Lähetä palautetta toimitukselle