Länsirannikolla asemasotaa

LIIGA / Ennakko
TPS on pitänyt Lukon pihdeissään keskinäisissä otteluissa.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Tammikuun tasauksessa länsirannikolla iskevät yhteen Lukko sekä TPS. Ensimmäinen osa on joukkueille kauden neljäs keskinäinen kamppailu. TPS johtaa tilastoa voitoin 2-1.

Kevään ratkaisupelejä odotellessa tammikuussa pelataan jo pienimuotoiset minipudotuspelit. TPS valitsi joulukuun alkupuolella Lukon parikseen ja edessä on tasauksen ensimmäinen kohtaaminen Raumalla.

Lukko saapuu tasaustaistoihin vahvassa myötätuulessa. Joukkue on tammikuun seitsemästä pelistään voittanut viisi, hävinnyt kerran voittomaalikilpailussa sekä kerran varsinaisella peliajalla. Tosin tämä häviö on juurikin illan vastustajaa vastaan. Tammikuun alussa käyty kamppailu oli turkulaisten suurta näytöstä vieraiden ensimmäisen maalin jälkeen.

- TPS on ollut aika vaikea vastus kauden aiemmissa kohtaamisissa. Heillä on hyökkysvoimainen joukkue ja lisäksi saivat äskettäin vahvistusta myös pakistoonsa. Työsarkaa siis riittää, mutta hyvä ja luottavainen olo on ennen viikonlopun tuplapelejä, miettii Lukon päävalmentaja Risto Dufva ensimmäisen ottelun aattopäivänä.

Luottavaisuuteen onkin hyvät perustelut, koska Lukon puolustuspelaaminen on tiivistynyt oleellisesti sitten TPS:lle kärsityn taiston. Kuudessa ottelussa maalivahti Petri Vehasen taakse on isketty vain kahdeksan kiekkoa.

TPS:n tammikuu ei ole ihan yhtä hyvä, jos verrataan raumalaisiin. Takana on seitsemän ottelua, joista siis voitto Lukosta. Mutta tilille ei ole tullut kuin toinen voitto viiden tappion seuraksi. Ilvestä vastaan joukkue rakensi kuusi komeaa maalia, mutta muuten turkulaisryhmä on jäähyt kahteen tehtyyn osumaan ottelua kohden. Näin vähillä tehdyillä maaleilla voitot ovat jääneet haaveeksi.

- Tämä on vähän kuin pudotuspelisarja runkosarjan sisällä. Uskon, että muodostuu parivaljakoita, kun pelataan monta peliä samaa joukkuetta vastaan, ennakoi TPS-valmentaja Miika Elomo.

Vaikka Lukko majailee sarjataulukossa sijalla kuusi, on joukkueen pudotuspelipaikka kaikkea muuta kuin varma. TPS on sijalla 12 ja vierailla on kova hinku päästä kymmenen parhaan joukkoon. Näin ollen ottelu on molemmille erittäin tärkeä lisäpisteiden saamiseksi.

Kokoonpanot

Molemmat joukkueet ovat painineet samanlaisten ongelmien kanssa. Pelaajamateriaali on kummallakin varsin kapea, eikä kierrätykseen ole löytynyt miehiä.

- Kaksitoista hyökkääjää, kuusi puolustajaa ja kaksi maalivahtia. Sen ryhmän ulkopuolelta tulevat reservit ovat A-nuorissa pelaavia, Dufva taustoittaa kotijoukkueen kokoonpanoa.

Yksi pelaajista eli hyökkääjä Jerry Ahtola tekee ensiesiintymisen vaativan raumalaisyleisön edessä.

- Mukava päästä pelaamaan ensimmäinen kotipeli Lukko-paidassa kasvattajaseuraani vastaan. Pieni jännitys on puserossa, mutta innoissani odotan perjantai-iltaa, kertoo Ahtola.

Lukon toipilasosastolta löytyvät hyökkääjät Janne Keränen, Lauri Tukonen sekä Jussi Pesonen.

Vierasjoukkueen puolustuskalusto sai kaksi kaipaamaansa vahvistusta alkuviikosta, kun kokeneet ulkomaalaisvahvistukset Josh MacNevin ja Tom Preissing saapuivat Turkuun. Viikon kolmas uusi pelaaja on maalivahti Ville Hostikka.

- Olemme aika pitkään menneet niin, ettei ole ollut kilpailua. Nyt tuli puolustukseen kilpailua, mutta hyökkäyksessä sitä ei edelleenkään ole. Etenkin keskellä meillä on iso aukko varsinkin jos Tapio Laakso on poissa, vierasjoukkueen valmentaja Elomo kertoo TPS:n kokoonpanosta.

Turkulaisten toipilasosastolta löytyvät maalivahti Antero Niittymäki, puolustajat Travis Ehrhardt, Markus Palmroth ja Timo Seppänen sekä hyökkääjä Timo Salo.

Seuraa Heitä

Jerry Ahtola #28 |

Laitahyökkääjä

Avauspeli Lukon pelipaidassa tapahtui tiistaina Oulussa. Tehopisteitä ei vielä tullut, mutta joko nyt on niiden aika?

Brian Willsie #24 |

Laitahyökkääjä

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa tylsytti Lukon terän kahdella maalillaan. Jatkuuko hyvä vire myös tässä ottelussa?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Teemu Nurmi 4 1 5
2.Justin Azevedo 1 3 4
3.Tommi Kovanen 0 3 3
4.Arttu Ilomäki 0 3 3
5.Josef Straka 3 0 3
TPS M S P
1.Marko Anttila 2 3 5
2.Tero Koskiranta 4 0 4
3.Marko Virtala 1 3 4
4.Brian Willsie 3 1 4
5.Jarkko Hattunen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle