Sputnik syöksyy Espooseen

LIIGA / Ennakko
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Tiistaina Blues isännöi Espoossa liigan kärkipäässä istuvaa SaiPaa. Espoolaisten päävalmentaja Lauri Marjamäki on yllättynyt SaiPan kakkostilasta, mutta ei hyvästä suorittamisesta yleisellä tasolla.

Joukkueet kohtasivat alkusyksystä Lappeenrannassa, josta Blues haki selvän 5-1-voiton. Espoolaiset liitivät alkukaudesta kovassa nosteessa, mutta ovat sittemmin hieman hyytyneet. SaiPallakin oli pieni notkahdus, mutta se kapusi nopeasti ylös. Joukkueella on yhdeksästä viime pelistään saldona kahdeksan voittoa.

SaiPan vankan purren seilatessa voittojen merta eteenpäin oli espoolaisjoukkueella pahoja vaikeuksia peleissään.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi ennen taukoa, että tunsi joukkueen olevan henkisesti lopussa. Tauolla Blues harjoitteli tiistaista perjantaihin - keskiviikkona ja torstaina kahdesti. Loppuaika huilattiin. A-maajoukkueen mukana oli Teemu Ramstedt.

Juuso Ikonen, Miro Aaltonen, Niklas Tikkinen ja liuta pääasiassa junioripelejä pelanneita espoolaisia olivat nuorisomaajoukkueissa.

Heistä vain Aaltonen pelaa SaiPaa vastaan.

- Alun perin meillä oli tarkoitus antaa heille kaikille lepoa, mutta Tobias Salmelainen loukkaantui. Heillä on ollut kova satsi rankkoja pelejä. Ruotsissakin (alle 20-vuotaiiden maajoukkueturnaus) olivat olleet vähän väsyneitä, mikä on inhimillistä kovassa tahdissa, Marjamäki kertoo.

SaiPalla laaja rinki etuna

Bluesilla etenkin tehokkuus on laskenut dramaattisesti jopa "liian" hyvin alkaneesta kaudesta. Sputnikin tehokkuus ja ylivoima on ollut vakuuttavampaa. Brian Salcido ja Per Savilahti-Nagander viivalla luovat tuhoa.

Aggressiivinen, yhtenäinen ja iloista kiekollista peliä pelaava SaiPa on yllättänyt kiekkokansan huimalla alullaan. Bluesin Marjamäellekin kakkospaikka on yllätys, mutta SaiPan hyvyys ei.

- Odotin SaiPalta paljon, heillä on alla Selinin pitkä työ, jota Tirkkonen ja kumppanit jatkavat. Heillä on äärimmäisen paljon sopimuspelaajia, mikä mahdollistaa viiden-kuudenkin pelaajan kierrätyksen ja kovan kilpailun pelipaikoista.

SaiPa-paidan kauden aikana ylleen on pukenut 30 kenttäpelaajaa. Bluesilla vastaava luku on 22.

Lisää kilpailua espoolaisten puolustukseen on tuonut ruotsalainen Jens Westin, joka jatkaa Espoossa loppukauden. Westin harjoitteli viime viikon MODOn kanssa ja pääsi ensimmäistä kertaa käymään kotonaan sitten Bluesiin tulonsa.

- Tänään näimme taas hallilla ja hän oli iloisena niin kuin mekin jatkosta. Hänelle oli varmasti myös henkisesti tärkeää päästä käymään vähän kotona, muistuttaa Marjamäki.

SaiPan maalissa aloittanee loisteliaasti torjunut Jani Nieminen. Juuso Riksman on kaapannut espoolaisten ykköstorjujan paikan ja lienee todennäköisempi veräjänvartija.

Lappeenrantalaiset saivat ennen taukoa vihdoin kaikki pelaajansa terveiksi, kun ykkössentteri Mark Lee teki paluun kokoonpanoon.

Seuraa Heitä

Jens Westin #2 |

Puolustaja

"Näkymätöntä" puolustajaa oppii arvostamaan viimeistään siinä vaiheessa, kun hänen toimiaan kentällä seuraa. Todella arvokas puolustaja sinisille.

Mark Lee #22 |

Keskushyökkääjä

Pääsi ennen taukoa takaisin pelikuntoon ja oli Tapparaa vastaan jo kentän parhaita.

» Lähetä palautetta toimitukselle