Pata matkaa mieluisaan paikkaan

LIIGA / Ennakko
Juuso Riksman on torjunut Bluesille paljon pisteitä.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Keskiviikon ainoa liigaottelu pelataan Espoossa, kun viime aikoina yskähdelleet Blues ja Ässät iskevät yhteen. Joukkueilla on lauantailta allaan tappiot. Ässien vierasrekordi Espoossa on suotuisa.

Blues aloitti kautensa huimasti, mutta on muiden joukkueiden vahvistuttua alkanut kärsimään niukkoja tappioita. Ässien kausi on ollut vuoristorataa. Se ei ole kyennyt voittamaan kahta ottelua enempää putkeen, muttei ole myöskään jäänyt pisteittä yli kahta kertaa peräkkäin.

Joukkueet kohtasivat kuun alussa Porissa. Ässät oli monesti niskan päällä, mutta Blues selvitti tiukat tilanteet turvanaan Juuso Riksman, jonka alkukausi on ollut erinomainen. Hän on Ässät-voiton ohella torjunut paljon tärkeitä pisteitä espoolaisille.

Ässät on hävinnyt runkosarjapelin Espoossa viimeksi kaudella 2009-2010.

Väsynyt klisee tai ei, mutta erikoistilannepelaaminen on tutusti suuressa roolissa.

Porilaisten ylivoimapeli on kohentunut viime kaudesta, muttei edelleenkään ole liigan kärkikastia. Bluesin ylivoimapeli on viime kierroksilla takkuillut. Sillä on myös paljon alivoimatakaiskuja, mutta toisaalta vastassa ovat olleet Mikko Koivun ja Valtteri Filppulan orkesterit.

– Se on vähän pysähtynyt, ja muissa joukkueissa on varmaan sanottu ihan suoraan, että Ramstedt saa ampua, Blues-valmentaja Lauri Marjamäki mietti viime lauantaina ylivoiman takkuamista.

- Meidän peliä on varmasti scoutattu paljon. Saimme niin hyvän alun ja paljon voittoja. Olimme pelillisesti ja ylivoimassa edellä muita.

Savinainen päänvaivana

Ässien työsulkuvahvistus Jesse Joensuu toi saapuessaan rutkasti uutta energiaa porilaisten peliin, mikä siivitti joukkueen ykkösketjun kovaan liitoon. Tähtisentteri Stephen Dixonin toisella laidalla on pelannut Veli-Matti Savinainen, joka joutui sivuun käsivamman vuoksi. Hän on iso menetys. Ässät on pitkälti elänyt vahvan ykkösketjunsa kautta.

Kotijoukkuekin on saanut paljon pisteitä hehkutetun Teemu Ramstedtin johtaman ketjun ansiosta, muttei ole ollut siitä aivan yhtä riippuvainen. Taustalta on saatu tulitukea, joskin viime aikoina Miro Aaltosen ketjun tulos on jäänyt laihaksi. Kahdeksan maalia laukoneen Aaltosen maaliton putki on venynyt seitsemään peliin.

Ässiltä on Savinaisen lisäksi sivussa puolustaja Jyri Marttinen. Blues-pakki Jens Westinillä on aivotärähdys.

Seuraa Heitä

Juuso Ikonen #14 |

Laitahyökkääjä

Taidokas taskuraketti on jäänyt ketjukaverien pimentoon ja ollut tehoton.

Joel Armia #40 | Montreal

Laitahyökkääjä

Itsekkäällä hyökkääjällä on allaan hyvä peli KalPaa vastaan. Lisää tehoja?

» Lähetä palautetta toimitukselle