Neljäs kerta toden sanoo

Ottelussa riitti vääntöä.
Kuva © Teemu Eirtovaara
Vantaan lohipaidat ja Kouvolan oranssimustat ottivat yhteen tällä kaudella neljännen kerran. Kiekko-Vantaa pelasi ottelussa kumpaankin päähän viisaasti ja käytti paikkansa hyväksi, mikä takasi voiton lukemin 4-2 (1-1, 2-0, 1-1).

Lähtökohdat otteluun olivat mielenkiintoiset. KooKoo ei ollut hävinnyt kertakaan Kiekko-Vantaalle kuluvan kauden kolmesta kohtaamisesta, mutta nyt kouvolalaisporukkaa on riepotellut flunssa-aalto, minkä seurauksena kokoonpanossa oli vain kolme ketjua hyökkääjiä. Vantaalaiset kuluttivatkin kouvolalaisten voimia nopeilla ja energisillä jaloillaan.

Ottelun ratkaisevimmat hetket nähtiin toisessa erässä, kun lohipaidat laittoivat uuden vaihteen silmään ja saivat nopeilla jaloillaan syötyä vajaamiehisen vierasjoukkueen puhtia. Vantaalaiset saivat hankittua KooKoolle jäähyjä, iskivät kaksi maalia, pitivät oman päänsä puhtaana ja pääsivät viimeiseen erään kahden maalin johdossa. Kotijoukkueella olisi toisessa erässä ollut mahdollisuus upottaa oranssimustien kaarnalaiva lopullisesti joukkueen päästessä pyörittämään 5-3-ylivoimaa yli puolitoista minuuttia. Ylivoima oli vantaalaisilta, kuten myös KooKoolta, erittäin tehotonta läpi ottelun.

Salama-alku

Itse ottelu sai salama-alun, kun KooKoo siirtyi jo 15 sekunnin pelin jälkeen johtoon. Vantaalaispuolustuksen ja maalivahdin kommunikaatiovirheen seurauksena kiekko ajautui Olli Julkusen lapaan, eikä kokeneella KooKoo-hyökkääjällä ollut mitään vaikeuksia laittaa kiekkoa maaliin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Kiekko-Vantaa pääsi myös maalin makuun. Vantaalaiset saivat pienen pyörityksen aikaan hyökkäysalueelle, minkä päätteeksi kiekko päätyi siniviivaan puolustaja Roy Pihlströmille, jonka rannelaukaus kovasta maskista upposi yläkulmaan ohi maalivahti Kristian Järvisen.

Avauserässä molemmat joukkueet pääsivät myös pyörittämään ylivoimaa, mutta ilman tulosta, vaikka Kiekko-Vantaa sai ylivoimalla luotua pari hyvääkin maalipaikkaa. Ylivoiman jälkeen vantaalaiset hallitsivat peliä tasaviisikoin, sillä kouvolalaisten pakka oli jonkin aikaa aivan sekaisin, mikä näkyi joinakin pitkinä kiekkoina.

Vantaa karkaa

Vantaalaiset pääsivät toisen erän alkuminuuteilla pyörittämään 5-3 ylivoimaa yli puolentoista minuutin ajan Julkusen ottaessa takakarvaajana halvan jäähyn huitomisesta ja Niklas Appelgrenin lunastaessa vielä halvemman kaksiminuuttisen roiskaisemalla purkukiekon katsomoon. Lohipaitojen ylivoima oli kuitenkin tehotonta ja KooKoo onnistui selvittämään alivoimataakan ilman suurempia ongelmia.

KooKoo pääsi alivoiman jälkeen nopeasti peliin mukaan ja oli vantaalaisia enemmän kiinni kiekossa. Lohipaidat rakensivat läpi toisen erän paikkoja vastahyökkäyksistä ja se palkittiin, kun Paulus Rundgren onnistui ohittamaan maalivahti Järvisen tehden samalla uran ensimmäisen Mestis-maalinsa. Syöttäjäksi maaliin merkittiin ottelussa pirteästi esiintyneet Jiri Veistola ja Pihlström.

Nuori vantaalaisryhmä lisäsi toiseen erään selvästi lisää vauhtia, ja nopeiden hyökkäysten seurauksena vajaamiehinen KooKoo oli vaikeuksissa. Antti Ropon ottaessa huitomisjäähyn päätti kotijoukkue vihdoin rokottaa ylivoimalla. Ovelan ylivoimakuvion päätteeksi kiekko pelattiin maalin eteen Veistolalle, joka painoi laukauksensa varmasti KooKoo-maaliin.

KooKoon kiri ei riittänyt

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa tyytyi pääasiassa puolustamaan ja tekemään vastahyökkäyksiä, kun KooKoo haki puolestaan vimmalla kavennusta ja tasoitusmaalia.

Kolmatta erää ennätti kulua vain vajaa minuutti, kun KooKoo sai haluamansa kavennuksen. Amerikasta Kouvolaan juuri ennen siirtoajan umpeutumista saapunut puolustaja Justin DaCosta toi kiekon hyökkäysalueelle ja antoi maalin kulmalta syötön Nick Dineenille, joka ampui kiekon kaappiin.

KooKoolle siunaantui erän loppu puoliskolla mahdollisuus tasoitukseen vielä ylivoimalla. Kun ylivoima ei tuottanut tulosta ja kuudella kenttäpelaajalla kokeillessa lohipaitojen Artem Iossafov kaunisteli 4-2-lukemat tyhjiin ja täysi pistepotti jäi Vantaalle - täysin ansaitusti.

Molemmilla joukkueilla ottelut jatkuvat perjantaina, jolloin Mestiksessä pelataan täysi kierros. KooKoo matkaa LeKin vieraaksi Lempäälään ja Kiekko-Vantaa lähtee Kupittaalle kohtaamaan TUTOn.