Marko Anttila kantaa Kärppien kapteenin C-kirjainta ensi kaudella

LIIGA / Uutinen
Viime kaudella Marko Anttilalla oli rinnassaan varakapteenin A-kirjain.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Marko Anttila johtaa Kärppien kokenutta kapteenistoa tulevalla kaudella. Oululaismiehistöllä on neljä varakapteenia.

Marko Anttila, 39, on Kärppien kapteeni liigakaudella 2024−25. Paljon nähnyt ja voittanut hyökkääjä perii C-kirjaimen puolustaja Atte Ohtamaalta, joka on jatkossa yksi varakapteeniston jäsenistä.

− Paljon isoja saappaita on ollut aiemmin tässä roolissa ja nyt on minun vuoroni. Joukkueen johtaminen ja kapteenin homma ovat ryhmätyötä ja siinä minulla on onneksi hyviä apureita. Yhdessä pyrimme koko ajan harjoittamaan joukkueen edun mukaista toimintaa, tuore kapteeni Anttila kommentoi nimitystään.

Ohtamaan lisäksi A-kirjaimia oululaisnipussa kantavat puolustajat Miika Koivisto ja Tommi Kivistö sekä hyökkääjä Teemu Turunen. Kapteeniuden eteenpäin luovuttava Ohtamaa uskoo Anttilan olevan Kärpille hyvä johtaja.

− Tiedän, että Stretsi on loistava kapteeni. Uskon, että tätä kautta pystymme kaivamaan vähän uutta meininkiä tuonne koppiin. Sähäkästi on lähdetty liikkeelle ja hyvältä on tuntunut. Hyvät fiilikset on näistä parista ensimmäisestä päivästä!

Kärppien päävalmentaja Ville Mäntymaa kommentoi kapteenistonimityksiä todeten, että viisikon arvomaailma ja toimintatavat luovat pohjan arvostukselle ja kunnioitukselle. 

− Uskon, että kaikki kapteeniston jäsenet pääsevät hyödyntämään vahvuuksiaan johtavina pelaajina, pystyvät auttamaan toinen toisiaan ja ennen kaikkea he muodostavat vahvan kokonaisuuden. He ovat kokeneita pelaajia ja ovat saavuttaneet kovaa menestystä kansainvälisestikin, heidän johtajuutensa ja esimerkkinsä tukee joukkueena menestymisen tavoittelua.

Kärpät kohtaa ensimmäisessä liigakauteen valmistavassa ottelussaan Mestis-joukkue RoKin vieraskentällä ensi perjantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle