Blues hakee jo kuudetta voittoaan patapakasta

LIIGA / Ennakko
Tammikuun tasaus päätetään lauantaina.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Espoo Blues hakee jo kuudetta voittoaan Porin Ässistä tällä kaudella. Ottelu on joukkueiden kolmas kohtaaminen neljästä tammikuun keskinäisestä. Perjantaina Blues haki pisteet Porista maalein 4-1.

Perjantain kamppailussa Blues haki Porista pisteet kypsällä esityksellä. Espoolaiset käyttivät toisessa erässä Ässien mustat hetket hyväkseen, ja peli oli paketissa. Lamaantuneesta Ässistä ei ollut haastajaksi ottelun lopussa.

Joukkueiden kohtaamiset ovat pelillisesti olleet läpi kauden tasaisia, vaikka Blues onkin voittanut kaikki.

- Ei tämä varmaan huomenna tästä mihinkään muutu, tiukka peli niin kuin aiemmatkin Espoossa. Varmaan ratkeaa maalilla suuntaan tai toiseen, Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki ennakoi perjantaina Porissa.

Isot panokset

Kliseisesti jokainen ottelu on SM-liigassa tällä hetkellä erittäin tärkeä. Niin tämäkin. Tasauskierros voi nousta todella suureen arvoon, kun 60 ottelun jälkeen ynnätään pisteitä. Pahimmassa tapauksessa se saattaa jopa pullauttaa Ässät ulos pudotuspeleistä.

Blues kasvatti perjantain voitollaan joukkueiden eron viiteen pisteeseen. Sarjataulukkoa muovataan tammikuun tiiviissä pelitahdissa hyvinkin valmiin näköiseksi.

Kokoonpanomuutoksia?

Joukkueiden kokoonpanoissa tuskin nähdään suuria muutoksia perättäisistä peleistä huolimatta.

Espoolaisvahti Juuso Riksman on kuntoutunut ja saattaa palata kokoonpanoon. Bluesin kokemukset saman maalivahdin peluuttamisesta perättäisinä päivinä ovat huonoja, joten Lars Volden tuskin pelaa, vaikka esitys Porissa oli vakuuttava.

Ässien hyökkäyksessä on vaikea nähdä tapahtuvan juurikaan muutoksia. Puolustusreservistä Tommi Taimi on tyrkyllä kokoonpanoon. Juha Järvenpää aloittanee maalissa perjantaina huonosti voineen Antti Raannan ollessa mahdollisesti kokonaan poissa.

Seuraa Heitä

Tuomas Pihlman #49 |

Oikea laitahyökkääjä

Maalijyvää kuumeisesti etsivä ex-maalipyssy pääsi eilen avopaikkaan vain kokeakseen Lars Voldenin uskomattoman mailatorjunnan. Joko ruuti muuttuisi kuivaksi?

Teemu Rinkinen #63 |

Laitahyökkääjä

Rinkinen osui perjantaina pitkästä aikaa. Aukeaako hanat?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Blues M S P
1.Tomi Sallinen 2 4 6
2.Kristian Kuusela 2 3 5
3.Joonas Jalvanti 1 4 5
4.Marco Rosa 1 3 4
5.Juuso Ikonen 2 2 4
Ässät M S P
1.Stephen Dixon 0 4 4
2.Veli-Matti Savinainen 4 0 4
3.Aki Uusikartano 1 2 3
4.Michael Ryan 1 2 3
5.Joel Armia 1 1 2

» Lähetä palautetta toimitukselle