Suomalaiskolmikko koronan kourissa Slovakiassa – koko joukkue sairastui

Muut Sarjat / Uutinen
Konsta Mesikämmen ja koko Dukla Trencinin joukkue kärsii koronaviruksesta.
Kuva © Jaakko Stenroos
Koronavirus runtelee Slovakian Extraligaa. Neljästä karanteenissa olevasta joukkueesta suomalaisväritteinen HK Dukla Trencin on yhtä miestä vaille kokonaan viruksen kourissa.

Varotoimetkaan eivät ole säästäneet Slovakian Extraligaa pahoilta koronaviruksen aiheuttamilta hankaluuksilta. Viikko sitten koko HK Dukla Trencinin joukkue asetettiin sairastuneena karanteeniin – mukana suomalaispelaajat Janne Kettunen, Janne Väyrynen ja Konsta Mesikämmen.

– Koko joukkue ja koutsit yhtä kaveria lukuun ottamatta pamahti positiiviseksi viime maanantaina, osa oli jo aiemmin. Itselläni oli loppuviikosta aika karseat olotilat, mutta nyt on jo huomattavasti parempi, kertoo Konsta Mesikämmen. 

– Täällä alkoi lukemat nousta muutama viikko sitten, ja tällä hetkellä ihmiset eivät saa käydä muualla kuin töissä, kaupassa ja apteekissa, ja rajat on kiinni, suomalaispuolustaja taustoittaa.

Slovakiassa koko alkukausi on pelattu ilman yleisöä. Lisäksi kaikki pelaajat testataan joka viikko torstaisin.

– Jos on negatiiviset testit, sitten saa joukkue pelata perjantaina ja sunnuntaina, toteaa Mesikämmen, jonka joukkue on ehtinyt pelata viisi ottelua sarjan käynnistyttyä.

Dukla Trencinin suomalaispelaajista puolitoista viikkoa sitten positiivisen testinäytteen antaneet Kettunen ja Väyrynen pääsevät palaamaan joukkueen harjoituksiin maanantaina, Konsta Mesikämmen taas on sivussa harjoituksista ainakin loppuviikkoon saakka.

Koronavirus on jo kiertänyt jokaisessa Extraligan joukkueessa. Tällä hetkellä karanteenissa on neljä joukkuetta. Dukla Trencinin lisäksi poissa pelistä ovat HKM Zvolenin, HC Banska Bystrican sekä HK Nitran pelaajistot. Zvolenin riveissä pelaa suomalaishyökkääjä Mikko Nuutinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Uutinen
NHL:n palkkakattoon roima korotus kaudelle 2024–25
9.6.2024 14:33
NHL:n palkkakatto nousee huomattavasti tulevalle kaudelle.
Uutinen
Leijonien NHL-vahvistukselle huonoja uutisia − koronavirustartunta uhkaa Jokiharjun MM-turnausavausta
10.5.2022 18:57
Henri Jokiharjulla todettiin Ruotsista palatessa koronavirustartunta. Hän on poissa tositoimista näillä näkymin lauantaihin asti. Puolustajan korona on toistaiseksi oireeton.
Uutinen
Jukurien ja Lukon välinen ottelu siirtyy myöhempään ajankohtaan
17.2.2022 10:48
Kiekko ei putoa Mikkelissä torstaina jäähän Lukon koronatilanteen vuoksi. Ottelun uusi ajankohta on maaliskuun lopulla.

Lue myös