Pysäyttääkö liigakärki Bluesin timanttisen tehoduon?

LIIGA / Ennakko
Kovakuntoisten kohtaaminen Lappeenrannassa
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Liigan piikkipaikalla sensaatiomaisesti majaileva SaiPa saa vieraita Espoosta. Kylään tulee samalla liigan kovakuntoisin hyökkäysketju.

Kolme peliä ja yhdeksän pistettä. SaiPa on ainoa puhtaalla pelillä sarjan aloittanut joukkue. Lappeenrantalaiset ovat paria huonoa erää lukuunottamatta hallinneet suvereenisti kaikkia otteluitaan ja neljän tasaisen hyökkäysketjun voimin vyöryttäneet pelin jatkuvasti vastustajan päätyyn.

Peli on ollut olosuhteisiin nähden yllättävän valmista. Tämä huolimatta siitä, että peräsimessä on uusi päävalmentaja ja tukku uusia pelimiehiä. Joukkueen tekemisestä huokuu itseluottamus ja yhtenäisyys tavalla, jota nähtiin vain hetkittäin viime kauden loppupuoliskolla.

Torstain haaste ei ole helpoin mahdollinen, sillä vastassa on erinomaisesti liigan aloittanut Blues. Espoolaiset eivät ole jääneet pisteittä vielä kertaakaan ja Blues on sarjassa kuudentena kahden perättäisen voiton turvin. Ensin Blues näytti SaiPalle mallia IFK:n kaatamisesta liigan avausviikolla ja keskiviikkona joukkue teki onnistuneen ryöstöretken Tampereelle vieden kaksi pistettä Tapparan kotiluolasta.

Teemu Ramstedtin johtama hyökkäysvitja on ollut sanalla sanoen ilmiömäinen. Ramstedtin maaliahne tutkapari Teemu Rinkinen osui Tapparaa vastaan kahdesti, joista toinen oli ratkaisuosuma jatkoajalla. Kaksikko miehittää liigan pistepörssin kahta ensimmäistä sijaa.

24 tehopistettä parhaalla kaudellaan Pelicansissa tehtaillut Rinkinen on naputellut alkukauden huimalla kolmen pisteen ottelukeskiarvolla. Huonosti ei ole pelannut myöskään ketjun kolmas lenkki Niko Nieminen, joka täydentää koko liigan kuumimman hyökkäystrion omalla panoksellaan.

Löytyykö Ramstedteille pysäyttäjää torstaina?

Otsikon kysymys voi hyvinkin olla kolmen pisteen arvoinen. Ramstedtin ketju löi lähes yksinään Tapparan ja jos SaiPa ei saa Bluesin tehokolmikkoa kuriin, voi tässä olla joukkue joka katkaisee lappeenrantalaisten lennon.

Puolustuksen sotureiden nimet eivät näy otsikoissa, mutta niin IFK:ta kuin Tapparaakin vastaan Blues puolusti uhrautuvasti oman maalinsa edustaa ja iski tehokkaasti tamperelaisten virheistä.

SaiPa on aloittanut sarjan uskoen omaan kiekolliseen peliinsä ja toistaiseksi se on kantanut hedelmää. Joukkue on ollut maalintekopaikoissa aiempia kausia tehokkaampi Jaakko Rissasen sentteröimän nimellisen ykköskentän johdolla, mutta torstaina vastaan luistelee aiempia vastustajia intohimoisempi puolustuskalusto.

SaiPan repaleiseen pakistoon helpotusta tuo Richard Demén-Willaume, joka pelaa ensimmäisen liigaottelunsa torstaina. Demén-Willaume ottanee Helsingissä ongelmissa olleen Kalle Maalahden paikan kokoonpanossa. Nähtäväksi jää, tuoko try-outilla oleva isokokoinen ruotsalaispuolustaja jämäkkyyttä hieman heiveröiseen sputnik-puolustukseen.

Odotuksissa lienee vähämaalinen ottelu, joka ratkeaa SaiPan kykyyn tai kyvyttömyyteen pysäyttää Bluesin tehonyrkki. Aiempien otteluiden perusteella muusta hyökkäyskalustosta ei ole lappeenrantalaisille vaaraa.

Olisikohan esimerkiksi kokeneen maalipyssyn Kristian Kuuselan aika herätä uuteen liigakauteen?

Kokoonpanot

Bluesin hyökkäyksen tilannetta ei helpota lähtökohtaisen ykkössentterinsä Marco Rosan loukkaantuminen. Lisäksi poissa on puolustuksen johtohahmo Arto Laatikainen. Lisää ongelmia tuli Tappara-ottelun toisessa erässä, kun SaiPaa vastaan useasti tehokkaana kunnostautunut Camilo Miettinen jätti kaukalon. Positiivisen vivahteen Bluesin tilanteeseen toi Tommi Huhtalan kuntoutuminen pelikuntoon.

Ykkösvahti Juuso Riksman torjui keskiviikkona toisen perättäisen voittokkaan ottelunsa. Olisiko torstaina Antti Oren vuoro saada uusi mahdollisuus epäonnistuneen liiga-avauksen jatkeeksi?

SaiPan kokoonpanossa ei puolustaja Demén-Willaumen debyyttiä lukuunottamatta nähtäne suuria muutoksia. Poissa ovat loukkaantumisten vuoksi varmuudella edelleen Per Savilahti-Nagander, Mark Lee, Ville Hämäläinen, Samuli Piipponen, Ville Paalanen ja Joni Suutari.

SaiPan maalinsuulla on käynnissä kova ja tasaväkinen taistelu herruudesta, sillä niin Jani Nieminen kuin Richard Ullbergkin ovat aloittaneet kautensa hienosti. Nieminen torjui Helsingissä, joten Ullberg lienee maalilla Bluesia vastaan.

Seuraa Heitä

Richard Demén-Willaume #5 |

Puolustaja

Luvassa koeajalle SaiPaan tulleen ruotsalaispuolustajan ensi piirrot uudella kotiareenallaan. Demén-Willaumen liikettä on kuvailtu kokoonsa nähden hyväksi. Kestääkö sinivalkoisten perässä torstaina?

Miro Aaltonen #52 |

Hyökkääjä

Joensuulaislähtöinen huippulupaava Aaltonen näytti esimerkkiä kokeneemmalle kaartille napsauttamalla 3-3-tasoituksen Tampereella. Taustatukea keihäänkärjelle tarvitaan jatkossakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle