HPK nappasi kolme pistettä

Avauserässä riitti tapahtumia.
Hämeenlinnan Pallokerho nappasi tärkeät kolme pistettä tammikuun tasauksen ensimmäisessä ottelussa, kun se kukisti kotonaan Helsingin IFK:n. Kotijoukkue karkasi toisen erän alussa jo kolmen maalin etumatkalle ja se riitti voittoon, vaikka vierailijat kirivät ottelussa vielä maalin päähän.

Ottelun avauserä tarjosi yleisölle vauhdikasta ja viihdyttävää peliä, jossa mukana oli myös kaikkien kaipaamaa tunnetta taklauksien ja torikokousten merkeissä. Hämeenlinnan Pallokerhon edellisessä kotiottelussa avauserässä juhli vierasjoukkue, mutta perjantaina oli kotijoukkueen vuoro.

Ensimmäinen maali syntyi jo ajassa 1.30 Arsi Piispasen toimesta ja erän puolivälissä Ville Viitaluoma lisäsi Pallokerhon johtoa laukomalla kiekon varmasti ohi HIFK-vahti Mika Norjan. HIFK:lla oli erässä useita hyviä maalipaikkoja, mutta osittain onnettarenkin avustuksella Mika Järvisen vartioima HPK-maali pysyi puhtaana.

- Eka erä aika avointa coast to coast jääkiekkoa, siinä pysyttiin mukana ja luotiin maalipaikkoja, kommentoi HIFK:n valmentaja Antti Pennanen ottelun avauserää.

Ari-Pekka Selin tunnusti Pallokerhon olleen hieman pulassa avauserässä.

- Maalit tietenkin auttoi meitä alussa. Meidän pakit oli erittäin pahoissa vaikeuksissa HIFK:n aggressiivisen prässin ja karvaamisen kanssa. Hukattiin kiekkoja erittäin vaarallisesti ja HIFK:lla oli huippupaikkoja avauserässä.

HIFK-valmentaja kuvaili HPK:ta äijämäiseksi kaksinkamppailujoukkueeksi

Borna Rendulic vei kotijoukkueen ylivoimalla jo 3-0 johtoon toisen erän ensimmäisellä minuutilla, mutta HIFK tuli nopeasti otteluun mukaan Ilari Melartin ylivoimamaalilla. HIFK iski erässä vielä kertaalleen, kun Toni Leinonen toi vierailijat erän puolivälin jälkeen maalin päähän. Kolmannessa erässä HIFK haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Pallokerhon johto kuitenkin piti ja lopulta Juha Kiilholma iski vielä kertaalleen kiekon tyhjään maaliin.

Antti Pennanen ei ollut tyytyväinen viisikkopelaamiseen ja myönsi kotijoukkueen paremmuuden.

- Ei oltu tyytyväisiä puolustuspelaamiseen ja sitä pystyttiin pelin aikana parantamaan, mutta sitten alkoi hyökkäyspeli sulamaan. Ei päästy viisikkotasolla ihan sinne minne haluttiin, ehkä ei oltu taktisesti niin viisaita kuin olisi pitänyt.

- Ansaittu voitto HPK:lle, äijämäinen kaksinkamppailujoukkue, lisäsi Pennanen.

Ari-Pekka Selin oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Etenkin Juha Kiilholman johdattama kakkoskenttä sai kehuja.

- Vahva peli meiltä kokonaisuudessaan erinomaista joukkuetta vastaan. Perusasenne kaikkeen tekemiseen joukkueella oli tasokasta.

- Kiilholman johtama ketju pelasi loistavan pelin, yksi nukahdus keskialueella ja HIFK tuli siitä maalin päähän, mutta muuten erinomainen ottelu koko ketjulta, kommentoi Selin

Arsi Piispanen päätti pitkän kuivan kautensa iskemällä kauden kolmannen maalinsa ottelun alussa. Borna Rendulic tarjoili kiekon Piispaselle, joka purjehti siniviivan tuntumasta b-pisteiden väliin ja ampui kiekon tarkasti ohi Mika Norjan. Erän puolivälissä vahvasti koko kauden pelannut Ville Viitaluoma lisäsi kotijoukkueen johtoa vastahyökkäyksen päätteeksi, loistavan syötön maaliin tarjoili avausmaalin tapaan Borna Rendulic.

Kolmen maalin etumatka riitti

Siim Liivik sai avauserän viimeisellä minuutilla kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä, joka kostautui lopulta toisen erän alussa. Jere Sallinen tarjoili maalin eteen Borna Rendulicille. Kyle Klubertanz ei ollut tilanteessa hereillä ja kroatialainen Rendulic sai rauhassa ampua kiekon HIFK-maaliin.

Heti Pallokerhon 3-0 maalin jälkeen HIFK pääsi ylivoimalle, eikä joukkue jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Kiekko pelattiin Ilari Melartille, jonka siniviivalta ammuttu laukaus upposi hieman helpohkosti ohi Mika Järvisen.

Maalin päähän HIFK tuli toisen erän puolivälin jälkeen. Kyle Klubertanz antoi läpi poikkikentän syötön Toni Leinoselle, joka laukoi kiekon tarkasti b-pisteeltä ohi HPK-vahti Järvisen.

Ottelun kolmannen erän alussa HIFK oli lähellä tasoitusta. Roope Talaja siirsi kiekon jalallaan maaliin ja tilannetta tarkasteltiin pitkään videolta, mutta lopulta maali tuomittiin potkumaaliksi. Ottelun lopussa HIFK haki tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta kotijoukkue iski vielä kertaalleen Juha Kiilholman toimesta tyhjään maaliin ja näin ollen pisteet jäivät Hämeenlinnaan.

HIFK pääsee hakemaan revanssia nopeasti, sillä joukkueet kohtaavat uudestaan jo lauantaina Helsingissä.