KalPan ja RoKin naisille tukku sopimuksia

Auroraliiga / Uutinen
Vilma Sneck ja Lunasa Sano (takana) jatkavat KalPassa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
KalPa ja RoKi julkaisivat kolme sopimusta kumpikin. Kuopiolaiset saivat riveihinsä jatkajia, kun taas Rovaniemen ylpeydelle tuli myös uusia pelureita.

KalPan naisten liigajoukkue saa nauttia myös ensi kaudella puolustaja Veera Pohjalan sekä hyökkääjien Vilma Sneckin ja Lunasa Sanon palveluksista, kun kolmikko allekirjoitti jatkosopimukset.

23-vuotias Pohjala aloittaa neljännen kautensa KalPassa. Viime kausi toi puolustajalle ennätyspisteet 3+7=10 runkosarjassa. Kahdeksaan pudotuspelimittelöön Pohjala syötti kaksi maalia.

Sneck, 23, starttaa kolmannen kautensa Kuopiossa. Viime kaudella hän teki 30 runkosarjaottelussa 3+4=7 pistettä. Lapinlahtelainen pelasi ennen KalPaan tuloaan pitkään paikkakuntalaisen LL-89:n riveissä.

− Mukava suunnata kohti uutta kautta tutuissa väreissä ja ottamaan seuraava askel henkilökohtaisen kehittymisen portailla, Sneck tuumii tiedotteessa.

KalPan jatkosopimustroikan täydentää japanilainen Sano, 26, joka tuli Naisten Liigaan Itävallasta EBEL-sarjasta. 31 runkosarjaottelussa Sano syötti kaksi maalia. 

RoKi jatkaa joukkueen täydennystä

Iina Pohjamo, 19, aloittaa kolmannen kautensa rovaniemeläisryhmässä. Viime kaudella hyökkääjä pelasi tosin vain kaksi ottelua loukkaantumisten vuoksi. Päävalmentaja Oona Parvianen toivoo Pohjamolle ehjää kautta.

− Iinalla on hyvä pelisilmä ja tryout peleissä poikia vastaan osoitti sen tekemällä pari maalia. Iina on myös joukkueen järjestelijä, oli sitten kyseessä "paitojen puoliksi laittaminen" tai talkoiden hoito, Iina on valmiina työnjohtotehtäviin, luotsi luonnehtii.

Uutena kasvona RoKiin tulee Alina Kylmäniemi. Hän liittyy rovaniemeläisiin, sillä Posiolle ei tule ensi kaudeksi hänelle sopivaa joukkuetta. Päävalmentaja Parviainen nostaa esiin puolustaja Kylmäniemen oikealta lähtevän laukauksen, urheilullisuuden sekä monipuolisuuden.

Kylmäniemi itse lähtee täynnä tarmoa naisten liigahaasteeseen.

− Ammattitaitoisessa valmennuksessa on loistava mahdollisuus kehittää itseä niin yksilöpelaajana kuin myös joukkuepelaajana. Olen todella motivoitunut ensi kaudesta!

Muokattu: 8.6.2024, klo 17.48: Sneckillä alkaa kolmas, ei toinen, KalPa-kausi.

» Lähetä palautetta toimitukselle