Puuttuuko suosikkipelaajasi yllättäen harjoitusottelun kokoonpanosta? Yleissopimus saattaa kertoa siihen syyn

LIIGA / Uutinen
Esimerkiksi Jan-Mikael Järvinen on poissa Ässien keskiviikon harjoitusottelusta, mutta siihen voi löytyä hyvä syy Liigan ja pelaajien välisestä yleissopimuksesta.
Liigan ja Suomen Jääkiekkoilijat ry:n välinen yleissopimus asettaa rajoituksia, kuinka monta ottelua kukin pelaaja voi kiekkoilla ennen Liiga-kauden alkua.

Jääkiekon SM-liigan ja Suomen Jääkiekkoilijat ry:n välinen yleissopimus kertoo yksityiskohdan, josta moni aktiivinenkaan jääkiekkojännäri ei ole tietoinen.

Ennen Liigan runkosarjan alkua pelattavissa otteluissa seura ei voi peluuttaa pelaajaa enemmässä kuin kahdeksassa ottelussa. Mahdolliset CHL-sarjan ottelut otetaan huomioon otteluiden kokonaismäärää laskettaessa.

Poikkeuksena turnauksissa saman päivän aikana pelatut ottelut lasketaan yhdeksi otteluksi, jos ne eivät ole täyspitkiä (60 minuuttia tehokasta peliaikaa) otteluita. Korkeintaan kahden erän (40 minuuttia tehokasta peliaikaa) mittaiset ns. turnausottelut lasketaan tältä osin puoleksi otteluksi.

Poikkeus kahdeksan ottelun sääntöön kuitenkin on.

Liigaseura voi peluuttaa enintään kymmenessä ottelussa ennen runkosarjan alkua niitä pelaajia, jotka eivät ole joko täyttäneet 24 vuotta alkavan pelikauden aloitusvuoden loppuun mennessä tai jotka eivät ole pelanneet Liigassa (tai vastaavissa sarjoissa) vähintään 150 ottelua.

Maininta kerrotaan kauden 2024–25 yleissopimuksen kohdassa 3.5.7. Sääntö on ollut yleissopimuksessa jo ennen kuluvaa kautta erinäisinä mainintoina.

» Lähetä palautetta toimitukselle