Daavid ja Goljat

MESTIS / Ennakko
Viime kaudella Jukurit ja Ahmat kävivät tasaväkisiä taistoja voitosta ja onnistuvatpa petopaidat saalistamaan Kalevankankaalta vierasvoitonkin. Tälle kaudelle asetelmat ovat muuttuneet. Ahmat valmistautuu enää vain karsintoihin ja vierailija Jukurit käy taistelua runkosarjan voitosta. Ahmat osoitti kuitenkin tasonsa taistelemalla sisukkaasti tv-kameroiden edessä.

Torstain otteluiden perusteella runkosarjavoitto on sittenkin täysin auki. Välillä homma näytti jo kääntyvän Jukureille, mutta vierastappio Vaasassa merkitsi KalPan nousua pisteen päähän. Kaikki paineet ottelussa ovat Jukureilla, sillä kotijoukkueen tosipelit ovat vasta alkamassa. Ahmat saa valmistautua tuleviin karsintapeleihin vailla paineita. Joukkueiden erot ovat niin suuret, että voidaan puhua jo todellisesta Daavidin ja Goljatin taistelusta.

Taistelevat Ahmat

Semi Pekki ja Jukka Penttinen eivät vielä pelaa, mutta Ahmat ei joudu tällä kertaa taistelemaan vajaan kokoonpanon kanssa:

- Vaikka Kajaanissa oltiin pienellä ryhmällä liikenteessä, niin komeasti pojat taistelivat, ja se on hyvä merkki. Taistelu pelipaikoista on kovaa, valmentaja Kari Lehtinen toteaa.

Ahmat saakin otteluun täyden miehityksen, sillä torstaina poissaolleet taistelijat palaavat kokoonpanoon. Tärkeä puolustaja Pasi Tamminen on kymppitilin täyttymisestä tulleen pelikieltonsa kärsinyt ja kun flunssaiset ja työesteiset pelurit ovat mukana, marssittaa Ahmat kentälle neljä täyttä kentällistä. Kaksi pelaajaa jää jopa kokoonpanon ulkopuolelle. Marko Myllymäen, Andreis Kostjukovsin ja Dusan Hallounin myötä Ahmojen hyökkäys vaikuttaa jo varsin käyttökelpoiselta.

Ahmojen esiintyminen torstaisessa televisio-ottelussa oli lupaava. Kolmella kentällisellä matkassa ollut ryhmä taisteli hienosti oltuaan ottelussa ajoittain todella pahassa altavastaajan asemassa. Taistelun tukena oli ajoittain ilmiömäisiin torjuntoihin venynyt Kai Tillanen. Tillanen on noussut Ahmojen luottovahdiksi aivan puskista. Karsinnoissa tarvitaan luotettavaa vahtia ja Tillasesta Ahmat sellaisen on saanut. Nyt ahmavahdilla onkin edessään torstaista kovempi haaste, sillä vastaan asettuu tehottoman Vaasan vierailun kenties ärsyttämä jukurihyökkäys.

Jukurit on viettänyt Ahmojen kustannuksella maalijuhlia, sillä kolmessa aikaisemmassa kohtaamisessa maaliero on sarvipäiden hyväksi peräti 24-3. Samanlaista teurastusta tuskin on nyt odotettavissa. Ahmat on vahvistunut ja kun muistamme, että Hyvinkäällä on kaatunut KalPakin, ei Jukurit voi soitellen sotaan lähteä.

Jos ei kiinnosta…

…voi tulla tupenrapinat. Ahmat on Jukureihin verrattuna paperilla varsin heppoinen yhdistelmä, vain viidesti voittoon yltäneen joukkueen pitäisi olla tappiosta ärsyyntyneille Jukureille pelkkä suupala. Moni saattaa ajatella näin, mutta pienet ovat kaataneet suuria ennenkin. Asenteen täytyy olla kunnossa, sillä Ahmat on valmiina iskemään. Kukaan ei odota Ahmoilta mitään.

Jukurit kärsi Vaasassa karvaan tappion. Hyvänä asiana voi pitää sitä, että Pohjanmaalta ei kantautunut loukkaantumisuutisia. Näin jukurikalusto on pitkäaikaispotilaita lukuunottamatta terve. Puolustus kärsii edelleen jonkin verran Ilkka Kallioisen ja Teppo Tuomasen poissaoloista. Eniten kahden edellä mainitun pelaajan puuttuminen syö oman pään pelaamista.

Aku Joki-Erkkilää kaivataan edelleen hyökkäyksen tueksi, mutta muuten kaikki ovat pelikuntoisia. Hyvinkääläisillekin tuttu hahmo Jukureissa on numero 11, Tomi Lindfors. Vauhdikas laitahyökkääjä aloitti kauden suorastaan loistavasti mutta osittain loukkaantumisen myötä tahti on hiipunut täysin. Viimeistään playoffeihin olisi tehopelaajan hyvä herätä, sillä Lindforsin tehoille olisi paljon käyttöä. Jukureiden hyökkäyspelin murheena Vaasassakin olivat heikkotasoiset laukaukset. Tähtäintä on hyvää aikaa vielä hienosäätää playoffeja varten.

Erästä urheilukansalle hyvinkin tuttua kiekkofilosofia siteeraten: yksi juttu vielä. Ahmojen paidassa pelaa kolme jukuritaustaista pelaajaa. Kimmo Hokkanen, Timo Korhonen ja Kai Tillanen ovat ammentaneet pelitaitonsa Jukureiden juniorijoukkueista. Heidän lisäkseen Raine Pulkkinen on syntynyt Mikkelin maalaiskunnassa. Miettikääpä sitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle