Sport ratkaisi alivoimalla

Vaasan Sport ja Kajaanin Hokki iskivät yhteen harjoitusottelussa Vaasassa. Lopputulos huseerattiin maalein 5-4.

Sport lähti otteluun toiveikkaana, koska ruotuun piti saada sairastuvalla olleita pelaajia. Toisin kävi, kun pikkuvammoista kärsineet Teemu Kuusisto ja Kristian Hjerpe olivat sivussa vielä astetta suuremmista haavereista paranevien Mikael Hallbäckin, Teemu Viemerön ja Jarno Kososen kanssa. Patrik Westerback pelaa vasta sarja-avauksessa.

Hokilta oli poissa try out-miehistä kaikki paitsi Olli Piippo ja jo sopimuksen kirjoittaneista Jarmo Hämeenaho. Puolustus oli sopimusmiesten osalta täydellinen.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. Sportilla muutaman ensimmäisen minuutin aikana muutama laukaus, mutta kajaanilaisten maalilla pelannut Jaakko Huhti poimi hyvin. Alun jälkeen ote siirtyi totaalisesti Hokille. Luistin liikkui selkeästi liukkaammin ja yritys paistoi katsomoon saakka. Niklas Fogströmin koukkaamisjäähyn aikana verkko ei vielä heilahtanut, mutta miltei heti sen jälkeen tapahtui. Mikko Saavisen hyvä avaus ja sen jälkeen hieno keskialueen ylitys Jani Tuppuraisen ja Miikka Kuuselan kanssa loi ylivoimahyökkäyksen, jonka Saavinen itse viimeisteli komeasti ylänurkkaan. 50 sekuntia tuon jälkeen Turo Virta ei pitänyt miestään ja Tomi Mustonen iski maalin kulmalta Mikko Karjalaisen syötöstä 0-2. Erätauolle samoissa lukemissa.

Toinen erän alkuun Hokki otti kaksi kahden minuutin rangaistusta ja Sport sai pelata kahden miehen ylivoimalla yli minuutin. Tatu Backmanin ja Juha Salmun laukaukset kilpistyivät maalivahti Huhtiin. Jäähyjen päätyttyä Sport teki kavennuksen, kun tsekkilaituri Dusan Halloun näki hienosti siniviivalta nousseen Turo Virran, jonka kova laukaus upposi alakulmaan. Tämän jälkeen Sport sai kaksi aika peräkkäistä kaksiminuutista, joiden aikana Hokilla muutama vaarallinen laukaus. Toisessa päässä kuitenkin soi. Turo Virran nopea avaus löysi Ari-Pekka Pajuluoman, joka karkasi yhdessä Kasper Kenigin kanssa kahdella kahta vastaan hyökkäykseen. Kenig ampaisi pakkien selustaan, jonne sai unelma syötön Pajuluomalta, eikä erehtynyt, kun oli nokikkain Huhdin kanssa. Peli 2-2. Alle puoli minuuttia tämän jälkeen Hokki meni kuitenkin taas johtoon, kun Tomi Mustonen nappasi kiinni Mikko Karjalaisen pystysyötön ja rankaisi läpiajosta. Syöttö oli hiljainen ja sen katkaisemisessa epäonnistui karkeasti Sportin Pete Suonpää. Erätauolle Hokin johtaessa 2-3.

Toisen erän lopussa Sportin pelissä näkyi jo pikkuisen innokkuutta. Kolmanteen sitä löytyi taas pikkuisen enemmän. Heti erän alkuun Sport tasoitti ottelun, kun flipperimäisen neppailun maalin edustalla lopetti Pete Suonpää lyömällä kiekon maaliin. Veto oli todella löysä, mutta jo aiemmin kiekon tielle löytänyt Huhti oli jäällä mahallaan eikä kerennyt könyämään pystyyn. Hetki tämän jälkeen Sport meni ensi kerran johtoon, kun Backman viimeisteli Kasper Kenigin hienosta syötöstä ylivoimalla. Hokki tuli vielä tasoihin, kun Juho-Tuomas Appel iski kiekon maaliin vastahyökkäyksestä. Ottelun loppu enteili täysin erilaista ratkaisua kuin lopulta nähtiin. Sportilta oli jäähyllä Kim Nabb, kun Pete Suonpää ajettiin ulos korkeasta mailasta. Teko oli täysin tahaton ja rangaistus kova. Hokki 5-3 pääsi ylivoimalle puoleksi minuutiksi ja miltei loppu peliksi ylivoimalle. Hokin ylivoima ei ottanut toimiakseen ja kerrankin Sportin luistin liikkui. Ratkaisu tuli, kun Sport sai neljännen pelaajansa kentälle. Tatu Backman katkaisi syötön, mutta ei ampaissutkaan vastahyökkäykseen vaan odotti, että Hokki-pakit tulivat hänen päälleen ennen kuin lähetti Sportin lupaavan nuorukaisen Kim Nabbin läpiajoon komealla syötöllä. Nabb ei erehtynyt, vaan laukoi kiekon vasempaana alanurkkaan. Päälle hienot tuuletukset.

Sportin peli oli tahmeaa. Lupaavasti kulkeneet Hermes-pelit olivat paljon parempaa jääkiekkoa kuin tämä peli. Puolustuksessa johtajan roolia pitänyt Juha Salmu onnistui avauksissaan todella heikosti ja muutenkin koko puolustus oli liikkeessä Hokkia jäljessä. Hyökkäyksessa Backman ja Kenig liikkuivat parhaiten, mutta ketään ei tästäkään osastossa voi erityisemmin esiin nostaa. Maalissa Härkönen pelasi kohtuullisen pelin.

Hokki oli ajoittain tulessa. Liike oli kokonaisuutena Sportia parempaa. Tiukoilla hetkillä Sport oli vain parempi. Puolustuksessa eniten kiekon kanssa huseerasi Mikko Saavinen, jonka rooli puolustuksen kiekollisessa pelissä tulee olemaan suuri Lauri Lahesalun jäätyä Ouluun. Jani Södö oli alussa näkyvästi esillä, mutta taso hiipui loppua kohden. Hyökkäys oli tasainen, vaikka oululaislähtöiset pelaajat verkkoa heiluttivatkin.

Sport-Hokki 5-4 (0-2, 2-1, 3-1)

0-1 Mikko Saavinen (Miikka Kuusela, Jani Tuppurainen)

0-2 Tomi Mustonen (Mikko Karjalainen, Sauli Kela)

1-2 Turo Virta (Dusan Halloun, Jon-Christian Smedman)

2-2 Kasper Kenig (Ari-Pekka Pajuluoma, Turo Virta) av

2-3 Tomi Mustonen (Niko Suoraniemi, Mikko Karjalainen)

3-3 Pete Suonpää

4-3 Tatu Backman (Kasper Kenig, Vesa Myllyaho)

4-4 Juho-Tuomas Appel (Henri Hietaharju, Timo Seikkula)