FPS päättää kautensa

MESTIS / Ennakko
Forssan Palloseuran kausi päättyy toista kertaa peräkkäin runkosarjan jälkeen, kun jatkoaikatappio Haukoille varmisti Palloseuran jäämisen rannalle. TuTolle FPS-ottelu toimii kenraalina viikonloppuna alkavalle karsintasarjalle.

FPS:n puhti loppui kesken ja viimeisillä kierroksilla pistetili ei enää karttunutkaan entiseen malliin. Viimeisestä yhdeksästä ottelusta vain yksi voitto - sekin hännänhuippu Ahmoja vastaan - ei juuri jättänyt sijaa hurraa-huudoille. Käytännössä FPS:n pudotuspeleistä putoamisen varmisti torstain Salamat-ottelu, jonka kirkkonummelaisnousijat kuittasivat nimiinsä 4-1. Kahdensadan jäähyminuutin rajan edellisottelussa rikkonut Timo Willman ei lähtenyt ratkaisevaa tappiota selittelemään.

- Siitähän oli puhetta, että me oltaisiiin oltu jotenkin merkittävästi Salamoita fyysisempi porukka, mutta mun mielestäni se oli kyllä vähän toisinpäin. Kaveri kuitenkin teki pari maaliakin maalinedusruuhkista, niin joutuuhan siinä vähän peiliin katsomaan.

Forssalaisten kausi sai lopullisen sinettinsä maanantaina Haukkoja vastaan, kun se kärsi Järvenpäässä 2-3-tappion. Paikkoja olisi ollut, mutta selvistäkin tekopaikoista kiekko saatiin joko vastustajan maalivahtia kohti tai päätyverkkoon.

- Onhan tässä paikkoja ollut parissa viime pelissä ihan riittämiin ja ei oltaisi tarvittu kuin periaatteessa yksi maali lisää Haukkoja vastaan, niin tässä hengitettäisiin vielä. Nyt kuitenkin kävi näin ja sen mukaan on elettävä, FPS-valmentaja Kai Rautio harmitteli.

Maanantaiseen kauden päätökseen FPS pääsee lähtemään ensimmäistä kertaa kuukausiin paineitta, sillä enää ottelusta ei tarvitse pakkovoittoa puristaa. Löysäilemään Palloseura ei kuitenkaan päätösottelussaan lähde, sillä kaudesta pyritään jättämään hyvä maku suuhun paikallisille.

- Voitostahan sitä tietysti pelaamaan lähdetään vaikke mitään olekaan pelissä. Tarkoituksena on yleisölle jättää jotain positiivista muisteltavaa tästä kaudesta, kun nämä kotimatsit eivät tällä kaudella ole aivan putkeen menneet, Rautio psyykkasi.

Palloseura ei pääse otteluun aivan täydellä miehityksellään, sillä Marko Ronkainen sai aivotärähdyksen Haukkoja vastaan ja joutui jättämään pelin kesken. Pikkuveli-Tonin maha oli kuralla ottelua edeltäneenä päivänä, joten hänen pelaamisensa on pieni arvoitus. Maaliin FPS:lla on asettaa joko Tommi Kela tai Juha Taponen, sillä Ville Salmisen olkapää päätti hänen kautensa.

TuTon kenraali

Alakanttiin kauden pelannut TuTo on saanut Pekka Virran valmentajaksi tulemisen myötä pelinsä pikku hiljaa uomiinsa ja alkaa olla valmiina karsintasarjaan. Virta sai houkuteltua mukaan tällä kaudella FPS-paidassakin esiintyneen konkaripuolustajan Jouni Vennon, jolla on erittäin paljon käyttöä Mestis-joukkueen takalinjoilla. Erittäin varmasti kaksi ottelua Palloseuran paidassa pelannut Vento on nostanut Turkuun tultuaan TuTon puolustuksen profiilia merkittävästi ja tulee olemaan turkulaisten tärkeimpiä miehiä karsintoihin mentäessä.

Turkulaisten noteerattavimpia kavereita Vennon lisäksi lienee kesken kauden Lukosta Turkuun siirtynyt Ilkka Heikkinen, joka on pistetilastoissa esiintynyt kiitettävästi viime aikoina. Viimeisestä viidestä ottelusta tehot 5+3 ovat melkoiset puolustajalle. Viime aikoina TuTon maalinteko onkin ollut varsin hyvässä kuosissa, kun viimeiseen kolmeen otteluun joukkue on viimeistellyt 16 osumaa. Tosin tässä mukana Ahmojen teurastus, jossa TuTo iski Kupittaalla kymmenen kaappia.

TuTon maalilla pelannee Timo Kinnunen, joka on jakanut tehtävät Ari Reunasen kanssa kauden ehtoopuolta lähestyttäessä..

» Lähetä palautetta toimitukselle