Ulosajo kolmannessa erässä ja 44 laukojaa voittomaalikilpailussa − TPS:n Emmi Metsä-Tokila nousi hurjan ottelun ratkaisijaksi

Auroraliiga / Uutinen
Emmi Metsä-Tokila ratkaisi hurjanmittaisen voittomaalikilpailun.
Kuva © Timo Savela
TPS:n ja HPK:n välinen auroraliigakamppailu venyi 22. pariin voittolaukauskilpailussa ennen kuin voittaja ratkesi. Tasainen varsinainen peliaika tarjosi myös vivahteita, kun turkulaisten Siiri Friederiksen sai ulosajon, josta seuranneesta erikoistilanteesta hämeenlinnalaisten Eva Lamberg sai "kostonsa".

Auroraliigan lauantain kierroksen ottelussa TPS:n ja HPK:n välillä turkulaiset lähtivät kolmanteen erään yllätysjohdossa 1−0, kun Maija Koski oli vienyt joukkueen edelle ottelun puolivälissä videotarkistuksen jälkeen. Tästä alkoivat tapahtumat, joita harvoin naisten jääkiekossa, jos missään jääkiekossa, näkee.

Kolmannessa erässä koitti ensimmäinen käänne, kun nuori hyökkääjä Siiri Friederiksen sai kampitettuaan Eva Lambergin 5+20 minuutin rangaistuksen ja TPS-pelurin mittelö päättyi siihen paikkaan. HPK sai ylivoiman, jota se ei jättänyt käyttämättä. Tasoitusosuman värkkäsi juuri hetkeä aiemmin kaltoin kohdelluksi joutunut Lamberg, joka oli läpi ottelun joukkueensa parhaimmistoa.

Lopulta Turussa edettiin jatkoajalle tasalukemissa, mutta viiden minuutin ylimääräinen peliaika ei tuottanut kummallekaan toista kihausta. Siirryttiin voittomaalikilpailuun, jota mätkittiin peräti 44 laukojan edestä, eli ratkaisu saatiin vasta 22. vetäjäparissa. TPS:n Emmi Metsä-Tokila upotti kiekon ohi Anni Keisalan, mutta HPK:n Jutta Stoltenberg ei onnistunut ohittamaan Tiina Rannetta. Metsä-Tokila oli ensimmäinen ja ainoa maalinteossa voittomaalikilpailussa onnistunut pelaaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle