Tappara tasaisen taiston voittoon Hakametsässä

LIIGA / Raportti
Aleksander Barkov iski kahdesti.
Kuva © Jarno Hietanen
Hakametsässä nähtiin tiistai-iltana tukku nykyisiä NHL-tähtiä, tulevia sellaisia ja kokeneita liigajyriä. Maali-iloitteluksi yltynyt ottelu ratkesi lopulta vasta voittomaalilaukauskisassa, jossa Chris Connolly hassutti kiekon Atte Engrenin längeistä sisään.

Ensimmäisen erän alkuminuutit lupailivat vauhdikasta kohtaamista. Erä ehtikin vanheta vain reilut kolme minuuttia kun Tappara-puolustus unohti taustalta nousseen Marko Anttilan vapaaksi, jolla oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään maaliin. Maali pääsi syntymään ikään kuin ”vahingossa”, mutta yhtä yllättävä oli kotijoukkueen tasoituskin. Ottelun päätteeksi kolmella IS-tähdellä palkittu Connolly syötti kiekon Jarno Koskirannalle, joka ampui kiekon suoraan syötöstä Antero Niittymäen vahtiman maalin alanurkkaan. Niittymäen kannalta asian teki huonoksi se, että veto olisi ollut torjuttavissa.

Reilu kolme minuuttia ennen erän loppua TPS onnistui hyödyntämään Tapparan keskeneräisen vaihdon, kun Lauri Korpikoski toi kiekon vauhdilla alueelle ja josta seuranneesta tilanteesta kiekko kimposi lopulta Korpikosken ja Brian Willsien yritysten jälkeen Mikko Koivulle. Minnesotan kapteeni löi irtokiekon varmasti tolppien väliin, minkä seurauksena erätauolle siirryttiin TPS:n johtonumeroissa 1-2. TPS koki erässä ikävän takaiskun, kun puolustaja Alec Martinez sai Juha Leimun laukoman kiekon kipeästi poskeensa.

Toisessa erässä vauhdikkaampi ilme

Ottelun toisen erän alku ei olisi tamperelaisten kannalta voinut huonommin alkaa. Ensin turkulaisten kultakypärä Willsie ampui kiekon Juha Metsolan maalin tolppaan, ja vain hetki tästä Metsola oli hörpätä Petteri Nummelin löysältä vaikuttaneen siniviivavedon. Lopulta maaliviivan tuntumasta kiekon sisään tökännyt Miikka Tuomainen kirjattiin turkulaisten kolmannen maalin tekijäksi.

TPS näytti jo hetken päässeen kirvesrintojen ihon alle odottamattomilla osumillaan, mutta monissa kotiotteluissaan nähdyistä otteista poiketen Tappara sisuuntui takaiskuista. Vain muutama minuutti edellisestä maalista ja kaksikko Ville Nieminen & Aleksander Barkov junior säntäsivät suoraviivaiseen hyökkäykseen, jonka päätteeksi Barkov siirsi kiekon komealla rystynostolla ohi Niittymäen. Kavennusmaalin jälkeen turkulaisten pääkäskijä Juha Pajuoja vaihtoi maalille Atte Engrenin. Ottelun jälkeen selvisi, että Niittymäki kärsii alaraajavammasta, eikä siitä johtuen pelannut ottelua loppuun saakka.

- Molarilla (Niittymäki) tuli joku vamma siinä läpiajotilanteessa, pakilla (Martinez) tuli kiekko poskeen. Varmasti paha vamma, (Martinez) on TAYSissa nyt kuvissa ja ortopedin tutkimuksissa ja on todennäköisesti peleistä poissa pitkään, Pajuoja totesi kysyttäessä loukkaantumisista.

Viimeisessä erässä tarjottiin jännitystä

Tappara tuli kolmanteen erään ryminällä. Toisessa erässä terävöitynyt hyökkäyspeli aiheutti TPS-puolustukselle ongelmia, jotka lopulta johtivat kotijoukkueen rangaistuslaukaukseen TPS:n suljettua kiekon maalialueellaan. Ampumaan asettui Barkov junior, joka jälleen taidokkaalla rystynostollaan harhautti tällä kertaa Engrenin. 17-vuotias nuorukainen toi Tapparan kahdella peräkkäisellä maalillaan tasoihin ja ikään kuin käynnisti ottelun uudelleen.

Tappara sai maaleista uutta virtaa ja haki johtomaalia aggressiivisesti, mutta maalinteossa onnistuikin TPS. Vaarattomalta näyttäneessä tilanteessa Corey Locke heitti kiekon kulmasta maalille, joka yllättäen kimposikin Willsien mailan kautta vastustamattomasti verkon perukoille. Tappara joutui jälleen takaa-ajajan asemaan. Tasoitusta ei tarvinnut kuitenkaan odottaa kuin vajaa minuutti, kunnes Markus Kankaanperä kaunisteli tilastojaan ohjaamalla Jussi Makkosen vedon maalin edustalta Engrenin ohi. Edessä häämötti jatkoaika ja lopulta voittomaalikilpailu, jossa ainoa onnistuja oli Connolly. Pisteet jäivät siis Tampereella luvuin 5-4.

Rautakorvelta kehut joukkueelle

Ottelun jälkeen käytävällä seisoskeli rennon oloinen Tappara-valmentaja Jukka Rautakorpi, joka jakoi ansaitut kehut erityisesti Chris Connollylle ja illasta toiseen loistavalle Aleksander Barkov juniorille. Kokonaisuudessaan joukkueen peli lämmitti kokenutta valmentajaa.

- Pystyttiin vastustaja laittamaan päätyseinään ihan selkeästi tänään. Toinen erä ennen kaikkea oli erittäin hyvä. Tauon jälkeen peli on monesti tuollaista, että ollaan selvästi pelin päällä ja hallitaan peliä ja omiin menee ihmeellisiä maaleja, mutta luonne on niin paljon kasvanut joukkueessa, että se kestää hyvin paljon asioita tällä hetkellä. Ansaittiin kaksi pistettä tänään ja tavallaan jätettiin yksi piste kaukaloon, oltiin kaveria selkeästi edellä.

Juha Pajuoja ei ollut aivan yhtä tyytyväinen oman joukkueensa tekemiseen. Osasyyksi valmentaja kertoi sen, ettei joukkue tauon aikana päässyt juurikaan harjoittelemaan viisikkopelaamista, sillä osa pelaajista oli maajoukkueessa ja osa käymässä kotimaassaan. Tämän seurauksena osa pelaajista pelasi Pajuojan mielestä ”eri peliä”. Etenkin hyökkäyspelaaminen harmitti TPS-luotsia.

TPS pelaa seuraavan kerran torstaina Kuopiossa ja Tappara perjantaina Jyväskylässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle