Huippuvireisellä Tomi Lindforsilla tuttuja vastassa

MESTIS / Ennakko
Matka Hyvinkäältä Kouvolaan ei ole sarjan pisimpiä, mutta ilmeisen vaikea silti. Ahmat ei ole KooKoon vieraana usein juhlinut, ja yllätystä se vaatisi lauantainakin. Erityisen hankalasti pideltävä kotonaan lähes voittamattoman KooKoon riveissä on huippuvireinen laitahyrrä Tomi Lindfors, jonka pelihalut lienevät huipussaan ex-joukkuekavereita vastaan.

Lauantain jälkeen KooKoo on kohdannut kotihallissaan kaikki Mestis-joukkueet ja hävinnyt ainoastaan Jukureille. Myös päivän kunto näyttäisi olevan kohdallaan, sillä sarjatauon jälkeen kouvolalaiset ovat voittaneet kaikki kolme otteluaan yhteismaalierolla 18-9.

Aiemmin syksyllä KooKoo kukisti Ahmat Hyvinkäällä 6-5 Jari Keltasen jatkoaikamaalin myötä. Ennen peliä puhuttiin KooKoon kirouksesta Ahmojen vieraana, mutta ei ole ollut helppoa toisinpäinkään. Ahmojen pidettyä KooKoon alemmalla sarjatasolla kevään –98 karsinnoissa ei hyvinkääläisjoukkue ole voittanut Kouvolassa kuin kerran. Vuosi sitten Ahmat sai pisteet mukaansa maalein 5-4, ja ahmatähtenä hääri kypärätempun laukonut Tomi Lindfors, joka mielellään uusisi temppunsa – nyt kukkopaita päällään.

Lindfors, ja samalla myös koko KooKoon kakkosketju on ollut tauon jälkeisissä peleissä huikessa iskussa. Lindfors on kerännyt tehot 3+5, ja viisikko Mikko Mattila – Mikko Kinnunen – Lindfors – Simo Mälkiä – Mikko Pukka on iskenyt peräti 11 täysosumaa.

Joukkueiden kauden ensimmäistä kohtaamista Lindfors seurasi katsomon puolelta lievästi loukkaantuneena, joten entiset pelikaverit ovat vastassa nyt ensimmäistä kertaa.

Uutena kasvona lauantaisessa kukkomiehityksessä on A-nuorten viime talven Suomen mestari ja maalirohmu Teemu Somppi, joka on alkukauden vääntänyt SaiPan nelosketjussa. Mestiksestä Sompille haetaan hyökkäävämpää roolia, jossa hänen avunsa tulevat paremmin esille, mutta miten nuorukainen ujutetaan KooKoon tällä hetkellä erittäin hyvin toimiviin ketjukoostumuksiin?

Maalivahdeista Tapparan Sasu Hovi palasi suunnitelmien mukaisesti liigaan, joten tolppien väliin palannee tervehtynyt Sami Heikkinen. Myös Carl Grahn kävelee jo ilman sauvoja.

Liikettä on ollut myös Ahmojen maalivahtiosastolla, sillä Sami Heinonen torjui perjantai-iltana Bluesille voiton ensimmäisessä liigapelissään, joten Ahmojen torjuntatyöskentelystä vastaavat jälleen Patrick Machreich ja Joonas Lindberg.

Kenttäpelissä tasaviisikoin Ahmat pystynee isäntänsä varsin hyvin haastamaan, mutta kotiedun lisäksi erikoistilannepelaaminen ja maalivahtipeli tekevät KooKoosta varsin selvän suosikin.

» Lähetä palautetta toimitukselle