Liiga on Jatkoajan tietojen mukaan reivaamassa ensi kaudelle kahta runsaasti huomiota herättänyttä sääntölinjaustaan. Toinen niistä koskee maalivahdinhäirintää ja toinen filmaamista. Linjaukset eivät ole vielä virallisia, mutta todennäköisiä.
Filmaamiseen aletaan todennäköisesti puuttua Liigassa aiempaa kovemmin. Linjauksen virallinen päätösprosessi on vielä kesken, mutta erotuomarijohtaja Jyri Rönn on jo käsitellyt asiaa seurojen kanssa.
Jääkiekon sääntöjen mukaan "pelaajalle, joka tehostaa rikettä tai esittää olevansa rikottu, tuomitaan pieni rangaistus". Käytännössä päätuomarit kuitenkin käyttävät tuota sääntökohtaa hyvin harvoin. Ensi kaudella se todennäköisesti on Liigassa aiempaa yleisempää.
Maalivahdinhäirintä ja siitä tuomitut rangaistukset olivat viime kaudella yksi Liigan suurista puheenaiheista. Linjaus siitä, mikä on maalivahdinhäirintää, oli erittäin tiukka. Kun päävalmentajat saavat haastaa vastustajan tekemät maalit videotarkastukseen mahdolliseen maalivahdinhäirintään vedoten ja vuosi sitten rakennettu tilannehuone toi videotuomareille uusia työkaluja, seurauksena oli useita vähäisen maalivahdin häiritsemisen vuoksi videotarkastuksen jälkeen hylättyjä maaleja. Osa päätöksistä oli hyvinkin ratkaisevia.
Lokakuussa 2017 Liiga tiukensi maalivahdinhäirintälinjauksiaan kesken kauden. Tuolloin linjattiin, että jos maalivahti on paikallaan maalialueensa ulkopuolella ja häneen törmää tai osuu hyökkäävä pelaaja ilman vastustajan painetta, teko katsotaan maalivahdinhäirinnäksi.
Tulevalle kaudelle linjausta maalivahdinhäirinnästä on määrä höllentää. Rönn kertoi jo huhtikuussa Hämeen Sanomille, että haluaisi jatkossa kiinnittää enemmän huomiota myös maalivahtien tekemisiin. Osa maalivahdinhäirinnäksi tuomituista tilanteista kun johtuu kontaktista, johon maalivahti on itse hakeutunut.
Maalivahdinhäirintä oli viime kaudella ainoa syy, jonka perusteella joukkue saattoi Liigassa viedä yksittäisen maalitilanteen valmentajan haastolla videotarkastukseen. Rönn kuitenkin kertoi marraskuussa Jatkoajalle, että valmentajan haaston videotarkastuksessa ei tarkasteta vain mahdollista maalivahdinhäirintää, vaan kaikki muutkin maalin hylkäämiseen johtavat seikat.
Lisäksi Liiga on Jatkoajan tietojen mukaan aikeissa muuttaa aloituskäytäntöään. Jo viime perjantain Pitsiturnauksessa ei vaihdettu aloittajaa, vaan sama aloittaja jatkoi, vaikka tuomari olisi rikkeen vuoksi uusinut aloituksen. Sama linja oli käytössä miesten maailmanmestaruuskisoissa viime keväänä. Kahdesta aloitusrikkeestä seuraa kahden minuutin rangaistus.
Liiga-kausi alkaa 12. päivä syyskuuta. Liiga on useimpina vuosina tiedottanut uusista sääntö- ja kurinpitolinjauksistaan hieman ennen sarjakauden alkamista.