Vääntö pisteistä Helsingin illassa

LIIGA / Ennakko
Helppoja pisteitä ei ole jaossa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Helsingin jäähalliin tulee vieraita Hämeenlinnasta, kun HIFK ja HPK iskevät yhteen toistamiseen vuorokauden sisään. Perjantai-iltana voiton vei HPK lukemin 4-2. Helsinkiläiset ovat kuitenkin esittäneet vahvoja otteita kotonaan. Edellisestä kymmenestä kotiottelustaan HIFK on kerännyt pisteitä kahdeksasta ja voittanut peräti seitsemän varsinaisella peliajalla.

HIFK ja HPK kohtaavat toistamiseen perättäisinä päivinä. Edellinen ottelu perjantaina päättyi HPK:n 4-2-voittoon. HPK karkasi ottelussa 3-0-johtoon, mutta Ilari Melartin tehoilu toi helsinkiläiset jo maalin päähän. Kiri ei kuitenkaan riittänyt, sillä HPK viimeisteli voittolukemat 4-2 tyhjään maaliin. 

Helsingin jäähalli ei ole ollut vierasjoukkueille helppo paikka pelata. HIFK on voittanut kahdestakymmenestä kotiottelustaan varsinaisella peliajalla kolmetoista, luku on liigan suurin yhdessä paikalliskamppailija Jokereiden kanssa. 
 
Helppoa ei ole ollut Helsingissä myöskään hämeenlinnalaisilla. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet Helsingissä kahdesti ennen lauantain ottelua. Ensimmäisessä kotijoukkueen maalilla Joni Ortio nollasi pallokerhon ja toisessa kohtaamisessa nyt jo joukkueen vahvuudesta poistunut Mathieu Perreault oli pitelemätön ja johdatti punapaidat voittoon.

Sarjataulukossa HPK pääsi perjantaina hankitun kolmen pisteen turvin HIFK:ta karkuun. Hämeenlinnalaiset ovat liigassa viidentenä, neljä pistettä edellä yhdeksäntenä olevaa HIFK:ta.

Viitaluoma johtaa orkesteria

Vierailijoiden ykkösketju on ollut viime otteluissa liekeissä. Ville Viitaluoma ja Jere Sallinen ovat keränneet viimeisessä viidessä ottelussa kahdeksan tehopistettä ja Eric Fehrin ketjun toisella laidalla korvannut Borna Rendulic on onnistunut kasvattamaan pistepottiaan kuudella. 
 
Kotijoukkueelta ei vastaavaa syömähammasta löydy. Ville Peltosen, Markus Granlundin ja Kimmo Kuhdan peliesitykset ailahtelevat, ajoittain ketju näyttää loistavalta ja pelin painopiste pysyy pitkiä aikoja vastustajan alueella, mutta mikäli ketju joutuu omalle alueelle, on sieltä pääseminen ajoittain työn ja tuskan takana. 
 
Joukkueiden keskinäisissä otteluissa on tällä kaudella ollut tunnelatausta. Lauantai-ilta ja Helsingin jäähallin vaativa yleisö tuovat varmasti ainakin kotijoukkueelle pienen lisän tunnelataukseen, eikä joukkue ota taka-askelia. 
 
HIFK:n loukaantumistilanne näyttää synkältä. Etenkin hyökkääjistössä runkopelaajien puuttuminen haittaa. Iiro Pakarinen, Eero Somervuori ja Joel Perrault ovat jokainen parhaimmillaan pelaajia, joita kaivataan otteluiden ratkaisuhetkillä. Kyseessä ovat myös ainoat vakiokokoonpanon oikealta laukovat hyökkääjät. Lisäksi Thomas Nykopp jäi Ossi-Petteri Grönholmin jyrän alle edellisessä ottelussa ja pelikunto on arvoitus.
 
Hyökkääjien lisäksi puolustuksesta lienee poissa edelleen pelikuntoa lähestyvä Mikko Kurvinen. Tulipalokiirettä Kurvisen paluulle ei Martti Järventien paluun myötä ole. Maalille palannee perjantaina lepovuorossa ollut Ortio.
 
HPK:n riveistä taas puuttuvat puolustajat Joni Tuominen ja loppukauden sivussa oleva Juha Alén sekä hyökkääjät Jaakko Turtiainen ja Juuso Honka. Pitkään poissa ollut Jesse Saarinen sen sijaan palasi kokoonpanoon perjantain ottelussa.

Seuraa Heitä

Martti Järventie #77 |

Puolustaja

Mestaruuskauden runkopuolustaja pelaa ensimmäisen ottelunsa uusvanhan kotiyleisön edessä.

Borna Rendulic #71 | Örebro

Laitahyökkääjä

Eric Fehrin lähtö avasi paikan ykkösketjussa kroatialaiselle. Viimeisessä viidessä ottelussa tehnyt kuusi tehopistettä.

Kyle Klubertanz #49 |

Puolustaja

Palasi marraskuun lopussa loukkaantumisen jälkeen täysin uutena miehenä. Tuon lepoajan jälkeen tehnyt 18 ottelussa 15 pistettä. Perjantai-iltana Kerhoa vastaan saldona kaksi syöttöpistettä.

Tuomas Vänttinen #91 |

Keskushyökkääjä

Ainoa HPK-pelaaja, joka on pelannut kaikki joukkueensa kauden 41 ottelua. Pistetehtailu hiipunut kauden kovimmasta, mutta jättää edelleen kentälle paljon itsestään.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

HIFK M S P
1.Markus Granlund 2 4 6
2.Kyle Klubertanz 0 5 5
3.Ville Peltonen 3 2 5
4.Joakim Eriksson 1 3 4
5.Ilari Melart 3 1 4
HPK M S P
1.Ville Viitaluoma 5 5 10
2.Jere Sallinen 1 8 9
3.Johan Larsson 3 4 7
4.Borna Rendulic 2 3 5
5.Aleksi Laakso 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle