Eri tarina – sama ratkaisu

LIIGA / Raportti
Ville Hostikka nollasi Lukon jälleen voittomaalikilpailussa.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Turussa nähtiin torstaina perin tuttu ratkaisu, kun TPS nappasi voittomaalikilpailussa arvokkaan voiton Lukosta. Vaikka tarina erosi paljonkin joukkueiden edellisestä kohtaamisesta, oli lopputulos lopulta sama.

Lukko johtaa päätösminuuteille asti, kunnes TPS tasoittaa. Lopulta kotijoukkueen kiri huipentuu voittomaalikilpailussa, jossa kotijoukkue on parempi.

Tuttu kaava toistui jälleen torstaina, kun TPS nappasi kaksi pistettä Lukolta moninaisten vaiheiden jälkeen.

Kotijoukkueen suurin sankari oli turkulaismaalilla ensimmäisen kokonaisen ottelun pelannut Ville Hostikka, joka oli vireessä läpi ottelun kruunaten illan voittomaalikilpailun torjuntoihin.

Marko Anttila jatkoi toisessa päässä tarkkaa viimeistelyään. Järkäle viimeisteli homman lauantaina ja teki sen myös nyt. Laiturin maali oli jälleen ero länsirannikon joukkueiden välillä.

- Iso tasonnosto edelliseen peliin. Siitä pitää olla tyytyväinen. Lukko puolusti hyvin, mutta jaksettiin olla kärsivällisiä. Lopussa oli jopa paikat kolmeen pisteeseen, mutta hyvä näin, TPS-valmentaja Juha Pajuoja kertasi ottelun jälkeen.

- Viimeksi tuli aikalailla maaleja, nyt oli siinä mielessä erilainen tarina. Olen kuitenkin tyytyväinen, että nyt oli ihan kunnon peli. Touhu ei mennyt tällä kertaa päättömäksi laukkaamiseksi, Lukko-käskijä Risto Dufva komppasi viereltä.

Tiukkaa vääntöä ja tiivistä puolustusta

Ottelun avauserä oli molemmilta joukkueilta vielä melkoista hakemista. Molemmat ryhmät keskittyivät lähinnä tiiviseen puolustuspelaamiseen, joten ensimmäinen 20 minuuttia kulki rikkonaisissa merkeissä.

Avauserän kovin tapahtuma nähtiin pelitilanteen ulkopuolella. Raumalaisryhmä sai heti ottelun alussa kylmää vettä niskaan Josef Strakan loukattua kätensä. Dufva kertoi ottelun jälkeen sormen olevan poikki. Lukko-hyökkääjä joutuukin sen johdosta joksikin aikaa sairastuvalle.

Toisessa erässä tasainen meno jatkui. Erän ainoa maali syntyi pahan virheen seurauksena. Anttila menetti kiekon vaarallisesti keskialueella, eivätkä raumalaiset jättäneet tilaisuutta käyttämättä.

Lukko-hyökkääjä Justin Azevedo oli paikassa hereillä. Nopea spurtti läpiajoon ja kiekko varmasti Hostikan puikoista sisään.

Pitkään näytti, että Azevedon maali riittäisi raumalaisille. TPS teki kuitenkin tammikuun tasauksista tutun kirinsä myös torstaina.

Kun pelikellossa oli reilut kaksi minuuttia jäljellä, nousi kotijoukkueen Veli-Matti Vittasmäki esille. Nuoren pakin rohkea haastaminen ja laukaus toivat kotijoukkueen tasoihin tärkeään saumaan.

Debytantteja ja tärkeitä pisteitä

Lukko esitteli illan otteluun uuden nimen kiekkojännäreille, kun hyökkääjä Jere Friberg teki debyyttinsä Turussa. Nuori laituri ei jäänyt kuitenkaan illan ainoaksi ensikertalaiseksi. 

Voittomaalikilpailussa raumalaisten maalilla nähtiin yllättävä nimi, kun Oskari Setänen sai ensimmäiset hetkensä liigassa.

Ensimmäisen vedon torjunnasta huolimatta nuori vahti joutui vielä pettymään, kun Anttilan kikat olivat liikaa torjujalle. Näin ollen TPS nappasi tärkeän lisäpisteen.

Lukko jatkoi tappioista huolimatta putkeaan. Ottelu oli raumalaisille jo kymmenes putkeen pisteillä.

Lukko jatkaa pelejään lauantaina, kun Blues saapuu Raumalle. TPS kohtaa samana iltana JYPin Jyväskylässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle