Liiga-kierros: Mannerin avausottelu HPK-penkin takana toi pisteen, Ilveksen Lööke ja Kärppien Gardiner jatkoivat tehoiluaan

LIIGA / Uutinen
Miroslav Svoboda torjui yhtä lukuun ottamatta kaikki lahtelaislaukaukset.
Keskiviikon Liiga-kierroksella mielenkiintoa herätti Mikko Mannerin ensiesiintyminen HPK:n päävalmentajana. Ottelu Turussa päättyi TPS:n juhliin voittomaalikilpailussa. Muissakin kierroksen otteluissa kotijoukkueet olivat voittoisia.

TPS ja HPK mättivät maaleja vuorotahtiin, sillä vaikka peli menikin jatkoajalle tilanteessa 5−5, kumpikaan ei johtanut missään vaiheessa kahdella maalilla. HPK:n Olli Korhonen oli pitkään kiinni sankarin tehoilla 2+2, mutta kotijoukkueen ruotsalaispuolustaja Max Lindroth viimeisteli hattutemppunsa kolme ja puoli minuuttia ennen loppua. Jatkoaika ei tuonut ratkaisua, ja voittomaalikilpailussa paluun kokoonpanoon tehnyt Viljami Marjala ratkaisi kaksi pistettä TPS:lle. Tappiosta saatu piste nosti HPK:n sarjan hännillä Pelicansin edelle.

Ilves otti jälleen täyden pistepotin voittamalla KooKoon 5−2. Ruotsalaishyökkääjä Jens Lööke on tehnyt vähintään kaksi pistettä jokaisessa kauden neljässä ottelussa, ja myös Matias Mäntykivi ja Eemeli Suomi iskivät kaksi pistettä keskiviikon ottelussa. Voittomaali meni kuitenkin yllättävämpään osoitteeseen, kun nuori tšekkihyökkääjä Ondřej Kos teki ensimmäisen maalinsa Liigassa.

Vaasassa päästiin maalin makuun vasta kolmannen erän alussa, kun Otso Rantakari vei kahden miehen ylivoimalla Sportin johtoon Pelicansia vastaan. Pelicansin kiriä haittasi väärä vaihto, jonka aikana Sebastian Stålberg teki ylivoimamaalin. Molemmat osuivat lopussa kertaalleen ja näin pisteet jäivät Vaasaan maalein 3−1.

Oulussa peliä sävytti melko heikko puolustuspeli molemmilta joukkeuilta. JYP tuli kahdesti tasoihin, mutta kolmannessa erässä puolustusvirheet kostautuivat ja näin Kärpät piti pisteet kotona lukemin 4−2. Voittomaalin viime kauden seuraansa vastaan tehnyt Reid Gardiner on onnistunut maalinteossa tällä kaudella jo seitsemän kertaa.

Jukurit oli kolmanteen erään lähtiessä kahden maalin tappiolla, mutta onnistui nousemaan 4−3-jatkoaikavoittoon. Paluun kokoonpanoon tehnyt Peter Abbandonato teki ottelun voittomaalin yksilösuorituksella. Ässät sortui pahoin jäähyilyyn, sillä porilaisille kirjattiin kahdeksan kaksiminuuttista. Lenni Hämeenaho teki porilaisten osumista kaksi, mutta oli myös aiheuttamassa Jukurien kolmatta maalia kiekonmenetyksellään.

» Lähetä palautetta toimitukselle