Kiekko-Vantaa vei pisteet Järvenpäästä puolivauhdilla

Illan ottelussa kohtasivat Kiekko-Vantaa ja KJT Järvenpäästä. Peli ei tarjonnut mitään suurta kiekkospektaakkelia, vaan kahden väsyneen joukkueen nuhjaamista. Sarjakärki oli pelissä sen verran terävämpi, että pisteet matkasivat lopulta Vantaalle.

Peli alkoi varsin vauhdikkaasti ja etenkin vierasjoukkueen kannattajat toivat hyvin tunnelmaa halliin. Ensimmäisellä minuutilla sai Kiekko-Vantaan Hannu Väisänen kiekon maalin eteen Petja Pietiläiseltä. Väisäsen puolittainen laukaus jäi kuitenkin KJT:n maalissa aloittaneen Jaakko Valkaman suojuksiin.

KJT:n ensimmäinen paikka tuli ottelun kolmannella minuutilla. Iippo Suutarinen nousi maalin takaa maalinkulmalle, mutta rannelaukaus nousi puolustajan mailasta päätyverkkoon. Erän kuudennella minuutilla KJT:n Toni Mustonen sai hyvän mahdollisuuden Pekka Nöyräsen syötöstä. Vaikka Mustonen pääsi rauhassa katsomaan, jäi hänen vetonsa hyvin torjuneen Joni Hallikaisen suojuksiin.

Pelin ensimmäinen maali nähtiin erän seitsemännellä minuutilla. Petri Pitkäjärvi karkasi Hannu Väisäsen kanssa ylivoimahyökkäykseen Jonni Kiisken syötöstä. Pitkäjärvi ei jakanut kiekkoa Väisäselle, vaan päätti ratkaista itse rystynostolla, jonka Valkama päästi helponnäköisesti taakseen.

Kotijoukkueen tasoitusta ei tarvinnut kauan odotella. Heti kahdeksannella minuutilla KJT sai pienen pyörityksen aikaiseksi. Miikka Lindholm lähetti siniviivalta rannelaukauksen maalia kohden. Hallikaisen torjuman kiekon siirsi Tuomas Forss taidokkaasti maalinperukoille.

Erän puolessavälissä oli järvenpääläisillä hyvä mahdollisuus siirtyä johtoon, kun sekä Ari-Pekka Pajuluoma ja Pasi Nielikäinen istuivat kahden minuutin rangaistusta. KJT saikin pari vetoa aikaiseksi, mutta Hallikainen sekä vantaalaispuolustus hoitelivat tilanteen varsin mallikkaasti.

Erän 14. minuutilla Henri Ekholm sai hienon syötön Pete Suonpäältä maalin eteen. Ekholm katsoi tilanteen kaikessa rauhassa ja laittoi kiekon heittäytyvän Valkaman taakse. Vain pari minuuttia edellisestä tekivät vantaalaiset erän kolmannen maalinsa. Jussi Erkkilän helpon vedon Valkama torjui suoraan eteensä. Petja Pietiläinen kiitti ja sijoitti kiekon hallitusti KJT:n verkkoon.

Kiekko-Vantaa vie, KJT vikisee

Jos ensimmäinen erä oli vielä suhteellisen tasainen pelitilanteiltaan, olikin toinen erä täysin vierasjoukkueen. Heti erän kolmannella minuutilla Vantaa iski. Matias Schantz lähetti siniviivalta helpohkon rannevedon, jonka Valkama torjui eteensä. Hannu Väisänen oli kärppänä paikalla ja sijoitti Valkaman haaroista tilanteeksi 1-4.

Neljäs takaisku oli liikaa Valkamalle ja hän luistelikin vaihtopenkille. Tilalle tuli Jyväskylästä lainassa ollut Tommi Tervo. Tervo onnistuikin tekemään pari hyvää torjuntaa, mutta sitten hänkin joutui nöyrtymään. Erän kahdeksannella minuutilla Teemu Kuusisto sai kiekon maalinkulmalle Ilari Filppulan syötöstä. Tervo piti etukulman kiinni, mutta Kuusisto onnistui kuin onnistuikin nostamaan kiekon aivan maalin kattoon. Vierasjoukkueen viides maali oli viimeinen naula KJT:n arkkuun ja tämän jälkeen pelin voitosta ei enää nähty todellista taistelua.

Erän 14. minuutilla sattui varsin ikävännäköinen tapahtuma, kun Tuomas Nikoskelaisen maila nousi vahingossa KJT-pelurin kasvoihin. Vaikka tilanne näyttikin varsin tahattomalta, passitti tuomari Teemu Kaukonen Nikoskelaisen suihkuun. KJT:n viiden minuutin ylivoima oli pääosin suhteellisen tehotonta. Vasta ylivoiman lopussa KJT onnistui hieman onnekkaastikin kavennuksessaan, kun Jaska Vilen sai kiekon laitaruuhkasta b-pisteelle. Vilenin tarkka veto maalin ylänurkkaan yllätti täysin Hallikaisen.

Ottelun kolmas erä oli ehkäpä syksyn tylsintä kiekkoa Järvenpäässä. Vantaalaiset jäädyttivät taidokkaasti kotijoukkueen yrityksen ja hallitsivat tällä tavoin peliä. Erän ainoa maali nähtiin 12. minuutilla. Patrik Lostedtin roiskaus maalia kohden pomppasi Pekka Nöyräsestä maalin yläkulmaan.

Lostedtin maalin jälkeen ei KJT:lla enää varsinaisia maalipaikkoja ollut, vaan kotijoukkue keskittyi lähinnä rumiin otteisiin. Ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla Pekka Nöyränen otti pelirangaistuksen taklattuaan varsin vaarallisen näköisesti Petteri Linnonmaata. Onneksi tilanteessa ei tapahtunut mitään vakavaa loukkaantumista. Hieman myöhemmin otti Kimmo Pikkarainen melko turhan huitomisjäähyn. Ottelun lopun vierasjoukkue vain siirteli kiekkoa mieheltä toiselle vieden pisteet Vantaalle.