Porilainen vuoristorata jatkui: "Kolmen vaisuimman pelin joukossa"

LIIGA / Raportti
Blues juhli voittoa Espoossa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoon Blues peittosi kotonaan Ässät maalein 4-2. Syksyn komeetta Miro Aaltonen laukoi kauden 9. maalinsa toisessa erässä. Se jäi voittomaaliksi.

Miro Aaltosen voittomaali oli tyypillistä Aaltosta. Vahvalla luistelulla alueelle ja terävä laukaus, joka yllätti maalivahti Antti Raannan.

Raannalla tuomittiin maalin jälkeen 10 minuutin henkilökohtainen käytösrangaistus, kun tuomarit näkivät Raannan protestoineen maalia laukomalla kiekon pois. Tuomarityöskentely oli hapuilevaa. Hannu Henrikssonin ja Marko Kovasen työskentely lähti oudoille raiteille heti alussa. Bluesin Tomi Sallinen ja Ässien Michael Ryan lähtivät perätysten "vankilaan" heppoisesti.

Ottelun tyhmimmän rangaistuksen kirjautti Jesse Joensuu. Harri Ilvonen laittoi Joensuun matalaksi kulmakamppailussa, ja porilaishyökkääjän typerä kosto tyrehdytti porilaisten takaa-ajon kolme minuuttia ennen loppua.

Klassikkoa pelistä ei saa. Kummassakin päässä jäi parannettavaa.

- Meidän puolelta jäi aika sekava kuva. Voittavaan jääkiekkoon on tällä hetkellä matkaa. Mitä tehdä missäkin tilanteessa: missä tilanteessa otetaan riskejä, missä hyökätään, missä puolustetaan. Balanssin löytäminen ja tunteen pitäminen oleellisessa pelaamisessa, siihen on vielä matkaa, että kapuaisimme sarjataulukossa, Ässät-käskijä Karri Kivi mietti.

Bluesilla tyypillinen alku

Blues sai totutun vahvan alun kotikaukalossaan. Avauserässä sinisten ykköskentällinen värkkäsi kaksi maalia, kun Niko Nieminen ja Henri Laurila pöllyttivät maaliverkkoja. Huippukautta pelaavalla Laurilalla on nyt kasassa jo 11 tehopistettä. Hän pelasi jälleen hyvän ottelun, vaikka antoikin illan järkyttävimmän harhasyötön kakkoserässä Blues-päädyssä.

Stephen Dixonin ykköskenttä oli tutusti Ässien sydän. Dixon laidoillaan Jesse Joensuu ja Michael Ryan toivat pelin tasoihin kakkoserässä. Blues-luotsi Lauri Marjamäki reagoi. Tomi Sallisen johtama ketju muovattiin uusiksi, ja puolustussuuntaan erinomainen Eetu Pöysti otti Camilo Miettisen paikan. Sallisen ketjun tehtävä oli siitä hetkestä eteenpäin pimentää Ässien tehonyrkki. Se tehosi.

- Ensimmäinen erä oli suhteellisen ok. Toinen oli erittäin heikko. Se mikä kuitenkin oli hyvää, oli että pelaajat rupesivat itsekin penkillä puhumaan, että pelaamme taas väärin tätä peliä, Marjamäki kertoi.

- Kolmas erä oli taistelua. Olemme pelanneet paremminkin, mutta hävinneet. Pelillisesti emme pelanneet niin hyvin, mutta voitettiin ja siitä tässä on kysymys. Joukkue kuitenkin yrittää ja tekee hommia joka päivä, mistä olen iloinen.

Porissa vuoristorata - miksi?

 Ässien alkukausi on ollut erikoinen. Se ei ole voittanut kuin maksimissaan kahdesti peräkkäin, mutta toisaalta pisteettömiäkään pelejä ei ole kahta enempää putkeen.

Mistä se johtuu?

- En osaa sanoa. En ole vastaavassa kyllä aikaisemmin ollut. Ehkä siinä on juuri se, että kun puhutaan voittavasta jääkiekosta, niin tarvittaisiin voittoja, Kivi pureskeli.

Ässät ei ole puksuttanut tasaisen varmasti ja napsinut pisteitä silloin tällöin, vaan ailahtelevuus on näkynyt myös itse pelissä.

- Ensimmäiset 10 peliä oli erittäinkin hyvää. Emme saaneet ihan sitä, mitä olisimme ansainneet. Sen jälkeen oli pieni kuoppa, minkä jälkeen pääsimme taas uuteen nousuun. Mutta tämä peli oli kyllä ihan kolmen vaisuimman joukossa - ilman muuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle