Liiga-kierros: Åstenille 500 ottelua ja minuuttia täyteen, Gardiner jatkoi ennätysvirettään

LIIGA / Uutinen
Micke-Max Åsten on pelannut kaikki uransa 500 Liiga-ottelua HIFK:ssa.
Kierroksen huippunimiin kuului Åstenin ja Gardinerin lisäksi myös SaiPan Antti Kalapudas, joka nakutteli itselleen neljä tehopistettä. Kahdessa ottelussa nähtiin Liiga-urien avausmaalit.

Nordenskiöldinkadun jäähallissa vietettiin juhlallisuuksia ennen ottelun alkua, kun Micke-Max Åsten sai 500 runkosarjan ottelua täyteen. HIFK-tavan mukaisesti Åsten kantaa hihassaan jatkossa viittä tähteä. Itse ottelussa vieralija Jukurit laittoi peliin parastaan lainavahti Karolus Kaarlehdon johdolla, mutta joutui taipumaan tappioon jälleen kerran. Kotijoukkueen 2−1-voiton takuuna oli, jälleen, eläkkeeltä palannut Niko Hovinen, joka on päästänyt kahteen otteluun nyt yhteensä yhden maalin. Åsten nahisteli ottelun loppupuolella itselleen kaksiminuuttisen, jolla hän nousi 500 rangaistusminuuttiin urallaan.

Oulussa oli vahva pohjoisamerikkalainen vire, sillä maalintekijänä kirjattiin neljästi kanadalainen pelaaja. Reid Gardiner kirjautti jo kauden 12. ja 13. osumansa ja Kiekko-Espoon Peter Quenneville venytti verkkoa niin ikään kahdesti. Jobinpostia oululaisille tuli Teemu Turusen loukkaantumisen muodossa. Yksi kierroksen komeimmista suorituksista nähtiin maalivahti Petteri Rimpiseltä, joka torjui tiikeriloikalla Patrik Virran laukauksen. Kiekko-Espoo vei ottelusta pisteet lukemin 2−5 ja viilettää sarjataulukossa viidentenä.

Loistavassa vireessä oleva Viljami Nieminen vahvisti asemaansa joukkueensa kultakypäränä, kun Jyväskylän JYP vieraili Vaasassa. Nieminen on tämän kauden kymmeneen otteluun tehnyt nyt tehot 4+5, kun koko uran 87 ottelun tehot merkitään 9+16. Ottelu oli tasainen, mutta maalipaikkojen laadussa oli suurta eroa. JYP kerrytti maaliodottamaa vain reilun puolen maalin verran, kun Sportille sitä laskettiin yli viisi kertaa enemmän. Tyhjään maalin tehdyn viimeisen osuman myötä Sport otti voiton 3−1-lukemin.

TPS:n Mitja Jokiselle laitettiin Lappeenrannasta kiekko mukaan Liiga-uran avausmaalin merkiksi. Jokisen 1−1-maali syntyi ensimmäisessä erässä. Kisapuistossa nähtiin maali-iloittelua tämänkin jälkeen, sillä toinen erä sisälsi viisi maalia, joista yksi oli isäntien Juuso Heikkilän upottama rangaistuslaukaus. SaiPa oli maalinteossa tehokas ja piti näin kolme pistettä kotikaukalossaan 6−5-voitolla. Antti Kalapudas oli illan suuri nimi ottaen roolia neljässä maalissa tehoin yhteistehoin 2+2.

Kouvolassa nähtiin Lappeenrannan tavoin uran avausmaali, kun kotijoukkueen Akseli Mäkinen aloitti KooKoon kirin Ässiä vastaan. Keskikastissa peräkkäin olevat joukkueet joutuivat venymään voittolaukauksiin saakka löytääkseen eroa välilleen. Vl-kisa ei ollut maalivahtien juhlaa, sillä viidestä laukojasta vain Ässien Patrik Juhola epäonnistui. Näin ollen KooKoo nappasi lisäpisteen maalein 4−3. 

Sarjataulukossa Jukurit on viimeisenä saldonaan vain viisi pistettä 12 ottelusta. HIFK nousi pisteen päähän Ilveksestä ottelun enemmän pelanneena.

» Lähetä palautetta toimitukselle