JYP-valmennus vahvistui Jyrki Aholla

LIIGA / Uutinen
Valmentaja Jyrki Aho, 32, liittyy JYPin SM-liigajoukkueen valmennusryhmään, jossa toimivat jo päävalmentaja Risto Dufva ja valmentaja Ari-Pekka Siekkinen. Viimeiset kaksi kautta JYPissä valmentanut Risto Kurkinen jättää jyväskyläläisjoukkueen.

Tällä hetkellä Jyrki Aho valmentaa Saksassa, Adler Mannheimin organisaatiossa.

Aho toimi ennen Saksan-vuottaan reilut kaksi kautta Jukureiden valmennusryhmässä. Sitä ennen hän työskenteli kolme vuotta valmennuspäällikkönä ja juniorivalmentajana Bluesissa ja Espoon Kiekkoseurassa. Aho on koulutukseltaan liikunnanohjaaja ja pelasi itse aikoinaan Diskoksessa, JYPissä ja Heinolan Kiekossa.

- Paljasjalkaisena jyväskyläläisenä haaveeni on ollut päästä joskus valmentamaan JYPin liigajoukkuetta, ja nyt se toteutuu tutun päävalmentajan alaisuudessa, iloitsee Jyväskylästä yli kymmenen vuotta sitten kierrokselleen lähtenyt Aho.

JYPin päävalmentajana kaudella 2007-08 toimii Risto Dufva. Tämän kauden valmennusryhmästä jatkaa ainoastaan Ari-Pekka Siekkinen, sillä jyväskyläläislegenda Risto Kurkinen ei jatka enää joukkueen peräsimessä.

Dufva on määrätietoinen, mitä joukkueensa valmennukseen tulee.

- Jyrki on muun ohella fyysiseen valmennukseen ja testaukseen erikoistunut valmentaja, jonka osaamista valmennusryhmämme tarvitsee nyt erityisen paljon, koska olen maajoukkuekomennuksilla välillä pitkiäkin aikoja. Kurkisen vahvuudet valmentajana taas ovat muualla kuin fyysisessä valmennuksessa ja testauksessa, eikä toisaalta valmennusryhmä voi olla liian isokaan, hän toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle