Maalivahdit liekeissä – Kauppisen maali ratkaisi voiton KalPalle

LIIGA / Raportti
Näin heilahtaa ottelun ainoa maali.
Kuva © Teemu Soini
KalPa ja Blues väänsivät tasaväkisesti maaleitta lähes täydet minuutit, kunnes Marko Kauppinen ratkaisi voiton kotijoukkueelle jatkoajalla. Maalivahdit olivat joukkueidensa eliittiä.

Vaikka maaleja nähtiin tasan yksi, ottelu oli hyvää ja vauhdikasta perjantai-illan viihdettä. Ottelussa riitti vauhtia, maalipaikkoja ja myös hieman tunteiden purkauksia.

Kumpikin maalivahti esitti parastaan. Juuso Riksman oli maalillaan varma ja sai pidettyä KalPan nollilla aina jatkoajan viimeisille minuuteille asti taidolla, tuurilla ja tolppienkin avustuksella. Marko Kauppisen voittomaali vajaat pari minuuttia ennen jatkoajan umpeutumista oli kuitenkin Riksmanille mahdoton tilanne.

Mikko Koskinen oli kuitenkin illan ykkösmies. Espoolaiskasvatti pelasi upean nollapelin ja teki muutamia paraatipelastuksia. Parhaat Bluesin paikat tulivat Miro Aaltoselle ja Joonas Jalvannille toisessa erässä, mutta näissäkin yrityksissä Koskinen sai romunsa ja luunsa kiekon eteen.

- Vaikka kyseessä oli 0-0 –ottelu, uskon että yleisö sai rahoilleen vastinetta. Vielä Kauppisen niitti pelille. Yleisölle iso kiitos, tänään sitä oli vielä normaalia enemmän. Jaksettiin sen ansiosta pelata, KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen kiitteli.

Koskinen koppaili kiekot

Runsaslukuinen kotiyleisö ei saanut ihan parasta mahdollista tunnelman nostatusta ottelun alussa, sillä Blues painoi peliä vahvasti KalPan päätyyn. Etenkin vierasjoukkueen karvaus oli todella aktiivista, ja tämä aiheutti KalPalle jälleen ongelmia.

- Tulimme peliin erittäin hyvin. Ensimmäisessä erässä teimme paljon hyökkäysalueen riistoja. Tehokkuus ei tosin ollut toivottua, sillä lauoimme avauserässä 25 kertaa, joista ainoastaan yhdeksän meni kohti maalia. Vedot jäivät jonnekin matkan varrelle, Blues-valmentaja Lauri Marjamäki harmitteli.

Toisessa erässä asetelmat kääntyivät päälaelleen. KalPa hallitsi peliä, piti kiekkoa espoolaisten päädyssä ja sinisten oli tyytyminen lähinnä teräviin vastaiskuihin. Nämä olivatkin tuottaa tulosta, mutta Koskinen piti kasvattajaseuransa kurissa hienoilla torjunnoillaan.

- Mietityttää tuo peliin lähtö. Blues tuli vahvasti, emmekä olleet niin pahaan rynnäkköön valmiita. Saatiin onneksi oma peli kasaan ja toisesta erästä eteenpäin pelasimme vahvasti, Laukkanen tuumi.

- Koskinen oli tuki ja turvamme, suorastaan loistava. Hän piti meitä pystyssä vaikeina hetkinä.

Ei maalia, ei sitten millään

Hyvien maalipaikkojen ja erinomaisten torjuntojen lisäksi tunteet hieman kuohahtivat päätöserän puolivälissä. Craig Smith ja Tommi Huhtala nujakoivat itselleen pikkukakkoset ja käytösrangaistukset. Smith tuomittiin tilanteen aloittajaksi ja näin jenkki palkittiin nyhjäämisestä vielä toisella kakkosella.

Bluesin ylivoiman aikana KalPa oli ratkaista ottelun, mutta paluun kaukaloon tehneen Sami Kapasen ja ruotsalaispakki Adam Masuhrin juonima tilanne kuivui kasaan. Vierasjoukkue sai vielä loppuminuuteilla ylivoimamahdollisuuden, mutta kiekko ei pomppinut millään ohi Koskisen vartioiman KalPa-maalin.

- Tehokkuus ei ollut toivottua. Alkukaudesta saatiin näistä paikoista maalit. Suoritusvarmuus ei tällä hetkellä kestä täyttä ottelua. Kolmannessa erässä saatiin kaksi ylivoimaa ja paikat pistää peli pakettiin, mutta lopullinen tappamisen meininki puuttui, Marjamäki manasi.

Masuhrin oivallus pohjusti voittomaalin

Ottelun voittomaaliin johtanut tilanne lähti käyntiin Masuhrin oivalluksesta antaa kiekko nopeasti hyvässä vauhdissa kiitäneelle Sakari Salmiselle. Kiekko kiepautettiin maalin takaa vapaasti maalin edessä olleelle Kauppiselle, jolla oli koko ilta aikaa asetella itselleen hyvä vetopaikka.

Nopea ranneveto saatteli kiekon ohi Riksmanin ja kotijoukkueen voitonjuhlat lähtivät käyntiin harvahampaisen puolustajan ansiosta.

– Muutama viikko takaperin pelasimme Espoossa. Puhuin jo silloin, että ottelu oli korkeatasoinen – myös tänään. Kotijoukkue ansaitsi kaksi pistettä, mutta Blues oli erinomainen vierailija, Laukkanen summasi.

- Näin tappiosta huolimatta paljon positiivista meidän otteissa. Olisimme halunneet voittojen tielle, mutta emme päässeet. Yritetään huomenna uudestaan paluuta, Marjamäki totesi ja suuntasi joukkojensa kanssa yöksi kohti Kajaania.

Kajaanista sinisten bussi jatkaa aamulla Oulujärven pohjoispuolta pitkin kohti Oulua. KalPa puolestaan yrittää ehtiä Hämeenlinnaan paikallisen pallokerhon vieraaksi. Ottelut alkavat lauantaina klo 17.

» Lähetä palautetta toimitukselle