Liiga-kierros: Kiekko-Espoo jatkoi ylivoimaosumilla vahvaa liitoaan Tapparan kustannuksella

LIIGA / Uutinen
Vile Lajunen syötti illan ottelussa molemmat vieraiden osumat. Arkistokuva.
Viikon ensimmäisessä Liiga-ottelussa kohtasivat Tappara ja Kiekko-Espoo. Vahvaa alkukautta pelaava espoolaisryhmä voitti toistamiseen tälle kaudelle Tapparan ja kasvatti pisteputkeaan kahdeksan ottelun mittaiseksi. Illan sankariksi nousi espoolaisten kapteeni Ville Lajunen.

Viikon ensimmäinen Liiga-näytös pelattiin Tampereella Tapparan isännöidessä Kiekko-Espoota. Viihdyttävä kamppailu päättyi vierasjoukkueelle lukemin 1–2. Molempiin espoolaisten maaleihin joukkueen kapteeni Ville Lajunen sai syöttöpisteen.

Toistamiseen Tapparan voittanut Kiekko-Espoo hyödynsi Janne Hämäläisen ja Santeri Virtasen maaleilla kaksi ylivoimaa viidestä, kun taas Tappara ei onnistunut neljällä ylivoimallaan maalinteossa.

Espoolaisten riveissä Liiga-debyytin ottelussa luisteli alkukauden Jokereissa kiekkoillut Jaakko Heikkinen, jolle peliaikaa nelosketjun keskellä tilastoitiin 10.01. Hyökkääjä laukoi Metsolaa kohti kertaalleen.

Avauserä alkoi tasaisesti, kunnes Benjamin Rautiaisen runnoman avausmaalin johdosta Tappara otti hiljalleen otetta itselleen. Vieraiden maalilla Petteri Rimpinen piti joukkuetta pystyssä, mutta Kiekko-Espoo sai myös omia hyökkäyksiään Juha Metsolan maalille. Vierailijoiden erän näkyvin ketju oli Virtasen johtama ykkösketju.

Toisessa erässä isännät aloittivat tasakentällisin vahvemmin, mutta Kiekko-Espoo otti tahtipuikkoa itselleen viisaalla joukkuepelillä erän puolenvälin tienoilla. Espoolaisten vahva erä sai ansaitsemansa tuloksen, kun Virtanen survoi maalin edustalta joukkueen neljännellä ylivoimayrityksellä tasoihin. Erän aikana Virtanen sai myös osumaa jalkoväliinsä maalikahakassa, mutta pienten puhaltelujen jälkeen hyökkääjä pystyi jatkamaan ottelua.

Kolmas kaksikymppinen oli Kiekko-Espoolta vahva esitys, sillä Tapparalle siunaantui vasta ottelun viime hetkillä erän laadukkaimmat paikat Rimpisen maalille. Ottelun kauneimman osuman viimeisteli Hämäläinen, joka ohjasi Arttu Tuomaalan laukoman kiekon maaliin.

Isännät ottivat Metsolan pois maaliltaan ja hakivat tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla noin kolme minuuttia ennen ottelun loppua. Tyhjään maaliin maalintekoa yrittänyt Rimpinen oli helisemässä ottelun loppuhetkillä, mutta kiekko ei löytänyt tietä hänen selkänsä taakse.