Joet pääosissa yön kierroksella

Joe Nieuwendykille uran 500. maali, Darcy Tucker upotti Washingtonin, Sebastien Caron liian paha ohitettava Tampalle, Joe Thorntonin lyhyt paluu kaukaloihin ja Brent Sopel tehokkaana molemmissa päädyissä.

Carolina - New Jersey 1-2

Ilman selkäkipuista Patrick Eliasia ja kipeänä ollutta Oleg Tverdovskia pelannut New Jersey Devils ei antanut tähtipelaajiensa poissaolon häiritä, vaan kävi hakemassa pisteet Carolina Hurricanesilta luvuin 1-2. Vanhan tutkaparin Nieuwendyk-Langenbrunner jäsenet onnistuivat maalinteossa kahdessa ensimmäisessä erässä ja Carolinan Jeff Heereman kolmannen erän puolivälin kavennus jäi laihaksi lohduksi kotijoukkueelle. 15.27 pelannut Sami Kapanen sai syöttöpisteen Heereman maaliin. Devilsin maalivahti Martin Brodeur oli elävä muuri torjuen yhteensä 34 hurrikaanilaukausta. Illan tähti oli kuitenkin 500. maalinsa tehnyt Joe Nieuwendyk, josta tuli nyt 32. NHL-pelaaja, joka on pystynyt moiseen saavutukseen. Nieuwendyk nappasi kiekon ensimmäisessä erässä keskialueella ja häikäisevällä vauhdillaan ohitti puolustaja Sean Hillin vasemmasta laidasta ja lopuksi harhautti maalivahti Kevin Weekesin viemällä kiekon rystylle ja reppuun. Voitollaan Devils kasvatti tappiottomien otteluiden putkensa nyt kuuteen.

Washington - Toronto 1-4

Ei Mogilnia, ei Belfouria - ei hätää. Toronto Maple Leafs ja etenkin Darcy Tucker kahdella avauserän maalillaan teki tyhjäksi Washingtonin toiveet saada vähintään piste jo 15. perättäisessä ottelussa. Toronton maalissa torjuntavastuun otti Trevor Kidd, joka torjuikin yhtä vaille kaikki Capitalsien 25 yrityksestä. Toinen vaahteralehtijoukkueen tehomiehistä oli ruotsalaissentteri Mats Sundin, joka sai syötön Bryan McCaben 1-3 maaliin ja tekaisi vielä loppunumeroiksi 1-4 tyhjiin. Washingtonin ainokaisesta vastannut Dainius Zubrus joutui Wade Belakin taklaamana jättämään ottelun kolmannessa erässä. Belak pääsi ajelemaan laukaustaan ihailemaan jääneen Zubruksen kylmäksi puun takaa ja jälkimmäiselle on tiedossa huilia aivotärähdyksen vuoksi. Jyrki Lumme sai +2 merkinnän pelattuaan ottelussa 21.47. Bergin peliaika jäi hieman vajaaseen 14 minuuttiin.

Tampa Bay - Pittsburgh 2-3

Maalivahti Sebastien Caron varasti shown mariottoman Pittsburgh Penguinsin hakiessa vieraspisteet Tampa Bay Lightningilta. Tampa pommitti Caronin maalia 31 kertaa, mutta vain Andre Roy ja Vincent Lecavalier onnistuivat yllättämään tulokasvahdin. Tämä ei riittänyt kotijoukkueelle, sillä Pittsburghilta maalinteossa onnistuivat Wayne Primeau, Aleksei Kovalev ja Milan Kraft. Sebastien Caron on pelannut vasta neljä ottelua NHL:ssä ja voittanut niistä kaikki kolme, joissa on ollut aloittavana maalivahtina. Tampan Brad Richards oli sivussa pelistä perheessä sattuneen kuolemantapauksen vuoksi. Ville Nieminen pelasi ottelussa reilut 16 minuuttia ja sai tililleen 2 laukausta sekä yhden kampitusjäähyn.

Atlanta - Boston 3-1

Boston Bruins jatkoi rämpimistään huippusentteri Joe Thorntonin paluusta huolimatta. Paluu kesti vain reilun vartin, sillä ensimmäisessä erässä ajassa 15.05 Thornton sai suihkukomennuksen hypättyään vaihtoaitiosta mukaan Glenn Murrayn ja Andy Suttonin tanssiinkutsuun. Thornton jyräsi Suttonin jään pintaan ja sai tempustaan 2+10 minuutin ottelurangaistuksen. Samassa tilanteessa Bostonin Lapointe ja Murray saivat 2+2 väkivaltaisuudesta kuten myös Atlantan Sutton. Lisäksi kakkoset saivat Thrashersin Savard väkivaltaisuudesta ja 26 kertaa ottelussa torjunut suomalaisvahti Pasi Nurminen poistuttuaan maalivahdin alueelta tappeluiden alkaessa. Ottelussa pelattiin myös jääkiekkoa ja Bruinsin karattua ensimmäisessä erässä Brian Rolstonin ylivoimamaalilla 0-1 johtoon, alkoi Atlantan kolmen K:n show. Toisessa ja kolmannessa erässä Kaberle, Kovalchuk ja Kozlov sinetöivät kierroksen ainoan kotivoiton Atlanta Thrashersille, jolle voitto oli jo 3. perättäinen ja toinen uuden valmentaja Bob Hartleyn alaisuudessa.

Chicago - Vancouver 2-4

Vancouver Canucks voi kiittää puolustaja Brent Sopelia illan Chicago-voitostaan. Paitsi että Sopel teki voittomaalin ylivoimalla, hän toimi maalivahtina toisessa erässä Dan Cloutierin seikkaillessa maalin takana. Ensin Sopel teki hienon mailatorjunnan Theo Fleuryn laukaukseen ja torjui vielä reboundista Kyle Calderin kudin vatsallaan. Chicagon Aleksei Zhamnov oli ottelusta sivussa sormivamman vuoksi kuten myös Vancouverin Ed Jovanovski jalkavamman takia. Edellisessä ottelussa nyrkkisankarina kunnostautunut Jarkko Ruutu ei mahtunut Canucksien pelaavaan kokoonpanoon.