Puolalaisfanien holokaustitifo johti 2000 euron sakkoon CHL:ssä

CHL / Uutinen
Unia Oświęcim ehti pelata tällä kaudella jo Tampereella Ilvestä vastaan.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
CHL tiedotti 2000 euron sakon taustasta ylimalkaisesti.

CHL on langettanut puolalaisseura Unia Oświęcimille 2000 euron sakon. Sarja tiedotti asiasta verkkosivustollaan. Sakon syy on CHL-kotiottelussa saksalaista Eisbären Berliniä vastaan nähty seuran kannattajien katsomolakana.

Katsomolakana eli tifo oli kookas ja siinä luki suomennettuna "Saksalaiset tuhoamisleirit – tervetuloa suurimman rikoksenne kaupunkiin". Viesti viittaa Saksan johdolla toisen maailmansodan aikana toteutettuun holokaustiin eli juutalaisiin kohdistettuun kansanmurhaan. Merkittävä osa hirveyttä olivat tuhoamisleirit, joista suurin sijaitsi Oświęcimin lähistöllä. Oświęcimin saksankielinen nimi on Auschwitz.

Tiedotteessaan CHL perustelee sakon sillä, että tifossa oli "poliittinen viesti". Tiedotteesta ei selviä, sakotettiinko Unia Oświęcimia siksi, että asialla olivat heidän faninsa vai siksi, että Unia oli tapahtumajärjestäjä. Ilmi ei myöskään käy, johtavatko kaikki katsomolakanoissa esitetyt poliittiset viestit CHL:ssä sakkoon vai onko CHL määritellyt tarkemmin, millaiset poliittiset viestit ovat sakotettavia. Tiedote ei kerro, mikä CHL:n elin päätti sakosta. 2000 euroa on CHL:ään osallistuvalle seuralle verrattain minimaalinen summa.

Eisbären voitti ottelun maalein 1–4. Ottelussa pelasivat Unian väreissä suomalaiset Jere Vertanen, Joonas Uimonen, Ville Heikkinen ja Henry Karjalainen. CHL:n hallituksessa istuu suomalainen Veli-Pekka Marin.

» Lähetä palautetta toimitukselle