Austin Rueschhoff kehuu eurooppalaista jääkiekkokulttuuria: "Fanit ovat paljon parempia kuin Pohjois-Amerikassa"

LIIGA / Haastattelu
Austin Rueschhoff onnistui maalinteossa keskiviikkona JYPiä vastaan.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kesällä Ouluun siirtynyt Austin Rueschhoff oli luonnollisen onnellinen voittoisan JYP-ottelun jälkeen. Kiitosta saivat niin ketjukaverit kuin kotijoukkueen kannattajatkin.

Kärpät otti keskiviikkona voiton JYPistä kotikaukalossaan maalein 4–2. Kärppien viimeisen maalin viimeistellyt yhdysvaltalaishyökkääjä Austin Rueschhoff oli ottelun jälkeen iloisella tuulella ja kehuikin kovasti muun muassa ketjukaverinsa Josh Melnickin esityötä maalinsa.

– Josh pelasi hienosti, painosti heidän puolustustaan kovasti ja sai kiekon käännettyä minulle. On aina mukavaa onnistua maalinteossa, Rueschhoff iloitsi.

Ensimmäistä kauttaan Euroopassa pelaava Rueschhoff on havainnut eroja pelityyleissä, mutta on ottanut uudet haasteet vastaan positiivisesti.

– Täällä luistellaan paljon enemmän, se on asia, johon olen joutunut totuttelemaan.  Olemme kuitenkin ammattilaisurheilijoita, joten meidän pitää pystyä sopeutumaan nopeasti. Tykkään isosta jäästä, koska se luo enemmän tilaa, Rueschhoff listaa.

Uuteen kotikaupunkiinsa kärppähyökkääjä on ihastunut heti.

– Kaupunki on ollut mahtava. Tykkään keskustan alueesta, siellä on kiva käydä kävelyllä.

Toistaiseksi Rueschhoff asuu Oulussa yksin, mutta koko kautta hänen ei tarvitse olla erillään Pohjois-Amerikassa asuvista läheisistään.

– Minulla on tyttöystävä, joka tulee lokakuun puolivälissä. Hän tulee aina kuukaudeksi kerrallaan, myös silloin, kun pelaamme pudotuspelejä.

Järkälemäinen amerikkalainen on noussut nopeasti fanien keskuudessa suosioon. Hänen maalinsa jälkeen Raksilan katsomosta kuului rytmikäs U-S-A -huuto. Ei siis yllätä, että Rueschhoff on innoissaan fanikulttuurista Suomessa.

– Se on mahtavaa. Fanit ovat mielestäni täällä paljon parempia kuin Pohjois-Amerikassa. He elävät pelissä mukana ja ovat intohimoisia. Rakastamme pelata heidän edessään, hän kertoo leveästi hymyillen.

Liigan alkukauden puhutuin ilmiö Liigassa on ollut uudet sääntömuutokset. Ensimmäistä kautta sarjassa pelaavalla voi myös olla välillä vaikeuksia päästä perille uudesta linjasta.

– Tuomioita ei aina ymmärrä, mutta se on ok. Pelatessa on aina korkea adrenaliini, joskus saattaa suuttua, mutta siitä pääsee nopeasti yli.

Kärppien kauden toistaiseksi ainoa tappio tuli edellisessä kamppailussa Raumalla. Rueschhoff on itse tyytyväinen siihen, miten joukkue tuli otteluun tappio alla.

– Meillä on vain yksi tappio, eikä joka peliä voi voittaa. Mielestäni reagoimme hyvin hävityn pelin jälkeen. Uskon, että tässä joukkueessa on jotain erityistä.

Kärppien pelissä tärkeäksi teroitettavaksi teemaksi Rueschhoff nostaa etenkin karvauspelaamisen.

– Meidän pitäisi pitää peli yksinkertaisena keskialueella. Toisen erän lopulla jätimme kiekkoja vastustajalle ja he saivat mahdollisuuksia. Meidän pitää saada peli heidän puolustuksensa taakse, kuten maalissamme, joka syntyi hyvällä karvauksella. Meidän pitää saada vastustajan puolustajat tekemään enemmän töitä, Rueschhoff päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle