Kanada on ollut turnauksessa pitelemätön. Joukkue tuntuu olevan nöyrä ja kovaa töitä tekevä. Pitkästä aikaa Kanada on tullut pelaamaan tosissaan MM-kisoihin. Se on näkynyt myös tulostaululla.
Puolivälierässä Kanadan jalkoihin jäi Valko-Venäjä. Kanada mätti ottelussa yhdeksän osumaa.
Tšekki kaatoi puolivälierässä Suomen. Joukkueen turnaus on ollut varsin odotusten mukainen. Tšekki on pystynyt käyttämään fanaattisen kotiyleisönsä tuekseen, eikä ole ottanut siitä liikaa paineita. Kotiyleisön tukea se tarvitsee myös Kanadaa vastaan.
Kestääkö Tšekki Kanadan paineen?
Kanada on ollut pelillisesti turnauksessa täysin omaa luokkaansa. Joukkue on nimivahva, ja pelitapaa on pystytty sopeuttamaan isoon kaukaloon.
Aggressiivinen karvauspelaaminen ja nopea kiekon liikuttelu ovat Kanadan pelin tärkeimmät osa-alueet. Isoa kaukaloa joukkue on pystynyt hyödyntämään erityisesti hyökkäysalueellaan, jossa kiekkoa liikutellaan puolelta toisella hirmuisella vauhdilla.
Karvauspelaaminen on tuttua Kanadaa. Paineen alta on äärimmäisen vaikea tulla pois, ja jos sieltä ei päästä pois, Kanada kyllä nappaa kiekon. Kanada on iskenyt paljon maaleja nimenomaan kiekonriistoista maalin takana, josta kiekko on syötetty nopeasti maalin eteen. Siihen Tšekin täytyy varautua.
Tšekin mahdollisuus piilee vahvoissa vastahyökkäyksissä. Jos Kanada hetkeksikin unohtaa puolustuspelaamisen, taitavat Tšekki-pelaajat iskevät nopeasti vastaan.
Myös Tšekki pystyy paineistamaan ja hallitsemaan kiekkoa, mitä se myös varmasti haluaa kotiyleisönsä edessä tehdä. Suomea vastaan joukkue osoitti pitkien hyökkäyksiensä vaarallisuuden. Niissä erikoismiehenä hääri kukas muukaan kuin Jaromir Jagr.
Ottelun tärkein pelillinen asia lienee se, että kumpi joukkueista pystyy hallitsemaan enemmän kiekkoa. Tšekki pyrkii rytmittämään hyökkäyspelaamistaan, jos Kanadan paine antaa siihen mahdollisuuden. Kanada sen sijaan luottaa vahvaan karvauspelaamiseensa, jonka myötä se pääsee pitkiin pyörityksiin.