Väsynyt SaiPa päätti kautensa

LIIGA / Raportti
Selkeästi väsynyt kotijoukkue SaiPa ei jaksanut missään vaiheessa kunnolla edes haastaa vierailija Tapparaa. Tappara vei rutiinipisteet matkassaan tästä merkityksettömästä ottelusta ja SaiPalla ei ollut asiaan nokankoputtamista.

Ottelun lopputulos 0-5 kertonee kaiken oleellisen. Tappara ei jättänyt SaiPalle mitään mahdollisuuksi ja vieraiden maalivahti Sasu hovi pääsi pelaamaan yhden uransa helpoimmista nollapeleistä.

Mike Stapleton ja Janne Ojanen veivasivat 1+1 mieheen ja Petri Varis vertyy pudotuspelien alla, tehot 0+2.

Maalit

Ottelussa teki maaleja siis vain vierasjoukkue. Kotijoukkueelle ei edes siunaantunut kunnollisia paikkoja, vaan yritykset jäivät lähinnä näennäisiksi.

Tapparan ensimmäinen maali menee SaiPan Juha Pursiaisen piikkiin. Pursiainen lähti viivalla harhauttelemaan siihen malliin, että Tapparan Jarkko Pyymäki nappasi lelun pois ja lähetti Johannes Alasen läpiajoon. Alanen heitti varmasti kiekon alivoimalla SaiPan maalivahti Juha Kuokkasen taakse.

Toisen maalin viimeisteli Mike Stapleton Sami Venäläisen ja Jannen Ojasen rakentelemasta paikasta.

Kolmas maali menee jälleen SaiPan piikkiin. Täysin käsittämätön vaihdon ajoitus ja Tappara pääsee kolmella yhtä vastaan hyökkäykseen. Olli Malmivaaralle SaiPan puolustuksessa ei jätetä mitään saumoja, vaan kiekko kierrätetään Dale Clarken ja Petri Variksen kautta Petri Kontiolalle, joka tämmää todella kauniin laukauksen suoraan maalin yläkulmaan. Kuokkasella ei mitään saumoja torjua kiekkoa.

Neljäs maali tuli Tapparan vahvan pyörityksen päätteeksi. SaiPan pakka pyöri kentällä väsyneenä ja Varis toimitti kiekon maalin takaa maalinkulmalle josta Arto Kuki iski kumilätkän etukulmasta reppuun.

Viides maali olikin sitten Janne Ojasta parhaimmillaan. Tapparan pelatessa kahden miehen ylivoimalla, Stapleton ja Ojanen pelasivat viivamiehinä. Stapleton passasi, Ojanen otti haltuun ja veti kauhean läikän SaiPan maalin takayläkulmaan. Kaunis maali jota Kuokkanen SaiPan maalilla ihmetteli polvillaan.

Ratkaisu

Ottelun ratkaisi Tapparan vahvempi rutiin, halu voittaa sekä SaiPan selkeä väsymys.

SaiPa ei missään vaiheessa saanut kunnon vaihdetta päälle ja laukauksia kohti Tapparan maalia saatiin aikaiseksi vain 17 kappaletta.

SaiPan valmentaja Heikki Mälkiä huomasi myös väsymyksen:

- Meillä on ollut koko kevään loistavaa taistelua kapealla ringillä. Henkiset ja fyysiset paukut olivat aivan loppu ja tehtiin kauhea määrä henkilökohtaisia virheitä. Takuulla näkyy numeroissakin.

- Kausi on pulkassa, aletaan keskittymään ensi kauteen. Harjoittelu alkaa viikon päästä.

Tapparan käskyttäjä Mika Saarinen kommentoi näki ottelun seuraavasti:

- Etukäteen tiesimme että ottelusta ei tule helppo. Meillä on jo karsintapelit pleijareihin mielessä ja tämä ottelu oli harjoittelun paikka.

- Joukkue suoritui hyvin vaikka kaikkea ei laitettu likoon. Puolustuspelaaminen oli kurinalaista.

- Kaikki huomio ja keskittyminen oli omassa pelissä ja vastustajaa en seurannut.

Ikävin ja lämpimin tapahtuma

Ottelun ikävin tapahtuma nähtiin kolmannen erän puolen välin jälkeen. Tapparan puolustusalueella SaiPan Kalle Kermanin maila osui Tapparan Arto Kukin kasvoihin. Ottelun päätuomari ei tätä huomannut, mutta ei nähnyt myöskään jatkoa. Kiekon ollessa keskialueella, Kuki kävi kostamassa kärsimänsä vääryydeen rokottamalla SaiPan Petr Sachlia mailalla nivusiin.

Kohde oli väärä ja samoin kostotapa!

Osittain mukavin tapahtuma: SaiPan Jussi Pekkala napautti kiekon kolmannessa erässä katsomoon ohi Tapparan vaihtoaition. Pahaksi onneksi kohdalle sattui pieni poika joka sai kiekon ikävästi olkapäähänsä. Isän tuki ja turva kuitenkin helpotti tilannetta. Lopullisesti tilanteen varmasti pelasti se, että summerin soitua ja ottelun päätyttyä Pekkala kävi antamassa tälle pikkupojalle mailansa ja pikkupoika oli varmasti onnesta soikeana saadessaan liigapelaajan komposiittimailan omakseen, mustelmaa vastaan. Hieno ele Pekkalalta.

Loppusanat

SaiPan kausi on siis ohi ja hienosti ei tämäkään kausi päättynyt. Heikosti menneet pelit ja tammikuun lopun pelaajaruletti jättivät ikävän maun suuhun kannattajille.

Onneksi aina on ensi kausi, jota voi odottaa ja johon voi uskoa.

Tappara jatkaa vielä pleijareihin, tai Mika Saarisen mielestä oikeastaan karsintapeleihin:

- Ei nämä vielä oikeita pleijareita ole, ensin karsitaan että päästään sinne.

- Kaikki on pahoja vastustajia. Voimme vaikuttaa vain omaan pelaamiseemme, vaikkakin vastustajan pelaaminenkin on analysoitu.

» Lähetä palautetta toimitukselle