Kilpajuoksu pudotuspelipaikoista käynnistyy

LIIGA / Ennakko
Patapaidat kaipaavat Joel Armialta parempia otteita.
Kuva © Mikko Ruohola - http://mikko.ruohola.org/
Ässät saa vieraaksi Bluesin tammikuun tasauskierroksen ensimmäisessä osassa.

Tasauskierroksen kaava on selvä molemmille joukkueille. Häviöitä ei saisi tulla, mikäli mielii pysyä taistelussa pudotuspelipaikoista. Ja tappiota ei saisi tulla ainakaan silloin, kun vastus kamppailee samoista sijoituksista. Ässät ja Blues ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoituksilla vain kahden pisteen päässä toisistaan.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa jo neljä kertaa ja tasaisista loppunumeroista huolimatta Blues on jokaisella kerralla poistunut kaukalosta voittajana. Kotikentällä espoolaiset ovat voittaneet Padan kahdesti lukemin 4-2. Porissa ottelut ovat taas päättyneet sinipaitojen 2-1-vierasvoittoon.

Erityisesti Bluesin entiset patapelurit ovat onnistuneet Ässiä vastaan. Kristian Kuusela on kerännyt porilaisia vastaan tehot 2+3 ja Tommi Huhtala iski joukkueiden edellisessä kohtaamisessa hattutempun.

Blues saa perjantaina kokoonpanoonsa peräti kaksi entistä patapeluria lisää, kun Mark Lee tekee Blues-debyyttinsä ja Juuso Riksman palaa kokoonpanoon.

Tulos tai ulos?

Varsinkaan Ässillä ei ole varaa tappioihin tammikuun tasausotteluissa. Kahdella häviöllä vierasjoukkue karkaisi jo kahdeksan pisteen päähän sarjataulukossa, mikä on jo melkoinen karkumatka kirittäväksi loppukauden aikana. Näkyykö tiukka tilanne joukkueiden otteissa jäällä?

Ottelun kannalta on huomionarvoista myös se, että vierasjoukkue on pelannut viimeisen ottelunsa viikko sitten perjantaina. Kotijoukkue on sen sijaan ollut viikon sisällä tulessa jo kaksi kertaa. Vaikuttaako erilainen ottelutahti esimerkiksi ottelun alkuhetkiin?

Tiistain Tappara-ottelussa patapaidat uinuivat ottelun alussa, mutta heräsivät mukaan voittokamppailuun jälkimmäisissä erissä. Karri Kiven suojateille ei saisi tulla Tappara-kamppailun kaltaisia mustia hetkiä, mikäli porilaiset haluavat taistella ottelun voitosta.

Bluesin otteet näyttivät ennen Teemu Ramstedtin ja Camilo Miettisen siirtoja nousujohteisilta. Runsaan pelaajaliikenteen jälkeen espoolaisten otteet ovat kuitenkin kääntyneet laskusuuntaan.

Sinipaitojen edellinen peli Tapparan vieraana päättyi luokattoman esityksen jälkeen kirvesrintojen 3-0-voittoon. Onko valmentaja Lauri Marjamäki löytänyt lääkkeen espoolaisten alavireisille otteille?

Kokoonpanot

Ässät jatkaa samalla kokoonpanolla kuin tiistaina. Maalivahti Juha Järvenpää on myös palannut harjoitusvahvuuteen.

Ainoastaan Sami Lähteenmäki on patapaitojen puolelta sairaslistalla.

Leen ja Riksmanin paluiden lisäksi Blues-miehistössä tapahtuu myös muuta liikennettä. Espoolaiset lähettivät puolustaja Joonas Valkonen KooKooseen ja vastaavasti KooKoo lainaa Bluesille hyökkääjä Mikko Alikoskea. Sinipaidat tekivät vaihtokaupan myös Jokipoikien kanssa, kun Matti Järvinen matkasi Joensuuhun ja tilalle saapui Ilmari Pitkänen.

Sairaslistalla vierasjoukkueelta ovat Niko Nieminen, Miro Aaltonen, Tobias Salmelainen ja Santeri Arousva.

Seuraa Heitä

Kristian Kuusela #71 |

Laitahyökkääjä

On ollut mainiossa vireessä kauden aiemmissa kohtaamisissa. Jatkuuko entisen ässätähden vire myös perjantaina?

Veli-Matti Savinainen #19 | Tappara

Laitahyökkääjä

Laitahyökkääjä on iskenyt kahdessa viime ottelussa kaksi maalia. Jatkuuko mahtivire myös Bluesia vastaan?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ässät M S P
1.Stephen Dixon 0 6 6
2.Veli-Matti Savinainen 5 0 5
3.Aki Uusikartano 2 2 4
4.Michael Ryan 1 3 4
5.Eero Elo 2 1 3
Blues M S P
1.Kristian Kuusela 1 6 7
2.Joonas Jalvanti 1 4 5
3.Tommi Huhtala 4 1 5
4.Tomi Sallinen 2 2 4
5.Juuso Ikonen 2 2 4

» Lähetä palautetta toimitukselle