Ahmojen uusi yritys

MESTIS / Ennakko
Hurjasta kotiputkesta ei jäänyt kuin kauniit muistot KooKoon tyrmättyä vaisun Ahmat odotettua helpommin maanantaina. Kotilauma saa uuden mahdollisuuden tasonsa näyttämiseen, kun vastaan luistelee toinen kärkipään joukkue Mikkelin Jukurit. Vierailijat näyttivät viisikkopuolustuksensa tehon viikolla jättämällä KalPan nollille Kuopiossa.

Viime kaudella sekä mestaruuden että runkosarjan voittanut Jukurit joutuu tänä vuonna vääntämään runkosarjan voitosta tosissaan, mutta syy lienee enemmänkin haastajien tason nousussa kuin savolaisten heikentyneessä pelissä. Jukureiden pistepussi on karttunut käytännössä samaan tahtiin kuin viime talvenakin.

Erityisen vahva Jukurit on tällä kaudella matkapeleissään. Tiivis viisikkopuolustaminen on laskenut maalimääriä mikkeliläisten otteluissa, mutta samalla myös nostanut Jukureiden pistemääriä. Juuri ennen joulutaukoa Jukurit haki pisteet syksyn ykkösjoukkueelta Kiekko-Vantaalta, joka ei kotikaukalossaan saanut juurikaan luotua edes maalipaikkoja, ja viime keskiviikkona KalPan jäädessä Kuopiossa nollille jukurivahti Tommi Nikkilän ei tarvinnut torjua maalillaan kuin 17 kertaa.

Kaikkien aikojen syksynsä pelannut Ahmat ei ole yltänyt uuden vuoden puolella samaan iskuun. Tv-otteluun KooKoota vastaan oli luotu suuria odotuksia, mutta hyvinkääläiset eivät onnistuneet uhkaamaan vierailijaansa missään vaiheessa. Jukureita vastaan Ahmat pääsee kaukaloon tuoreemmilla jaloilla, ja saattaapa taktiikkakin olla erilainen. KooKoo-pelissä Ahmojen oma kiekollinen peli tukehtui heti alkuunsa, joten lauantaina saattaa olla, että materiaaliltaan heikompi kotijoukkue tyytyy suosiolla puolustamaan ja keskittyy vastahyökkäyksiin.

Heinonen jatkaa

Koko kauden elänyt Ahmojen maalivahtitilanne näyttää rauhoittuvan tällä erää. Sami Heinonen jatkanee Hyvinkäällä ainakin tammikuun loppuun, ellei HPK:n maalivahtitilanteessa tapahdu muutoksia. Heinosen pelaamista Jukurit-ottelussa tosin uhkaa paperisota, sillä tarvittavia papereita ei oltu vielä perjantai-iltana saatu Heinosen oikeudet omistavalta Kiekko-Vantaalta.

KooKoota vastaan Ahmojen maalille luisteli kesken ottelun Sami Kitinprami, joka onnistui varsin hyvin. Saattaa siis olla, että valmentaja Janne Tormonen valitsee Sameistaan tolppien väliin Kitinpramin, josta tuli maanantaina jo seitsemäs ahmapaidassa tällä kaudella torjunut maalivahti.

Puolustuksessa vajausta aiheuttaa edelleen Olli Korkeavuoren pelaaminen HPK:n liigajoukkueessa. Ahmojen kapteenin sopimuksessa ei ole liigapykälää, joten vaikka Ahmat on antanut Korkeavuorella mahdollisuuden pelata liigassa, on seura myös neuvotellut korvaavan puolustajan saamisesta. Jukureita vastaan Tuomas Immosen piti pelata Ahmoissa, mutta nuorten mm-pronssimitalisti on HPK:n mukaan loukkaantunut.

Ahmat-Jukurit on ainoa ottelupari, jota Mestiksessä ei ole tällä kaudella vielä nähty, sillä poikkeuksellisesti joukkueiden kaksi ensimmäistä kohtaamista olivat Mikkelissä. Ensimmäisen Jukurit voitti helposti 5-0, mutta jälkimmäisellä kerralla Ahmat haki pisteet maalein 5-2.

Hyvinkään ottelussa materiaaliltaan huomattavasti parempien mikkeliläisten suosikin asemaa tuskin kukaan kiistää, mutta vahvasti kotonaan pelanneen, ja vaisusta tv-esiintymisestä luultavasti sisuuntuneen kotijoukkueen voitto ei sekään yllätys olisi. Tilastollisesti joukkueiden ero on selkeä: Ahmat on tehnyt 11 maalia enemmän kuin Jukurit, mutta mikkeliläiset ovat päästäneet peräti 44 osumaa vähemmän.

» Lähetä palautetta toimitukselle