Tiukka taisto jatkuu

MESTIS / Ennakko
Taistelu Mestiksen välieräpaikasta jatkuu kiivaana perjantai-iltana. Mikkelissä keskinäisiä kamppailujaan jatkavat tasatilanteesta runkosarjan voittanut Jukurit ja suuryllätystä hamuava Jokipojat.
taustaa

Jatkoajan ottelusarjaennakko
[lue lisää]

Tasaisen varmasta pelityylistään tunnetut mikkeliläiset lähtivät ottelusarjaan suurina ennakkosuosikkeina. Altavastaajana ennakkoluulottomasti suosikkia haastamaan lähtenyt Jokipojat on kuitenkin osoittanut, ettei aikaisemmilla meriiteillä ole juuri painoarvoa näissä kinkereissä.

Ensimmäisessä kohtaamisessa Jukurit onnistui kotihallissaan pitämään intoa puhkuvat joensuulaiset vielä maalin verran takanaan. Ottelusarjan toisessa kamppailussa Joensuussa sen sijaan Jokipojat tasoitti otteluvoitot venymällä yllätysvoittoon, vaikka olivatkin lähellä menettää välillä turvalliselta tuntuneen johtoasemansa vielä loppusekunneilla.

Helpottava voitto takana

Joensuulaiset tarpoivat ennen keskiviikkoista helpottavaa voittoa peräti kymmenen tappiollista ottelua peräkkäin, mutta juuri ennen pudotuspelejä suoritettu valmentajanvaihdos näyttää sopivasti sytyttäneen joukkueen.

Valmennusvastuuseen noussut Pasi Parviainen on saanut muutamasta joukkueensa puhaltamaan jälleen täysillä yhteen hiileen ja uskomaan vahvasti omaan osaamiseensa. Mikkeliin matkaava joensuulaisjoukkue puhkuu varmasti itseluottamusta havaittuaan, että kummallakin on aito mahdollisuus jatkopaikkaan.

Toisaalta taas materiaaliltaan huomattavasti vahvempi mikkeliläisjoukkue saattoi kärsityn tappion myötä viimein tajuta, ettei puolivaloilla pyörimisellä ja ilman taistelutahtoa enää pudotuspeleissä pärjätä.

Aikaisemmissa peleissä on korostunut tarkka puolustuspelaaminen, joten maaleilla ei ole juhlittu. Mikkeliläisjoukkue on tunnettu nimenomaan järjestelmällisestä pelistään, mutta myös joensuulaisten haavoittuvimpana osana pidetty alakerta on pysynyt erinomaisesti järjestyksessä.

Onnistuneen puolustamisen lisäksi molempien maalivahtipeli on ollut kerrassaan erinomaista, kun sekä Ari Reunanen että Jaakko Suomalainen ovat himpun verran heikomman runkosarjan lopun jälkeen vertyneet takaisin huippuvireeseen.

Yksilösuoritukset ratkaisevia

Mikäli aikaisempi trendi jatkuu, yksittäisillä onnistumisilla on iso merkitys perjantai-illan tuimassa taistossa. Jos peli on yhtä tarkkaa kuin edellisissä otteluissa, taidokkaat yksilösuoritukset nousevat ratkaiseviksi.

Varsinkin vierasjoukkueen on oltava tehokas muutamissa avautuvissa vastahyökkäyksissä, sillä kiekon hallinta pysynee pääosin tukevasti nimekkäämmällä mikkeliläisjoukkueella.

Molemmat joukkueet pääsevät mitä ilmeisimmin kamppailuun parhaalla miehistöllään. Ensimmäisessä kohtaamisessa jalkansa loukannut Petri Lehtonenkin palasi mikkeliläisten kokoonpanoon heti toiseen otteluun, ja joensuulaisleirissäkin runkosarjan lopulla vaivanneet pikkuvaivat saatiin parsittua parahiksi kuntoon ennen pudotuspelejä.

Rutinoitunut Jukurit lähtee kamppailuun ylivoimaisena ennakkosuosikkina, mutta toisaalta joensuulaisillekin tulee varmasti omat tilaisuutensa iskeä.

» Lähetä palautetta toimitukselle