Kiekko-Vantaa voittoon jatkoajalla

MESTIS / Raportti
Keskiviikkoillan Mestis-ottelusta kotijoukkue Kiekko-Vantaan ja vierailija KJT:n välillä muodostui erinomainen jännitysnäytelmä, jonka lopullinen ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla. Maaleja tehtiin vuoronperään, kunnes jatkoajan viimeisellä minuutilla vantaalaisten Hannu Väisänen pääsi iskemään ratkaisevan osuman.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, mutta molempien joukkueiden hyökkäyksistä tuntui punainen lanka olevan kateissa. Yritystä riitti, mutta pää ei tahtonut pysyä mukana kuvioissa. Ottelun avausosumakin kuvasti tuota sekavaa peliä erittäin hyvin. Kiekko-Vantaan Mikko Kainulainen yritti rynniä läpi KJT:n puolustusmuurista siniviivalla – ja onnistuikin siinä. Kainulainen pääsi nokikkain KJT:n maalia vartioineen Jaakko Suomalaisen kanssa ja ujutti kiekon yhden käden rystylaukauksellaan verkon perukoille.

Vantaalaiset olivat jo karata kahden maalin johtoon Pelicansista lainassa olleen Ossi-Petteri Grönholmin istuessa kahden minuutin jäähyään. Matias Schanzin idearikas lerppulaukaus ohjattiin ilmasta tyylikkäästi sisään, mutta K-Vantaan kannalta valitettavasti ohjuriin ei käytetty mailaa vaan kättä ja numerot säilyivät kotijoukkueen yhden maalin johtona.

Suutarinen sutii 2-2-tasoitusosuman sisään

© Matti Liljaniemi
alt="Suutarinen sutii 2-2-tasoitusosuman sisään">

Erän lopussa K-Vantaan jäähyily kostautui. Ensimmäinen ylivoima oli KJT:ltä jo hyvää pyöritystä, mutta laukaukset jäivät uupumaan. Sama kuvio näytti toistuvan toisenkin ylivoiman aikana, mutta Pelicansista testiperiodin jälkeen palannut Toni Mustonen päätti ottaa ohjata omiin käsiinsä. Mustonen kiersi Antti Niemen vartioiman maalin ja yritti syöttää takatolpalle, KJT:n onneksi passiyritys kimposi luistimista ohi hölmistyneen Niemen.

Sulle, mulle

Toiseen erään tultaessa pelissä olikin jo huomattavasti enemmän ideaa kuin avauskaksikymmenminuuttisella. Kotijoukkue aloitti erän alivoimalla, mutta ei tästä lannistunut vaan iskikin jälleen johtoosuman. Petja Pietiläinen laukoi kiekon ohi Suomalaisen heti ensimmäisellä minuutilla.

KJT ei maalista kuitenkaan hämmentynyt, vaan kuittasi tasoitusosuman vain minuuttia myöhemmin. Kimmo Pikkarainen piti siniviivan tyylikkäästi ja Tuomas Forss pääsi yrittämään maalintekoa. Tämän yrityksen Niemi vielä torjui, mutta Iippo Suutarinen oli paikalla sutimassa irtokiekon sisään.

Maalin jälkeen peli kääntyi selvästi K-Vantaalle. KJT:n hyökkäykset olivat harvassa ja vantaalaisten saivat lähes jatkuvan paineen Suomalaisen maalin tienoille. Välillä vierailijoilla kävi hieman tuurikin, kuten tilanteessa jossa Suomalaisen loistotorjunnan KJT-puolustaja pelasi kiekkoa päivänselvästi kädellään maalivahdin alueella. Muuten erittäin hyvin ottelun tuominnut päätuomari Jussi Perttu jätti jostain syystä rangaistuslaukauksen kuitenkin tuomitsematta. (toim. huom! Tilanne tuomittiin oikein, sillä rangaistuslaukaus tuomitaan vain, mikäli pelaaja sulkee kiekon tai nostaa sen jäästä maalialueella)

Erän loppupuolella KJT pääsi kokeilemaan 4-3-ylivoimaa eikä jättänyt tuota tilaisuutta hyödyntämättä. Pirteästi pelannut Miikka Lindholm kaivoi kiekon kulmasta itselleen, käytti pikkumustaa nopeasti viivassa Pikkaraisella. Kiekko pelattiin nopeasti takaisin Lindholmille, joka nosti kiekon aivan ylänurkkaan Niemen jätettyä etukulman pahasti auki.

KJT:n johto-osuma kuitattiin yhtä nopeasti kuin K-Vantaan erän avausminuutilla tekemä maali. Tilanne lähti käyntiin Ilari Filppulan mainiosta oivalluksesta, kun tämä laittoi pitkän avauksen suoraan jäähyaitiosta kaukaloon hypänneen Pete Suonpään lapaan. Suonpää puolestaan jatkoi kiekon Tuomas Nikoskelaiselle, jonka vastustamaton lyöntilaukaus suoraan syötöstä upposi komeasti verkon perukoille.

Sekavaa pelailua

Tiukkaa vääntöä Valtti Areenalla

© Matti Liljaniemi
alt="Tiukkaa vääntöä Valtti Areenalla">

KJT:llä oli vielä mainio tilaisuus ottaa johtoasemansa takaisin aivan erän viimesekunneilla. Jonni Kiisken maila napsahti järvenpääläispeluria ilkeännäköisesti suoraan kasvoihin ja jälkitilanteessa Matti Luoma pääsi sohimaan kiekkoa aivan vapaasti, mutta ei onnistunut ohittamaan Niemeä. Myös kolmannen erän alkuun tullut lähes neljän minuutin ylivoimatilaisuus jäi KJT:ltä käyttämättä.

Kolmannesta erästä puuttuivat muutenkin suuret tapahtumat ellei sellaiseksi lasketa Tuomas Forssin tilanteen ulkopuolella suorittamaa rumaa taklausta, jonka seurauksena K-Vantaan Matias Schantz joutui hetkeksi paikkailtavaksi. Lähempänä maalintekoa oli Kiekko-Vantaa, mutta maalinedushässäköistä ei kiekkoa saatu iskettyä viivan yli, vaikka lähellä pariin otteeseen käytiinkin.

Emämunauksien emämunaus

KJT:n paras pelaaja oli 64 minuutin ajan puolustaja Pikkarainen, joka oli sekä hyökkäys- että puolustuspäässä kaukalon kingi. Jatkoajan viimeisellä minuutilla KJT-pakin sulakerasiaan tuli kuitenkin pahan luokan oikosulku. Alimpana miehenä Pikkarainen käsittämättömästi sohi ohi kiekosta ja Aki Kauppinen sai lätkän kuin lahjana. Kauppinen jatkoi nopeasti Hannu Väisäselle maalin eteen ja tämä ei epäröinyt vaan kuittasi vantaalaiselle jatkoaikavoiton.

Kaiken kaikkiaan ottelu oli erittäin hyvää Mestis-viihdettä. Eteläsuomalaisten tiukka taisto oli hyvää hokia, jossa voitosta taisteltiin tosissaan. Molempien joukkueiden maalivahdit ansaitsivat puhtaat paperit pelistä, KJT:n Suomalainen nappasi ehkä komeimmat torjunnat.

Vantaalaisten parhaimmistoa oli pirteästi pelannut Pete Suonpää. Myös jatkoaikaosuman iskenyt Väisänen oli hyvällä pelipäällä. K-Vantaa jatkaa voiton myötä Mestiksen kärkisijalla, tosin Jukurit puuskuttaa niskaan vain pisteen päässä. Vierailija KJT:n paras pelaaja oli selvästi puolustaja Kimmo Pikkarainen, joka oli mukana järkkäämässä kaikkia heidän maalejaan. Tosin Pikkarainen ansaitsisi myös syöttöpisteen jatkoaikaosumaan. Kakkosketjun Forss ja Mustonen pelasivat pirteästi ja saivat myös plusmerkinnän saldoonsa.

» Lähetä palautetta toimitukselle