HPK-sentteri iloitsi: ”Onnistuimme fiksusti pelaamaan loppuun asti”

LIIGA / Haastattelu
Arsi Piispanen viimeisteli perjantaina kauden kolmannen häkkinsä.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
HPK:n keskushyökkääjä Arsi Piispanen viimeisteli perjantaina kauden kolmannen osumansa. Kerho päihitti perjantaina HIFK:n maalein 4-2 ja Piispanen vastasi hämeenlinnalaisten avaushäkistä.

HPK käynnisti kamppailunsa IFK:ta vastaan hienosti. Hämeenlinnalaiset johtivat peliä 2-0 ensimmäisen erän jälkeen. Heti kakkoserän ensimmäisellä minuutilla Kerho kasvatti johto-asemansa jo 3-0:aan.

Tämä oli lopulta liikaa vastustajajoukkue HIFK:lle. Helsinkiläiset nousivat tiimellyksessä maalin päähän Pallokerhosta, mutta HPK sinetöi voittonsa päätöserässä ujuttamalla lätyn tyhjänä ammottaneeseen HIFK-rysään. HPK nujersi HIFK:n lopulta maalein 4-2.   

– Tasaväkinen ottelu, olimme tuon verran parempia. Saimme maalit tehtyä alkuun. Meinasi IFK tulla takaa, mutta onnistuimme fiksusti pelaamaan loppuun asti. Emme antaneet kavereille saumaa tulla tasoihin, Kerhon avausmaalin viimeistellyt Arsi Piispanen kommentoi.

Puolustaminen korostui

Siinä, ettei HIFK lupaavasta kiristään huolimatta kyennyt kipuamaan ottelussa kuin maalin päähän Kerhosta korostui Piispasen mukaan HPK:n vahva puolustuspelaaminen. Tai se näytteli isoa roolia jo pelin avauserässä.

Silloin helsinkiläiset liikuttelivat kiekkoa sulavasti HPK:n maalilla, mutta oranssipaidat petrasivat pelin edetessä ja hyökkäyspelaamisesta tuli vaikeampaa IFK:lle.   

– Puolustaminen korostui oikeastaan jo heti pelin alussa. Silloin IFK sai pyöriteltyä kiekon muutaman kerran maalille. Vähän onnistuimme skarppaamaan siinä, ettei HIFK kyennyt enää niin vapaasti tulemaan maalillemme. Hyvin puolustimme, Piispanen näki.

Hämeenlinnalaisten päävalmentaja Ari-Pekka Selin jakoi kiitosta HIFK-ottelun jälkeisessä pressitilaisuudessa Pallokerhon keskushyökkääjille. Niin Arsi Piispanen kuin HPK:n kolme muutakin sentteriä pelasivat Selinin mielestä helsinkiläisiä vastaan mainiosti sekä hyökkäys- että puolustuspäässä.

Kerhon omalla kenttäpuoliskolla keskushyökkääjät auttoivat erinomaisesti oranssipaitaisten puolustajia.   

– Se on meidän homma. Hyvä, että valmentajankin mielestä onnistuimme siinä, Piispanen iloitsi.

Puolustuspelaamisen lisäksi Pallokerho onnistui Piispasen mielestä myös kaksinkamppailutilanteissa HIFK:ta vastaan.

– Mielestäni olimme hyvin mukana kaksinkamppailupelaamisessa. Emme jäänneet jalkoihin IFK:lle missään nimessä. Kaikkia kaksinkamppuiluja ei tietenkään voi voittaa, mutta ainakin olimme kamppailemassa, Piispanen tulkitsi.

"HIFK tulee, miten tulee"

Kaiken kaikkiaan HPK pelasi järkevästi HIFK:ta vastaan. Pallokerho avasi koitoksen loistavasti, johti peliä jo kakkoserän alussa 3-0 ja puolusti hyvin loppupelin ajan.

Se piisasi voittoon. IFK ei lupaavasta loppukiristään huolimatta kyennyt nousemaan kuin häkin päähän Kerhosta. Lopulta hämeenlinnalaiset nujersivat vastustajansa maalein 4-2.

HPK:n ja HIFK:n välinen perjantain kamppailu oli SM-liigan tammikuun tasauskierrosten avausosa. Joukkueet kohtaavat toisensa uudelleen heti lauantaina, silloin Helsingissä.

Piispanen ei lähtenyt arvuuttelemaan sitä, minkälainen IFK silloin on oranssipaidoilla vastassa. Sen sijaan hyökkääjä painotti palauttelun merkitystä perjantain pelin jälkeen.  

– IFK tulee miten tulee, me keskitymme omaan tekemiseemme. Se on sitten heidän asia, miten he tulevat. Kai se HIFK aina yrittää tulla kovaa, me olemme ainakin valmiita, Piispanen sanaili.

– Nyt pitää palautella hyvin, hyvät ruoat ja yöunet, niin olemme valmiita. On energiat kunnossa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle