Motivaatiotekijät kompensoivat tasoeroa

MESTIS / Ennakko
Jukurit on suursuosikki kotonaan Ahmoja vastaan, mutta yllätysmomentti on olemassa. Jukurit tuskin on täydessä iskussa Italian-reissunsa jäljiltä, kun taas Ahmat on sisuuntunut edellisen kierroksen selkäsaunastaan. Kanukki Alfie Michaud debytoi ahmamaalilla.

Vaikka Continental Cupista ei tällä kertaa lopputurnauspaikkaa auennutkaan, Mestiksessä Jukureilla kulkee. Joukkue on voittanut kaikki kymmenen kotiotteluaan ja lähti Italiaan seitsemän ottelun voittoputkessa. Puolustuspeli on sarjan tiukinta, ja hyökkäys jauhaa tarvittavat osumat.

Ahmoja vastaan Jukurit on mielenkiintoisessa tilanteessa. Periaatteessa joukkue on päivänselvä suosikki, mutta viikonlopun kolme kovaa ottelua Italiassa matkoineen tuntuvat taatusti jaloissa. Risto Dufvan motivointitaidot joutuvat testiin, sillä jos pelaajat eivät kansainvälisten pelien jälkeen syty “jotain Ahmoja” vastaan, illasta saattaa tulla vaikea – suuresta tasoerosta huolimatta.

Ahmat on kuuden ottelun voittoputkensa jälkeen saanut kolmesta edellisestä ottelustaan vain yhden pisteen. Lauantaina KooKoon vieraana joukkue floppasi kunnolla, ja maalivahdit Patrick Machreich ja Joonas Lindberg päästivät joka neljännen laukauksen selkänsä taakse.

-Maalivahtitilanteemme on ongelmallinen. Molemmat nuoret veskarit tekevät töitä, mutta eivät vielä pysty ottamaan niitä tarkaisevia koppeja, valmentaja Janne Tormonen mietti ottelun jälkeen.

Mikkelissä terävimmät katseet kohdistuvatkin pienikokoiseen kanukkivahtiin Alfie Michaudiin. Tapparassa miehen saldoksi jäi seitsemästä erästä vaatimaton torjuntaprosentti 84,62, mutta taso sarjaa alempana on täysi arvoitus. Varmaa on se, että helppoja taakse ei saa upota, jos Ahmat mielii Jukurit tosissaan haastaa.

Löylytetyt ahmapelaajat tuskin lähtevät antautumaan taistelutta. Kouvolan vierailun lisäksi muistissa kummittelee alkukauden tv-peli Jukureiden vieraana, jossa hyvinkääläisjoukkue hölmöili vähätkin mahdollisuutensa jäähyilyyn ja jäi tavallista suuremman yleisön edessä kokonaan maaleitta.

Tuloksesta riippumatta yksi asia on varma: Ahmat on viimeisin Mikkelistä täyden pistepotin hakenut joukkue. Täysin varmaa ei sen sijaan ole, onko Jukureiden tappiottomien kotipelien putki keskiviikkoillan jälkeen peräti 30 ottelun mittainen vai ei.

» Lähetä palautetta toimitukselle