Tasaista tasauksessa

LIIGA / Raportti
Josef Strakan panos voiton suhteen oli iso.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Lukko ja TPS pelasivat Äijänsuolla erittäin jännittävän ja tiukan ottelun. Maali-iloittelun voittajaksi julistettiin kotijoukkue Lukko, mutta vasta jatkoajan jälkeen.

Perjantai-ilta ja länsirannikon joukkueet Lukko sekä TPS vastakkain. Ilta oli siis mitä herkullisin hyvälle kiekkoviihteelle. Maaleja nähtiin yllättävän paljon, mutta peli itsessään ei noussut klassikoiden joukkoon. Raumalaissyntyiset torjujat Petri Vehanen sekä Atte Engren eivät parastaan esittäneet, ja tämä selittää osaltaan ottelun lopputuloksen.

Lukko pyrki ottelussa voimakkaaseen liikkeeseen, jolla horjuttaa TPS:n puolustuspelaamista. Tämä onnistuikin puoli ottelua, mutta sitten kuskin pukille hyppäsi vierasjoukkue. TPS:n rohkea karvaus oli myrkkyä sinikeltaisille, mutta voittoon asti se ei riittänyt.

- Poikkeuksellinen peli maalimäärältään. Alkupuoli oli meiltä erittäin hyvä, mutta psykologisesti vaikea kolmas erä ei sitten niinkään. Tyytyväinen pitää olla kahteen sarjapisteeseen, kommentoi tapahtumia kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva.

- Tiedostettiin Lukon hyvä lento aiemmissa otteluissa, mutta silti ensimmäinen erä oli vaikea. Onneksi selvittiin siitä vain maalin tappiolla. Pelirohkeus nousi sen jälkeen ja kaksi muuta erää olivat kyllä meidän. Mielestäni olisimme ansainneet kaksi pistettä, mietti illan koitosta vierasjoukkueen päävalmentaja Juha Pajuoja.

- Kotijoukkue sai hieman halpoja maaleja ja esimerkiksi ottelun avausosuma oli sellainen, jota ei koskaan saisi antaa, harmitteli Pajuoja.

Kotijoukkue oli tosiaan ensimmäisen erän varsin suvereeni, vaikka tilastojen mukaan erä olikin tasainen. Engrenin sekoilun takia kotijoukkue sai maalinsa, mutta muuten joukkue onnistui hukkaamaan puolenkymmentä hyvää tekopaikkaa.

Vierasjoukkueella oli erässä yksi hyvä tekopaikka, mutta kiekko kimposi tolpasta takaisin peliin.

Vieraat hallitsevat

Toinen erä jatkui ensimmäisen tavoin kotijoukkueen merkeissä. Lukosta tuhlaajapoikana kunnostautui keskushyökkääjä Justin Azevedo hukattuaan kaksi avopaikkaa ensimmäisen viiden minuutin aikana.

Erän puolivälissä ote siirtyi vieraille ja tasoitusmaali oli vähintäänkin ansaittu. Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut, ja johtoasema palautui takaisin ylivoimamaalin turvin.

Kolmanteen erään Lukko sai unelma-alun. Ensimmäinen vaihto ja kiekko oli Engrenin selän takana.

- Teemu Nurmen maali oli kuin suoraan vuodelta 1974 Veli-Pekka Ketolan tekemänä, kehui Dufva suojattiaan.

Kenttäkuuluttaja ei ehtinyt hommiaan hoitamaan, kun punavalo paloi Vehasen selän takana. Brian Willsien illan toinen osuma tuli taas komean laukauksen päätteeksi.

- TPS:n hyökkäyksen kärki on todella vaarallinen ja tänään se taas huomattiin. Emme saaneet miehiä kuriin, kuten olisi pitänyt, Dufva jakoi kehuja myös vastustajan leiriin.

TPS:n toisen maalin jälkeen vierasjoukkue oli herra ja hidalgo kaukalossa. Joukkue teki kaksi maalia Lukon puolustuksen suosiollisella avustuksella.

Peli näytti jo menevän vieraille, mutta kaksikko Josef Straka-Arttu Ilomäki oli toista mieltä. Minuutin ylivoimapeli riitti, ja Lukko oli taas tasoissa.

Erän lopulla vierasjoukkueella oli vielä yksi loistava tilaisuus ottaa kolme pistettä, mutta ohilaukaus pelasti Lukon jatkoajalle.

Neljällä neljää vastaan pelattava jatkoaika ei alussa ihmeellisyyksiä tarjonnut, mutta yksi puolittainen tilanne päätti ottelun.

Ensimmäisen ottelunsa kotiyleisön edessä pelannut Jerry Ahtola järjesti ohjattavan kiekon Filip Riskalle ja peli sai sinettinsä.

- Jos huomenna pystymme siihen, mitä tänään esitimme kolmannessa erässä, pisteitä on luvassa enemmän kuin yksi, mietti tulevaa koitosta Pajuoja.

Tasauskierros pelataan pakettiin heti yhden yön jälkeen. Joukkueet kohtaavat Turussa klo 16:00 alkavassa ottelussa.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle