Liiga-seuroilla mollivoittoinen CHL-ilta – Tappara sai isän kädestä Tšekissä, Ilves kaatui kotonaan NL-mestareille

CHL / Uutinen
Kiekko ei ole ollut tällä kertaa Liiga-joukkueille suosiollinen.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Tamperelaisille jäi luu käteen CHL-kaukaloissa. Norjalaiset ja ruotsalaiset venyivät sen sijaan yllätyksiin.

Mestarien liigan toinen ottelukierros tarjosi suomalaisille seuroille karvasta kalkkia lauantai-iltana. Tappara hävisi Tšekin-kiertueensa toisen ottelun HC Dynamo Pardubicelle selvin lukemin 1–5. Ilves puolestaan pelasi Hakametsässä sveitsinmestari ZSC Lionsia vastaan häviten lopulta 1–4.

Tappara pelasi Pardubicen vieraina alavireisesti. Kotijoukkue ei suotta antanut hallitsevalle Liiga-mestarille siimaa, vaan hallitsi ottelua niin maalipaikoilla kuin maaleillakin mitattuna.

Martin Kaut aloitti maalijuhlat ensimmäisessä erässä, mutta ottelu ratkesi lopulta toisessa erässä Pardubicen iskettyä kolme maalia kahdeksaan minuuttiin. Muista maaleista vastasivat Pardubicen kärkinimet Tomáš Zohorna, Lukáš Radil, Lukáš Sedlák ja Robert Kousal. Tapparan ainoan maalin iski Julius Mattila kolmannessa erässä ottelun jo ratkettua.

Ilves sai sen sijaan vastaansa kivikovan ZSC Lionsin, joka jyräsi lopulta vakuuttavaan voittoon. Ottelu eteni painopiste vaihdellen joukkueelta toiselle, mutta lopulta maalinteon juonikkuus ja tehokkuus käänsivät ottelut sveitsiläisille. Vieraiden tähtimaalivahti Šimon Hrubec pelasi mallikkaasti torjuen 32 maaliyritystä.

Ottelun tehokkaimpina tähtinä tuikkivat kokeneet sveitsiläiset Dean Kukan ja Denis Malgin sekä itävältalainen Vincenz Rohrer. Myös joukkueeseen täksi kaudeksi liittynyt Santtu Kinnunen kirjautti ottelussa kaksi tehopistettä. Ilveksen ainoan maalin teki toisessa erässä Daniel Gazda.

Kierroksen yllättävin tulos nähtiin kuitenkin Ruotsissa, kun kestomenestyjä Växjö Lakers kompastui jatkoajalla englantilaiselle Sheffield Steelersille maalein 2–3. Växjö tasoitti ottelun kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla ja hallitsi lopulta koko kolmatta erää. Paineen alta selvinneen Steelersin Marc-Olivier Vallerand ratkaisi ottelun 65. peliminuutilla.

Myös Norjassa todistettiin yllätystä. Storhamar Hamar nujersi voittomaalikilpailussa HC Fribourg-Gotteŕonin loppulukemin 1–0. Kotijoukkueen sankariksi nousi lopulta omassa maaliyrityksessään onnistunut Samuel Solem.

Illan kaksi viimeistä ottelua Unia Oświęcim–Eisbären Berlin ja Sparta Praha–Fehérvár AV19 ovat vielä kesken.

CHL-alkusarja jatkuu tamperelaisten osalta jo ensi viikolla. Ilves pelaa torstaina Lausannessa ja lauantaina Genèvessä. Tappara sen sijaan pelaa samoina pelipäivinä Tampereella Rouen Dragonsia ja Pelicansin perjantaina murskannutta Färjestad BK:ta vastaan.