Mikkelissä taas kotivoiton aika?

MESTIS / Ennakko
Nihkeästi kolme kotitasuria putkeen otelleen Jukurien tehottomuus helpotti Forssassa torstaina, joten otteluruuhkasta huolimatta voittokantaan paluu lienee lähellä myös kotikaukalossa lauantaina. Ahmat luistelee vastaan ilman teholaituri Miikka Jäskeä, jonka uusi osoite on vielä avoinna.

Jukurit pääsi kauteen vähemmin muutoksin kuin viime vuosina, mutta pistetili ei ole silti karttunut aivan odotetusti. Pelillisesti suuria ongelmia ei ole ollut, mutta maalinteko on takunnut. Sen seurauksena Jukurit on jäänyt kolmesti peräkkäin kotipeleissään vähämaalisiin tasapeleihin, vaikka onkin laukaisutilaston voittanut.

Lokakuun alun neljä perättäistä voitotonta ottelua olivat melkoinen harvinaisuus voittokulkuun tottuneelle mikkeliläisryhmälle, mutta torstaina Forssassa helpotti. Kahta sarjapistettä arvokkaampina voinee pitää viittä tehtyä maalia. Paikkoja on ollut koko ajan, ja jos viimeistelyprosentti onnistumisten myötä normalisoituu, lienee Jukurit jälleen erittäin vaikeasti voitettavissa Kalevankankaalla.

Tehokkaimpina jukurihyökkääjinä vastustajia ovat viime peleissä kiusanneet Kuopiosta Varkauden kautta Mikkeliin palannut juonikas laitahyökkääjä Jani Väänänen sekä Petri Lehtonen. Useita kausia sarjan parhaisiin senttereihin lukeutuneen Lehtosen parhaat tehot antoivat jonkin aikaa odottaa itseään, kun hän vuosi sitten Norjasta kotimaan kaukaloihin palasi, mutta nyt pelivire on ollut kohdillaan alusta asti.

Tasoero Jukureilla ja Ahmoilla on paperilla valtava, eikä mikkeliläisten kotietukaan asetelmia tasaa. Pientä toivoa hyvinkääläisvierailijoille antaa Jukureiden otteluruuhka, sillä lauantainen koitos on isännille jo kahdeksas 16 päivään. Kun pelejä on joka toinen päivä, joukkue tuskin yltää parhaaseensa illasta toiseen. Continental Cup lähestyy, ja tiistainen KooKoo-ottelu ennen sinne matkaamista saattaa sytyttää Ahmat-ottelua enemmän, joten Jukureiden lataus ei välttämättä ole sataprosenttinen.

Hyvinkään Ahmojen otteluohjelma on ollut päinvastainen, sillä ennen torstaita joukkue ehti keskittyä viikon ajan harjoitteluun, kun otteluohjelmassa olisi ollut peruuntunut kohtaaminen Golden Lionsin kanssa. Torstai taasen oli hyvinkääläisillä sikäli hyvä päivä, että joukkue taisteli kauden avausvoittonsa 5-4-lukemin.

Jäske suuntaa Pohjois-Amerikkaan?

Mikkeliin Ahmat pääsee vapautuneena voittotilin auettuna, mutta kokoonpanon suhteen tilanne on torstaita heikompi. Kuuden ottelun sopimuksella pelanneella tähtilaituri Miikka Jäskellä on tähtäimessään paikka Pohjois-Amerikasta, joten Ahmojen tehoketjussa on paikka täytettävänä Janne Lehtisen ja Tuomas Tikkasen rinnalla. Varmuutta Jäsken uudesta osoitteesta ei vielä ole.

KooKoo-ottelu toi jobinpostia Ahmoille myös sikäli, että nilkkansa loukannut vahva puolustaja Joni Purola ei lauantaina kaukaloon kykene. Vakavasta vammasta ei onneksi kuitenkaan ole kyse, vaan Purola lienee sivussa muutamia päiviä. Vatsavaivojen takia torstaina sivussa ollut ruotsalainen Alexander Terranova harjoitteli perjantaina jo normaalisti ja palaa kokoonpanoon Jukureita vastaan.

Hyökkääjistä Juha Fagerstedt jatkaa toistaiseksi HIFK:ssa ja kaksi maalia toistaiseksi viimeistellyt sentteri Jermu Porthen Ahmoissa.

Tolppien välissä vierasjoukkueella jatkaa vaisumman jakson jälkeen KooKoota vastaan kelpo ottelun torjunut Tommi Niemelä. Lauantaina nuorelta Niemelältä vaadittaisiin luultavasti kauden parasta ottelua, mikäli Ahmat pistesaldoonsa lisäystä mielii. Toissa kaudella Sami Heinonen onnistui Kalevankankaalla hyvinkääläisille voiton torjumaan, ja vuosi sitten saman teki Alfie Michaud. Nyt on Niemelän vuoro yrittää perinteen jatkamista.

Mikkeliläisille tuttu keskushyökkääjä Ahmoissa on numerolla 31 pelaava Timo Korhonen, joka ei Jukureista vakituista pelipaikkaa onnistunut löytämään ja hakee nyt nostetta ahmapaidassa. Korhonen hyökkäsi hyvät harjoituspelit, mutta sarjapeleissä on sujunut vaisummin. Kuuden ottelun jälkeen saldona on vasta yksi syöttöpiste, mutta mikä olisikaan komeampi paikka avausmaalille kuin vanha kotihalli Mikkelissä...?

» Lähetä palautetta toimitukselle